Connect with us

Δήμος Αγλαντζιάς

Δύσκολη η εξιχνίαση της απόπειρας φόνου στην Αγλαντζιά χωρίς τη μαρτυρία του άμεσα εμπλεκόμενου

Published

on

Δύσκολη καθίσταται η εξιχνίαση της απόπειρας φόνου, που διενεργήθηκε την περασμένη Δευτέρα στη λεωφόρο Λάρνακος στην Αγλαντζιά, αφού το παρ’ ολίγον θύμα έφυγε χθες για το εξωτερικό, χωρίς να δώσει κατάθεση.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας,Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει η μαρτυρία του άμεσα εμπλεκόμενου, οι Αρχές δεν έχουν στα χέρια τους όλα τα δεδομένα, ώστε να προχωρήσει το ανακριτικό έργο. Σ

Σημείωσε ότι οι ερευνητές της υπόθεσης δεν γνωρίζουν ουσιαστικές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα, εάν ο στόχος της εγκληματικές ενέργειας είχε δεχθεί απειλές.

Ο κύριος Ανδρέου ανέφερε ακόμη ότι είναι δύσκολο να στοιχειοθετηθεί υπόθεση στο δικαστήριο, από την στιγμή που δεν υπάρχει παραπονούμενος.

«Παρά ταύτα», πρόσθεσε, «έχουν παραληφθεί τεκμήρια από το σημείο της απόπειρας φόνου και το όχημα, το οποίο επλήγη από τα πυρά και οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζουν».

Πηγή: Philenews

Continue Reading

LIVE LINK

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε Φρουταρία στην Αγλαντζια

Published

on

Γύρω στις 1 το πρωί τα ξημερώματα, κάτω από συνθήκες που διερευνούνται από την αστυνομία πυρκαγιά ξέσπασε σε Φρουταρια στην περιοχή της Αγλαντζιας.

Continue Reading

Δήμος Αγλαντζιάς

Από το πίσω μέρος του λεωφορείου άρχισε η πυρκαγιά, ασφαλείς οι μαθητές.

Published

on

Ασφαλείς είναι όλοι οι μαθητές οι οποίοι επέβαιναν σε σχολικό λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες το πρωί της Παρασκευής στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, λίγο πριν τις 07:30 ο Σταθμός Ακροπόλεως ανταποκρίθηκε με δύο πυροσβεστικά οχήματα σε πυρκαγιά σε εν κινήσει σχολικό λεωφορείο παρά τον κυκλικό κόμβο της Λεωφόρου Αγλαντζιάς.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο πίσω μέρος του λεωφορείου, στον χώρο της μηχανής και επεκτάθηκε εσωτερικά του οχήματος. Ο οδηγός του λεωφορείου, αντιλήφθηκε την πυρκαγιά και στάθμευσε το αυτοκίνητο έγκαιρα, με αποτέλεσμα όλοι οι μαθητές να εξέλθουν με ασφάλεια.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 07:36, ενώ τα αίτια θα διερευνηθούν σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία. 

Continue Reading

Δήμος Αγλαντζιάς

Δελτίο Τύπου-Αποκαλυπτήρια Μνημείου Αιχμαλώτων Πολέμου 1974

Published

on

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπισκόπου Γεωργίου και πλήθους κόσμου, τελέστηκαν, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Αιχμαλώτων Πολέμου 1974 στον Δήμο Αγλαντζιάς.

Το Μνημείο δημιουργήθηκε μετά από εισήγηση του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αιχμαλώτων 1974 και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ένας φόρος τιμής και αναγνώρισης για τα δεινά που υπέστησαν όσοι αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρου, το καλοκαίρι του 1974 αιχμαλωτίστηκαν 2647 Ελληνοκύπριοι, εκ των οποίων οι μισοί μεταφέρθηκαν σε φυλακές στα Άδανα, στην Αμάδεια και στην Αντίγιαμα.

Η επιλογή του συγκεκριμένου σημείου για τη δημιουργία του Μνημείου Αιχμαλώτων δεν έγινε τυχαία. Σ’ αυτόν τον χώρο καταγράφηκαν εικόνες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη όσων τις έζησαν. Εικόνες πένθους, αγωνίας αλλά και χαράς και ανακούφισης.  Σε αυτό το σημείο οικογένειες περίμεναν με φωτογραφίες ανά χείρας τα αγαπημένα τους πρόσωπα να επιστρέψουν από τα μπουντρούμια του Αττίλα.

Κάποιοι επέστρεψαν στους αγαπημένους τους.  Άλλοι ήταν λιγότερο τυχεροί και τα αγαπημένα τους πρόσωπα ζουν ακόμα με την αγωνία για διακρίβωση της τύχης τους. Όπως εύστοχα σημειώνεται και στην επιτύμβια επιγραφή στο Μνημείο Αιχμαλώτων:

Εδώ έληξε το μαρτύριο των αιχμαλώτων του 1974.

Εδώ ξεκίνησε το μαρτύριο των συγγενών των αγνοουμένων του 1974.

Εδώ θυμόμαστε και τιμούμε όσους συνελήφθησαν από τους Τούρκους το 1974 είτε επέστρεψαν, είτε εκτελέστηκαν, είτε αγνοούνται.

Continue Reading

Trending