Connect with us

Δήμος Λατσιών

Αβεβαιότητα για δήμους Παραλιμνίου-Δερύνειας και Λατσιών – Γερίου

Published

on

Είμαστε σχεδόν 5 μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές και οι ζυμώσεις και διαβουλεύσεις των κομμάτων είναι στο αποκορύφωμα τους. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ φαίνεται να έχουν καταλήξει στους υποψήφιους με τους οποίους θα διεκδικήσουν τους μεγάλους δήμους, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται να υπάρχει δυστοκία στο να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για σειρά σημαντικών δήμων. Το ρευστό σκηνικό μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπές της τελευταίας στιγμής, ειδικότερα στους δήμους Παραλιμνίου – Δερύνειας και Λατσιών – Γερίου.

Για την περίπτωση του νέου δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν καυτηριάζοντας τον ακατανόητο χειρισμό του ΔΗΣΥ στο μεγάλο αριθμό υποψηφιοτήτων από στελέχη του κόμματος στο δήμο. Η μεσοβέζικη λύση της δημοσκόπησης κατέληξε σε φιάσκο, με υποψηφίους να διαμαρτύρονται έντονα για την μη τήρηση των συμφωνηθέντων από ανώτατα στελέχη του κόμματος. Η καθόλα αρνητική ανάμιξη του αναπληρωτή προέδρου Ευθύμιου Δίπλαρου οδήγησε σε συγκρουσιακές καταστάσεις οι οποίες ανάγκασαν τον εκ των αντιπροέδρων και βουλευτή Αμμοχώστου Γιώργο Κάρουλλα να ενεργεί ως πυροσβέστης στις πολλαπλές φωτιές που άναψαν οι άτσαλοι χειρισμοί του Δίπλαρου και της υπόλοιπης ηγεσίας.

Η μεσοβέζικη λύση της δημοσκόπησης κατέληξε σε φιάσκο, με υποψηφίους να διαμαρτύρονται έντονα για την μη τήρηση των συμφωνηθέντων από ανώτατα στελέχη του κόμματος.

Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Κώστα Φυτιρή έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα με την δυναμική που αναπτύσσει και ενώ έγιναν σκέψεις στήριξης της, τελικά φαίνεται ότι ο ΔΗΣΥ οδηγείται στη ποντιοπιλατική απόφαση του κατά βούληση. Μία απόφαση που θα οδηγήσει σε αλληλοσπαραγμό στελεχών του κόμματος και ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την συνεχιζόμενη επέλαση του ΕΛΑΜ στο δήμο και την ευρύτερη επαρχία. Άγνωστη παραμένει η τελική απόφαση του ΑΚΕΛ παρόλες τις φήμες για στήριξη της υποψηφιότητας Ζουβάνη. Με τα σημερινά δεδομένα θα έχουμε εκλογές με τουλάχιστον τέσσερεις υποψηφίους: Φυτιρή, Πυρίλλη, Ζουβάνη, Πολυκάρπου, χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση να αυξηθούν.

Για την περίπτωση του νέου δήμου Λατσιών – Γερίου οι χειρισμοί του ΔΗΣΥ φαίνεται να οδηγούν σε περιπέτειες την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Λατσιών Χρήστου Πιτταρά. Πληροφορίες που έφεραν την ύπαρξη άτυπης συμφωνίας για στήριξη του από το ΔΗΚΟ-ΔΗΠΑ με αντάλλαγμα την αντιδημαρχία των Λατσιών να δίνεται στο ΔΗΚΟ, προσέκρουσαν στην έντονη αντίδραση του νυν αντιδημάρχου και διευθυντή οργανωτικού του ΔΗΣΥ Κυπριανού Φιλίππου (δεοντολογικά ανάρμοστη κατά την άποψη μας η διεκδίκηση του αφού είναι έμμισθος του κόμματος στο καίριο πόστο του διευθυντή οργανωτικού!) και του νυν επικεφαλής της ομάδας του ΔΗΣΥ στο δημοτικό συμβούλιο, Κώστα Γεωργίου, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να κατέλθει στις εκλογές ως ανεξάρτητος αν δεν πάρει το χρίσμα του κόμματος του.

Για την περίπτωση του νέου δήμου Λατσιών – Γερίου οι χειρισμοί του ΔΗΣΥ φαίνεται να οδηγούν σε περιπέτειες την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Λατσιών Χρήστου Πιτταρά.

Η αντιπρόταση του ΔΗΣΥ για να δοθεί η αντιδημαρχία Γερίου αντί των Λατσιών στο ΔΗΚΟ, ανατίναξε την καλή σχέση και σύμπνοια που υπήρχε, αφήνοντας πλέον ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Το ΑΚΕΛ ψάχνει εναγωνίως τον ανεξάρτητο υποψήφιο ο οποίος θα μπορέσει να ανοίξει τον δρόμο για συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα -πλην ΔΗΣΥ – και να μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τον δημαρχιακό θώκο. Μελετούν συγκεκριμένο δυνητικό υποψήφιο ο οποίος μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στη διεκδίκηση της δημαρχίας και ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει την στήριξη των εν δυνάμει αντιδημάρχων με την πρόταση του για κάθοδο στις εκλογές με κοινό πρόγραμμα. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική όσο αφορά τις τελικές αποφάσεις όλων των κομμάτων με όλες τις ενδείξεις να συνηγορούν ότι θα έχουμε τελικά συμφωνία των κομμάτωνΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΔΗΠΑ για την διεκδίκηση της δημαρχίας και των δύο αντιδημαρχιών από υποψήφιους κοινής αποδοχής.          

Δήμος Λατσιών

Εκστρατεία στείρωσης στη Λευκωσία: “Στείρωσε ένα, σώσε εκατό”

Published

on

H Νεολαία Οικολόγων διοργανώνει την εκστρατεία στείρωσης στην επαρχία Λευκωσίας.

Η στείρωση των ζώων είναι σημαντική για πολλούς λόγους:

Αρχικά, περιοριζεί τον αριθμο των αδέσποτων ζώων: Η στείρωση εμποδίζει την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των ζώων, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των αδέσποτων πληθυσμών. Βελτιώνει την συμπεριφορά τους: Η στείρωση μπορεί να μειώσει την αγριότητα και τον ανταγωνισμό στα αρσενικά ζώα, καθιστώντας τα πιο φιλικά και ήρεμα. Βοηθάει στην πρόληψη ασθενειών : Η στείρωση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ασθενειών όπως η κήλη στα αρσενικά ζώα και ο καρκίνος του μαστού στις θηλυκές. Ελέγχει τον ζωικό πληθυσμό: Η στείρωση βοηθάει στον έλεγχο του ζωικού πληθυσμού, εξασφαλίζοντας ότι οι πόροι τροφής και οι χώροι διαβίωσης είναι επαρκείς για τα ζώα που υπάρχουν.

Συνολικά, η στείρωση των ζώων συμβάλλει στη βελτίωση της ευημερίας και της διαχείρισης των ζωικών πληθυσμών, καθιστώντας τον κόσμο καλύτερο μέρος για ανθρώπους και ζώα.

Οι τιμές είναι:

Για αρσενικούς γάτους €40 και για θηλυκούς €25

Για μεγάλους αρσενικούς σκύλους €90 και για θηλυκούς €70

Για μικρούς αρσενικούς σκύλους €70 και για θηλυκούς €60

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Νεολαία Οικολόγων στο 22518074 ή στο 96745366

Continue Reading

Δήμος Λατσιών

Χριστουγεννάτικη Φωταγώγηση Δήμου Γερίου 2023

Published

on

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα του Δημάρχου του Γερίου κύριου Νεόφυτου Παπαλαζάρο, η Χριστογεννάτικη Φωταγώγηση στο προαύλιο του Δημαρχείου. Με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Δημοτική Χορωδία του Γερίου και με τον Άγιο Βασίλη να χαρίζει χαμόγελα και ευχές σε μεγάλους και μικρούς, οι δημότες του Γερίου άρχισαν την αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα.

Ο κύριος Νεόφυτος Παπαλαζάρος, ευχαρίστησε τους παρεβρισκόμενους και ευχήθηκε καλές γιορτές με υγεία πάνω από όλα. Η δίκη του προσωπική ευχή ήταν να σταματήσει ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή και να βρεθεί μια δίκαιοι λύση για το Κυπριακό πρόβλημα.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ:

Continue Reading

Δήμος Λατσιών

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με Συμμετοχή Φιλαρμονικών Ορχηστρών και Χορωδιών από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής σε Συνεργασία με τον Δήμο Λατσιών

Published

on

Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής σε συνεργασία με τον Δήμο Λατσιών διοργανώνουν μια μαγική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, στις 19:30, στον Προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Στη συναυλία θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Ταμασού και Ορεινής, προσφέροντας μια μοναδική μουσική εμπειρία με κλασικά και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κομμάτια. Η Φιλαρμονική Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λατσιών θα προσθέσει τον δικό της χαρακτήρα με εκπληκτικές μελωδίες, ενώ η Παιδική Χορωδία Δήμου Λατσιών θα φέρει τον νεανικό και αθώο ήχο των παιδικών φωνών.

Είναι μια ευκαιρία για την τοπική κοινότητα να συγκεντρωθεί και να μοιραστεί τη χαρά των γιορτών παρέα με την μουσική. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων σε έναν πανέμορφο περιβάλλον.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, και όλοι είναι καλεσμένοι να παραβρεθούν σε αυτήν τη γιορτινή εκδήλωση που υπόσχεται να προσφέρει στιγμές μαγείας και χαράς.

Σας περιμένουμε όλους για να μοιραστούμε αυτήν την όμορφη στιγμή των Χριστουγέννων με μουσική και χαρά!

Continue Reading

Trending