Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι χαμηλόμισθοι στον δημόσιο τομέα επανήλθαν και απειλούν με νέες απεργίες.

Published

on

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας των Χαμηλόμισθων Δημοσίων Υπαλλήλων εξέφρασε την απογοήτευσή της για την έλλειψη διαφάνειας από το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη συμφωνία για τη βελτίωση/διόρθωση των αποδοχών των χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων. Σε ανακοίνωσή της, εξέφρασε την ανησυχία της για την καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των όρων της συμφωνίας, επισημαίνοντας ότι αυτό προκαλεί αβεβαιότητα και δυσαρέσκεια στους υπαλλήλους. Προειδοποιεί για ενδεχόμενες κινητοποιήσεις αν η συμφωνία δεν δημοσιοποιηθεί και δεν ικανοποιήσει τις ανάγκες τους έως την ερχόμενη Τετάρτη.

Σε περίπτωση που μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2023 το Υπουργείο Οικονομικών δεν δημοσιεύσει τους συγκεκριμένους όρους της συμφωνίας ή αν η συμφωνία δεν περιλαμβάνει την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των υπαλλήλων που αναβαθμίστηκαν από την Κλίμακα Α1 στην Κλίμακα Α2 το 2020 ως διανυθείσα ολόκληρη στην Κλίμακα Α2, ή την αναγνώριση της υπηρεσίας βάσει συμβολαίων ορισμένου χρόνου, η Ομάδα Πρωτοβουλίας ανακοινώνει ότι θα κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις. Τέλος, καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να επιδείξει σεβασμό προς τους εργαζόμενους και να παράσχει άμεσες διευκρινίσεις χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Πάντως, η ΠΑΣΥΔΥ μέσω του Δημοσίου Υπαλλήλου, την εφημερίδα που εκδίδει, αναφέρει σήμερα πως η γενική συμφωνία μας για επιταχυνόμενη ανέλιξη των χαμηλόμισθων συναδέλφων που βρίσκονται στις συνδυασμένες κλίμακες Α2-Α5-Α7(ιι) οδηγείται προς υπογραφή συμφωνία πριν από το τέλος της εβδομάδας. Την ίδια ώρα, παραδέχεται πως «παρέμειναν προς διευκρίνιση επιμέρους πτυχές και λεπτομέρειες και κυρίως ως προς ποια υπηρεσία και ποιες συγκεκριμένες κατηγορίες συναδέλφων, μονίμων και αόριστου, θα καλύπτονται από τις πρόνοιες της».

Πηγή: Philenews

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραγωδία στη Λευκωσία: Νεκρός 58χρονος – Έπεσε με το φορτηγό σε χαράδρα

Published

on

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που συνέβη χθες το απόγευμα στην επαρχία Λευκωσίας, έχασε τη ζωή του ο Λάμπρος Γεωργίου, 58 ετών από την Ανθούπολη.


Συγκεκριμένα, γύρω στις 3.45μ.μ. χθες, ενώ ο 58χρονος οδηγούσε το φορτηγό όχημα του στον δρόμο Άλωνας – Πλατανιστάσας σε κάποιο σημείο του δρόμου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να καταλήξει σε χαράδρα τεσσάρων μέτρων περίπου.

Ο 58χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε εκτός του οχήματος, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Τροχαία Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου-Δεν κινδυνεύουν οι κοινότητες (VID)

Published

on

Διαχειρίσιμη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυκτα στην επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί και συνεχίζονται οι τελικές κατασβέσεις από τα εναέρια μέσα αλλά και ανάλογες επεμβάσεις εκεί και όπου χρειάζονται.

Κατέκαυσε περίπου ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Έχουν δοθεί οδηγίες οι κάτοικοι της κοινότητας Τραχυπέδουλας να επιστρέψουν στις οικίες τους.

Δεν κινδυνεύουν κοινότητες πλέον.

Υπενθυμίζεται ότι ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Ίκαρος 2 με εφτά πτητικά και ένα συντονιστή (5 αεροσκάφη airtractor, 2 Ιορδανικά ελικόπτερα και το συντονιστικό της Ε.Φ).

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διακόπτονται τα μαθήματα λόγω καύσωνα – Κανονικά διεξάγονται οι Παγκύπριες

Published

on

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται, διακόπτονται σήμερα τα μαθήματα στις 10:45 π.μ. στα δημόσια σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία, ενώ τα προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία δεν θα λειτουργήσουν καθόλου. Κανονικά θα διεξαχθεί το πρόγραμμα των Παγκυπρίων Εξετάσεων.

Όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, «με βάση τις συστάσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου Υγείας, την ερχόμενη Παρασκευή 14/06/2024, ημέρα κατά την οποία προβλέπονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Δημοτικής Εκπαίδευσης θα διακοπούν στις 10:45 π.μ.».

Χθες η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου είχε δηλώσει ότι μετά την προειδοποίηση του Τμήματος Μετεωρολογίας για την Παρασκευή «δώσαμε οδηγίες στα σχολεία, βεβαίως να αξιοποιηθούν οι αίθουσες που έχουν κλιματισμό, να διευκολυνθούν τα παιδιά», ενώ είπε πως «εκεί όπου δεν υπάρχουν, να ληφθεί μια πρόνοια και για τα παράθυρα αλλά και για όλα τα μέτρα που λαμβάνουμε όλα αυτά τα χρόνια».

Σημειώνεται ότι όσοι γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν να αφήσουν στο σπίτι τα παιδιά τους, τη συγκεκριμένη ημέρα, μπορούν να το πράξουν ενώ οι απουσίες των παιδιών εκείνη την μέρα  θα θεωρηθούν δικαιολογημένες.

Εξάλλου, σε άλλη ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι τα μαθήματα ενισχυτικής/υποστηρικτικής διδασκαλίας στα δημόσια σχολεία Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης θα διακοπούν επίσης στις 10:45 π.μ.

Το Υπουργείο σημειώνει επίσης ότι οι Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Continue Reading

Trending