Connect with us

ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 | Ευαγόρας Γαβριηλίδης

Published

on

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Oι Τουρκοκύπριοι καλούνται να ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές

Published

on

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να ενθαρρύνει τους Τουρκοκυπρίους να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές για τους ευρωβουλευτές, δήλωσε ο εκπρόσωπός του στην Κύπρο την Παρασκευή.

“Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευκολύνουμε την ψήφο των Τουρκοκυπρίων στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, αυτό είναι το κύριο μας στόχος,” δήλωσε ο Αντρέας Κέττης.

Περίπου 83.000 Τουρκοκύπριοι που κατοικούν στο βόρειο τμήμα έχουν ήδη εγγραφεί για να ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Κύπρο στις 9 Ιουνίου.

Μιλώντας στην εφημερίδα Cyprus Mail, ο κ. Κέττης είπε ότι “υπάρχει μια ειδική νομοθεσία από το εθνικό κοινοβούλιο, η οποία προβλέπει την αυτόματη εγγραφή των Τουρκοκυπρίων που κατοικούν στο βόρειο [και έχουν κυπριακή ταυτότητα] στον εκλογικό κατάλογο για τις ευρωπαϊκές εκλογές.”

Θα μπορούν να ψηφίσουν σε ειδικά εκλογικά κέντρα που θα δημιουργηθούν κατά μήκος της Γραμμής του Ορίζοντα.

“Όπως συνέβη και στις προηγούμενες ευρωπαϊκές εκλογές πριν πέντε χρόνια, θα δημιουργηθούν περισσότερα από δέκα εκλογικά κέντρα για αυτόν τον σκοπό για να διευκολύνουν την ψήφο των Τουρκοκυπρίων,” δήλωσε ο κ. Κέττης.

Επιπλέον, εξήγησε ότι τα εκλογικά κέντρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν στο βόρειο μέρος επειδή η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ανασταλεί.

“Γι’ αυτό το λόγο, τα εκλογικά κέντρα πρέπει να βρίσκονται εντός της επικράτειας της Δημοκρατίας, όπου η κυβέρνηση και οι αρχές μπορούν να ασκήσουν αποτελεσματικό έλεγχο.

“Πρέπει να διασφαλίσουμε την παρουσία της αστυνομίας για κάθε εκλογικό κέντρο, αυτό είναι κοινή πρακτική και στοχεύει στη διασφάλιση και εγγύηση της δημοκρατικής θέλησης του λαού,” είπε ο κ. Κέττης, προσθέτοντας ότι το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο συνεργάζεται στενά με το υπ

ουργείο εσωτερικών και την εκλογική υπηρεσία της Δημοκρατίας.

Η οργάνωση των ευρωπαϊκών εκλογών σε κάθε κράτος μέλος είναι αποκλειστικά υπό την ευθύνη της εθνικής αρχής, σε αυτήν την περίπτωση του υπουργείου εσωτερικών.

Πηγή: Cyprusmail

Continue Reading

Δήμος Στροβόλου

Ο Κώστας Κούκος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Αντιδημάρχου στον Δήμο Στροβόλου.

Published

on

Eξήγγειλε για Αντιδήμαρχος Στροβόλου ο Kώστας Κούκος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «από την πολυετή θητεία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά και ως απλός δημότης, γνωρίζω πολύ καλά την πορεία ανάπτυξης του Δήμου μας, τα υπαρκτά και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει». 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Φίλες και φίλοι,
Συνδημότισσες και συνδημότες,

Με αίσθημα ευθύνης, εξαγγέλλω την υποψηφιότητα μου για την θέση του Αντιδημάρχου Στροβόλου στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιουνίου 2024.

Από την πολυετή θητεία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά και ως απλός δημότης, γνωρίζω πολύ καλά την πορεία ανάπτυξης του Δήμου μας, τα υπαρκτά και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Γνωρίζω συνάμα τις δίκαιες απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας που ζητά να αλλάξουν τα πράγματα. Να παρθούν καινοτόμες, σύγχρονες, ριζοσπαστικές αποφάσεις, που θα οδηγήσουν τον Δήμο μας στον πραγματικό εκσυγχρονισμό, μέσα από μία ανάπτυξη που θα έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο.

Όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, εργάστηκα με ανιδιοτέλεια, καθαρότητα και εντιμότητα, μακριά από σκοπιμότητες, θέτοντας πάντα στο επίκεντρο την αντικειμενικότητα και την συναίνεση για το καλό του Δήμου και των δημοτών μας, πάντα συνεπής σε θέσεις αρχών.

Αφετηρία αυτής της εξαγγελίας είναι η έγνοια και η θέληση μου για συνέχιση της προσφοράς μου, από αυτή την πολύ σημαντική θέση του Αντιδημάρχου, ειδικά τώρα στη νέα εποχή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τούτη την ώρα ορθώνονται μπροστά μας νέες προκλήσεις και προβλήματα, παράλληλα όμως ορθώνονται και νέες ελπιδοφόρες προοπτικές.

Είναι η ώρα ο δημότης να φύγει από το περιθώριο και να μπει στο επίκεντρο, να συμμετέχει ενεργά, η φωνή του να βρει απήχηση την ώρα των σημαντικών αποφάσεων. Είναι η ώρα ο Δήμος μας να αλλάξει πρόσωπο.
Για να το πετύχουμε απαιτείται μια πιο δυναμική, διεκδικητική πολιτική για:

  • τη δρομολόγηση και υλοποίηση ώριμων αναπτυξιακών έργων
  • την στήριξη και ανάπτυξη των υποβαθμισμένων περιοχών
  • την αναζωογόνηση του ιστορικού πυρήνα
  • την ανάπτυξη φιλολαϊκής κοινωνικής πολιτικής με επίκεντρο τους εργαζόμενους και τις ευάλωτες ομάδες στον Δήμο μας
  • τη δημιουργία μιας νέας δημοτικής αρχή που θα ασχολείται καθημερινά και σε βάθος με τα χρόνια πολλαπλά προβλήματα των προσφυγικών συνοικισμών
  • τη διασφάλιση πολύπλευρης ορθολογιστικής οικονομικής ανάπτυξης
  • την επίλυση των δυσλειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημοτικές υπηρεσίες με απώτερο στόχο τον εκσυγχρονισμό και την άμεση ποιοτική εξυπηρέτηση των δημοτών μας .

Είναι επίσης η ώρα μέσα από την συμμετοχή όλων να αγωνιστούμε για ένα Δήμο, πραγματικά καθαρό και πράσινο, καλλιεργώντας την περιβαλλοντική συνείδηση σε όλους μας .

Ο Δήμος μας στα επόμενα χρόνια χρειάζεται έργα ουσίας και όχι βιτρίνας. Κάθε απόφαση μας να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και χρηστή διοίκηση και να εξυπηρετεί το καλώς νοούμενο συμφέρον της τοπικής μας κοινωνίας και των ανθρώπων της.

Μέσα από αυτή την εξαγγελία προσκαλώ όλους και όλες τους συνδημότες και συνδημότισσες που έχουν το ίδιο όραμα, τις ίδιες έγνοιες και προβληματισμούς, να βαδίσουμε μαζί σε αυτή την πορεία.

Continue Reading

ΕΚΛΟΓΕΣ

Γραπτή δήλωση για τα τεκταινόμενα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Published

on

Οι πρόσφατες δηλώσεις του ΥΠΕΣ για την δημιουργία μη βιώσιμων δήμων με την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και σωρεία προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουμε κατά την μετάβαση στην νέα εποχή από την 1η Ιουλίου, προβληματίζει και ενισχύει τις ανησυχίες του κοινού.

Θέση μας είναι ότι η νομοθεσία για την μεταρρύθμιση της ΤΑ, σίγουρα δεν είναι ιδανική και θα μπορούσαμε με συναίνεση της ευρύτερης τοπικής αυτοδιοίκησης να επιτυγχάναμε περισσότερα. Ο νόμος όμως είναι εδώ και καλούμαστε όλοι να εργαστούμε για την εφαρμογή του στο μέγιστο δυνατό βαθμό και δεν είναι τώρα η στιγμή για μεμψιμοιρίες ή απόδοση ευθυνών στην προηγούμενη ή την τωρινή κυβέρνηση. Τώρα είναι η στιγμή για συλλογική δράση, κυρίως από τους υφιστάμενους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι πήραν επέκταση της θητείας τους κατά 2 και πλέον χρόνια για να προετοιμάσουν τις νέες οντότητες για την ομαλή μετάβαση τους.

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, παρατηρείται δυστυχώς δυστοκία στο να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Έχουν περάσει 2 και πλέον χρόνια και το Προσωρινό Συντονιστικό Συμβούλιο ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου δεν έχει ακουμπήσει καν ουσιαστικά προβλήματα της μεταρρύθμισης. Προσωπικές έριδες και ετσιθελισμοί δεν επέτρεψαν να δοθούν λύσεις σε ουσιαστικά ζητήματα, όπως πχ για το πού θα στεγάζεται ο ΕΟΑ Αμμοχώστου, πως θα επισπευσθεί η διεκπεραίωση των αιτήσεων που εκκρεμούν για έκδοση αδειών οικοδομής, θέματα μετακίνησης υφιστάμενου προσωπικού, συμβατότητα λειτουργικών προγραμμάτων, κ.α.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Αμμοχώστου καλείται να δώσει άμεσες λύσεις σε καίρια ζητήματα και να λειτουργήσει ως καταλύτης στις έριδες που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει και έγιναν αντικείμενο χλευασμού και μη κολακευτικών σχολίων για την επαρχία μας.  Ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Αμμοχώστου δεν μπορεί να είναι μέρος της λύσης αν ήταν μέρος του προβλήματος!

  • Διεκδικώ την Προεδρία του ΕΟΑ Αμμοχώστου με εφόδια την τεχνοκρατική γνώση που αποκόμισα από την υπηρεσία μου στην θέση του Έπαρχου Αμμοχώστου,
  • Διεκδικώ την Προεδρία του ΕΟΑ Αμμοχώστου προσφέροντας λύσεις και λειτουργώντας συνενωτικά και όχι οξύνοντας τις αντιπαλότητες,
  • Διεκδικώ την Προεδρία του ΕΟΑ Αμμοχώστου καλώντας όλους να κάνουμε μια νέα αρχή, να ενώσουμε δυνάμεις στο νέο αυτό ξεκίνημα με αυτοπεποίθηση και πίστη στις αρχές της χρηστής διοίκησης, της δικαιοσύνης και την διαφάνεια.

Άντρος ΚΤΩΡΙΔΗΣ
Ανεξάρτητος Υποψήφιος Πρόεδρος
ΕΟΑ Αμμοχώστου

Continue Reading

Trending