Connect with us

Δήμος Στροβόλου

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για Παντελάκη Αγκαστινιώτη

Published

on

Ο Δήμαρχος Ανδρέας B. Παπαχαραλάμπους, το Δημοτικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Δήμου Στροβόλου εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Παντελάκη Αγκαστινιώτη.

Ο αείμνηστος Παντελάκης Αγκαστινιώτης υπήρξε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου για 25 χρόνια, από ιδρύσεως του Δήμου και αποτέλεσε έναν από τους πρωτεργάτες της ανάπτυξης του Στροβόλου. Ήταν ανέκαθεν ενεργός στα κοινά, ως ιδρυτικό μέλος του Δημοκρατικού Συναγερμού, του Σωματείου Φάρος Ακροπόλεως και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας του Σωματείου.

Ο Παντελάκης Αγκαστινιώτης προσέφερε για πολλά έτη πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία, αφού τον διέκρινε  ήθος και εντιμότητα. Aιωνία ας είναι η μνήμη του.

Δήμος Στροβόλου

Ο Κώστας Κούκος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Αντιδημάρχου στον Δήμο Στροβόλου.

Published

on

Eξήγγειλε για Αντιδήμαρχος Στροβόλου ο Kώστας Κούκος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «από την πολυετή θητεία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά και ως απλός δημότης, γνωρίζω πολύ καλά την πορεία ανάπτυξης του Δήμου μας, τα υπαρκτά και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει». 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Φίλες και φίλοι,
Συνδημότισσες και συνδημότες,

Με αίσθημα ευθύνης, εξαγγέλλω την υποψηφιότητα μου για την θέση του Αντιδημάρχου Στροβόλου στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιουνίου 2024.

Από την πολυετή θητεία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά και ως απλός δημότης, γνωρίζω πολύ καλά την πορεία ανάπτυξης του Δήμου μας, τα υπαρκτά και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Γνωρίζω συνάμα τις δίκαιες απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας που ζητά να αλλάξουν τα πράγματα. Να παρθούν καινοτόμες, σύγχρονες, ριζοσπαστικές αποφάσεις, που θα οδηγήσουν τον Δήμο μας στον πραγματικό εκσυγχρονισμό, μέσα από μία ανάπτυξη που θα έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο.

Όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, εργάστηκα με ανιδιοτέλεια, καθαρότητα και εντιμότητα, μακριά από σκοπιμότητες, θέτοντας πάντα στο επίκεντρο την αντικειμενικότητα και την συναίνεση για το καλό του Δήμου και των δημοτών μας, πάντα συνεπής σε θέσεις αρχών.

Αφετηρία αυτής της εξαγγελίας είναι η έγνοια και η θέληση μου για συνέχιση της προσφοράς μου, από αυτή την πολύ σημαντική θέση του Αντιδημάρχου, ειδικά τώρα στη νέα εποχή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τούτη την ώρα ορθώνονται μπροστά μας νέες προκλήσεις και προβλήματα, παράλληλα όμως ορθώνονται και νέες ελπιδοφόρες προοπτικές.

Είναι η ώρα ο δημότης να φύγει από το περιθώριο και να μπει στο επίκεντρο, να συμμετέχει ενεργά, η φωνή του να βρει απήχηση την ώρα των σημαντικών αποφάσεων. Είναι η ώρα ο Δήμος μας να αλλάξει πρόσωπο.
Για να το πετύχουμε απαιτείται μια πιο δυναμική, διεκδικητική πολιτική για:

  • τη δρομολόγηση και υλοποίηση ώριμων αναπτυξιακών έργων
  • την στήριξη και ανάπτυξη των υποβαθμισμένων περιοχών
  • την αναζωογόνηση του ιστορικού πυρήνα
  • την ανάπτυξη φιλολαϊκής κοινωνικής πολιτικής με επίκεντρο τους εργαζόμενους και τις ευάλωτες ομάδες στον Δήμο μας
  • τη δημιουργία μιας νέας δημοτικής αρχή που θα ασχολείται καθημερινά και σε βάθος με τα χρόνια πολλαπλά προβλήματα των προσφυγικών συνοικισμών
  • τη διασφάλιση πολύπλευρης ορθολογιστικής οικονομικής ανάπτυξης
  • την επίλυση των δυσλειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημοτικές υπηρεσίες με απώτερο στόχο τον εκσυγχρονισμό και την άμεση ποιοτική εξυπηρέτηση των δημοτών μας .

Είναι επίσης η ώρα μέσα από την συμμετοχή όλων να αγωνιστούμε για ένα Δήμο, πραγματικά καθαρό και πράσινο, καλλιεργώντας την περιβαλλοντική συνείδηση σε όλους μας .

Ο Δήμος μας στα επόμενα χρόνια χρειάζεται έργα ουσίας και όχι βιτρίνας. Κάθε απόφαση μας να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και χρηστή διοίκηση και να εξυπηρετεί το καλώς νοούμενο συμφέρον της τοπικής μας κοινωνίας και των ανθρώπων της.

Μέσα από αυτή την εξαγγελία προσκαλώ όλους και όλες τους συνδημότες και συνδημότισσες που έχουν το ίδιο όραμα, τις ίδιες έγνοιες και προβληματισμούς, να βαδίσουμε μαζί σε αυτή την πορεία.

Continue Reading

Δήμος Στροβόλου

Νέα φόρμουλα συνεργασίας ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ με Δαμιανό στον Στρόβολο

Published

on

Το όνομα του αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Μιχάλη Δαμιανού ως υποψηφίου για τον δήμο Στροβόλου, έπεσε χθες στο τραπέζι κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με την ηγεσία της Πινδάρου. Ο δήμος Στροβόλου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια για την συνεργασία των δύο κομμάτων ενόψει των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Στην προσπάθεια να αποφύγουν το ναυάγιο και να κηρύξουν αδιέξοδο, στην εξίσωση μπήκε χθες και το όνομα του Μιχάλη Δαμιανού. Η λύση αυτή, αν προχωρήσει τελικά, βγάζει από την εξίσωση εντελώς την περίπτωση Ανδρέα Παπαχαράλαμπους, το όνομα του οποίου πηγαινοερχόταν στο ΔΗΚΟ για στήριξη, με επιθυμία Προεδρικού. Την ίδια ώρα όμως σημαίνει ότι καταρρέει το σενάριο στήριξης της υποψηφιότητα Χρίστου Τσίγκη σε συνεργασία ΔΗΣΥ, ΔΗΠΑ. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διευκρινιστεί και ποια θα είναι η θέση της ΔΗΠΑ. Θα μπει και αυτή τη συνεργασία των δύο με υποψήφιο τον Μιχάλη Δαμιανό ή θα επιμείνει στην περίπτωση Χρίστου Τσίγκη; Ο τελευταίος, ο, δεν τυγχάνει αποδοχής από το ΔΗΚΟ. Συνεπώς, δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία των τριών με υποψήφιο των Τσίγκη.

Την ίδια ώρα όμως, πληροφορίες αναφέρουν πώς ακόμα και εάν το σενάριο με Μιχάλη Δαμιανό προχωρήσει από πλευράς ΔΗΚΟ, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο ότι κλειδώνει συνεργασία με τον ΔΗΣΥ. Και αυτό έχει να κάνει με το εάν θα τύχει  ή όχι αποδοχής από το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ η περίπτωση Μιχάλη Δαμιανού, αλλά και το τι θα γίνει με την ΔΗΠΑ. Η Πινδάρου βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την Δημοκρατική Παράταξη και δεν θα ήθελε να διαταραχθούν οι ισορροπίες των μεταξύ τους σχέσεων εάν η συνεργασία με το ΔΗΚΟ αφορά μόνο την περίπτωση Στροβόλου. Βέβαια, δεν αποκλείεται στο τραπέζι να πέσει και άλλο σενάριο γενικότερου ανακατώματος της τράπουλας, βάζοντας κάτω ακόμα και την περίπτωση του δήμου Λευκωσίας. Δεν αποκλείεται βέβαια ακόμα και το σενάριο του οριστικού ναυαγίου της προσπάθειας συνεργασίας ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ αφού πέραν της περίπτωσης Στροβόλου, αγκάθια αποτελούν και άλλες περιπτώσεις.

Στην περίπτωση της Λεμεσού, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, φαίνεται ότι ο καθένας θα τραβήξει το δρόμο του με δικό του υποψήφιο. Το μεν ΔΗΚΟ με τον Γιάννη Αρμεύτη, ο δε ΔΗΣΥ με ένα εκ των Νίκου Νικολαΐδη και Ανδρέα Μιχαηλίδη. Στην περίπτωση μάλιστα της Λεμεσού είναι πολύ πιθανή μία συνεργασία μεταξύ ΔΗΚΟ- ΑΚΕΛ. Όπως επίσης και για την περίπτωση του δήμου Πάφου, όπου και εκεί δεν υπάρχει προοπτική συνεργασίας ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ με τον Φαίδωνα. Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί έντονα το σενάριο της υποψηφιότητας του δημοτικού συμβούλου του ΔΗΚΟ Πάφου Εύρου Λοΐζίδη, με προοπτική στήριξης του και από το ΑΚΕΛ.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ της Αννίτας Δημητρίου με τον Μάριο Καρογιάν για να ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων.

Από πλευράς ΔΗΠΑ φαίνεται ότι υπάρχει πρόθεση στήριξης του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη ως προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου Λευκωσίας, του τέως Υφυπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη ως προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου Λεμεσού, του τέως Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου για την περιφέρεια Αμμοχώστου και του Άγγελου Χατζηχαραλάμπους στην Λάρνακα. Για την επαρχία Πάφου, το πιθανότερο είναι η στήριξη του πρώην Υπουργού Χρίστου Πατσαλίδη, σε μία συνεργασία με το ΔΗΚΟ και ίσως το ΑΚΕΛ.

Σε ο,τι αφορά τα δημαρχεία, φαίνεται ότι κλειδώνει η στήριξη ως κοινής αποδοχής με το ΔΗΣΥ, του Δημήτρη Δημητρίου στη Λακατάμεια. Στον δήμο Λευκωσίας υπάρχει πρόθεση στήριξης του υποψηφίου που θα επιλέξει ο ΔΗΣΥ, στο πλαίσιο βέβαια μίας συνεργασίας, αν και υπάρχουν επιφυλάξεις για την περίπτωση του Ανδρέα Κωνσταντίνου. Σε ο,τι αφορά τον Στρόβολο, θεωρούνται ανοικτά όλα τα σενάρια παρόλο ότι έχει προταθεί η περίπτωση του Χρίστου Τσίγκη. Στην Λεμεσό τα πάντα είναι ρευστά, όπως επίσης και για την περίπτωση του δήμου Πάφου. Στην Λάρνακα θεωρείται δεδομένη η στήριξη Ανδρέα Βύρα.

Απ’ εκεί και πέρα βέβαια, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα το επόμενο χρονικό διάστημα. Σίγουρα εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σκηνικό και ως προς το κατά πόσο θα υπάρξουν και που συνεργασίες.

Χθες το βράδυ συνεδρίασε και η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ, προβαίνοντας σε μια ανασκόπηση των εξελίξεων και καθορίζοντας τη διαδικασία για τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Πηγή: Philenews

Continue Reading

Δήμος Στροβόλου

Καθάρισε το θολό σκηνικό του Στροβόλου η διάσκεψη Παπαχαραλάμπους-Σε πρώτο πλάνο Σταυρινίδης και Τσίγκης

Published

on

Τον Ασκό του Αιόλου για το μέλλον του Δήμου Στροβόλου, ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, άνοιξε ο δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, με την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Δευτέρα, όπου ανέλυσε το έργο της τελευταίας εξαετίας.

Η συγκεκριμένη διάσκεψη Τύπου είχε και δεύτερο ημίχρονο, αφού πέραν από τις αντιδράσεις που εξεφράσθηκαν με ανακοινώσεις από τις τρεις μεγάλες δημοτικές ομάδες, δηλαδή του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, δόθηκε και συνέχεια στην προγραμματισμένη χθες το βράδυ συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν εξηγήσεις από τον δήμαρχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επίθεση και από την τοπική του ΑΚΕΛ σε Παπαχαραλάμπους-«Ολοκληρώνει μία θητεία με σχεδόν μηδενικό ποσοστό υλοποίησης έργων»

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου του κ. Παπαχαραλάμπους, πέραν από την ουσία των αντιδράσεων για το αν ενημερώθηκαν ή όχι οι τοπικές οργανώσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος, μπορούν να ερμηνευθούν και πολιτικά. Μπορεί δηλαδή κανείς να καταλάβει, ποιες είναι οι προθέσεις και οι κόκκινες γραμμές των τοπικών στελεχών, οι οποίες έστειλαν και μήνυμα προς τις ηγεσίες τους.

Καταδεικνύει επιπλέον τη δυσφορία με την οποία τα τοπικά στελέχη, εκφράζουν για την δημαρχία του κ. Παπαχαραλάμπους. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ Στροβόλου, η οποία εξέφρασε την απαρέσκεια της για το γεγονός ότι δεν έτυχε οποιασδήποτε ενημέρωσης πριν τη δημοσιογραφική διάσκεψη αλλά και πως το θέμα δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αντίδραση υπήρξε και από τη δημοτική ομάδα του ΔΗΚΟ, με τον επικεφαλής, Σταύρο Σταυρινίδη, να είναι ακόμα πιο έντονος , κάνοντας λόγο για προσωπικές εξαγγελίες του Δημάρχου, χωρίς να υπάρξει καμία προσυνεννόηση. Υπενθυμίζεται πως το όνομα του κ. Σταυρινίδη, βρίσκεται εδώ και καιρό στο κάδρο των υποψηφίων για τη δημαρχία Στροβόλου, χωρίς βέβαια μέχρι στιγμής να έχει κλειδώσει οτιδήποτε.

Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους εκλέχθηκε ως αντάρτης του Δημοκρατικού Συναγερμού στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ενώ παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του κόμματος, στις Προεδρικές του 2023, στήριξε ανοικτά τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Αυτό το γεγονός, προκάλεσε εκ νέου δυσφορία σε στελέχη της Πινδάρου, τα οποία ξεκαθάρισαν εξ αρχής πως δεν πρόκειται να αποδεχτούν το κόμμα να τον στηρίξει, ενόψει των εκλογών του Ιούνιου κάποιον ο οποίος επανειλημμένα ενέργησε αντικομματικά. Σε αυτό το πλαίσιο ο ΔΗΣΥ αναζητεί άλλες επιλογές, οι οποίες δεν περιορίζονται ανάμεσα σε Συναγερμικά στελέχη.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, απολαμβάνει της στήριξης του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος θα ήθελε να δει, όχι μόνο τα κόμματα της συμπολίτευσης, αλλά ενδεχομένως και τον ΔΗΣΥ να τον στηρίζει. Είναι ξεκάθαρο πάντως πως τόσο ο ΔΗΣΥ με τα δεδομένα που περιγράφονται πιο πάνω, αλλά και τα τοπικά στελέχη του ΔΗΚΟ, δεν θα δεχτούν μια τέτοια επιλογή.

Αντιθέτως, τα στελέχη του ΔΗΚΟ έκαναν σαφές στην ηγεσία του κόμματος τους, πως δεν πρόκειται να στηρίξουν τον νυν δήμαρχο και για αυτό το λόγο, άρχισαν να φουντώνουν τα σενάρια για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Σταύρου Σταυρινίδη, την οποία βλέπει με καλό μάτι και το ΑΚΕΛ, αφού πρόκειται για ένα πρόσωπο που γνωρίζει καλά τα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Στρόβολος.

Στην αντίπερα όχθη, στο κάδρο των υποψηφιοτήτων μπαίνει με προοπτικές και το όνομα του στελέχους της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας, Χρίστου Τσίγκη. Ο κ. Τσίγκης, τυγχάνει αποδοχής και από τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού, καθώς επίσης και από τις ηγεσίες άλλων κομμάτων, όπως της ΕΔΕΚ, διατηρώντας καλές σχέσεις με το ΕΛΑΜ αλλά και τους Οικολόγους . Πρόκειται για ένα στέλεχος, με μακρά πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μεταξύ άλλων, ήταν και ανθυποψήφιος του Αντρέα Παπαχαραλάμπους το 2016.

Συνεπώς, δεν αποκλείεται με βάση τα σημερινά δεδομένα, να υπάρξουν τρεις δυνατές υποψηφιότητες και στον Στρόβολο να δοθεί μια αμφίρροπη μάχη, μεταξύ του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, που στην παρούσα φάση δεν λαμβάνει στήριξης από κάποιο κόμμα, του Σταύρου Σταυρινίδη που το όνομα του βρίσκεται σε συζητήσεις μεταξύ ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ και του Χρίστου Τσίγκη, που πέραν από τη ΔΗΠΑ, μπορεί όπως όλα δείχνουν να λάβει στήριξη από τα υπόλοιπα κόμματα.

Κριτική και από ΑΚΕΛ

Πάντως, πέραν από την κριτική που εξαπέλυσαν στον δήμαρχο ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ για τη διάσκεψη Τύπου της περασμένης Δευτέρας, θέση πήρε και η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ. Σε ανακοίνωση της η δημοτική ομάδα κάνει λόγο για μια επταετή θητεία με σχεδόν μηδενικό ποσοστό υλοποίησης σοβαρών αναπτυξιακών έργων, ενώ προαναγγέλλει κύκλο επαφών και διαλόγου με τους δημότες, ώστε να γίνει ένας απολογισμός καθώς επίσης και συζήτηση για το μέλλον του δήμου.

«Ακούσαμε με μεγάλη προσοχή το τι δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους κατά την διάρκεια της δημοσιογραφικής του διάσκεψης. Η πρώτη αντίδραση, τοποθέτηση μας είναι ότι επανέλαβε το γνωστό του αφήγημα, το οποίο επιχείρησε πρόσφατα να παρουσιάσει σπασμωδικά ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό το αφήγημα περιληπτικά περιλαμβάνει: Παρουσίαση έργων που είναι ακόμα στα αρχικά στάδια υλοποίησης τους και δεν δικαιολογούν αλλά ούτε προσφέρονται για «θριαμβευτικές» διαπιστώσεις. Έργα βιτρίνας και όχι ουσίας που να έχουν άμεσο ποιοτικό αντίκτυπο στους δημότες. Προσπάθεια ωραιοποίησης της εικόνας που βιώνει σήμερα ο Δήμος μας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: Reporter

Continue Reading

Trending