ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Θα βρεθούμε με 4 κατηγορίες γιατρών στο δημόσιο» – Προειδοποιεί η ΠΑΣΥΚΙ ότι θα υπάρξει μεγάλο μπλέξιμο
«Ήδη λειτουργούμε με τέσσερις κατηγορίες γιατρών στα κρατικά νοσοκομεία. Ήδη υπάρχει μπλέξιμο και αν δεν τα λάβουμε όλα υπόψη μας από τώρα, θα βρεθούμε όλοι μαζί σε ένα κουβάρι του οποίου την άκρη δεν θα την βρίσκουμε», τόνισε σε αρκετά έντονο ύφος σε συνέντευξη του στον «Φ» ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών Σωτήρης Κούμας και εξήγησε: «Έχουμε τους γιατρούς που είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
Έχουμε τους γιατρούς που είχαν προσληφθεί ως έκτακτοι του δημοσίου και τώρα είναι αορίστου χρόνου δημόσιοι υπάλληλοι. Έχουμε τους γιατρούς που προσλαμβάνονται με συμβόλαια του ΟΚΥπΥ και έχουμε και τους Ακαδημαϊκούς που βρίσκονται με διαφορετικό καθεστώς σε κάποια τμήματα νοσοκομείων».
«Πρόσφατα είχαμε το νόμο για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας και στο κεφάλαιο που αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, επιβεβαιώθηκαν τα όσα εμείς λέμε εδώ και χρόνια και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σύγκρουση με τον νόμο που διέπει τη λειτουργία του ΟΚΥπΥ. Ετοίμασαν τώρα τροποποίηση του νόμου του ΟΚΥπΥ για να καλυφθεί η διαφορά. Το πρόβλημα είναι όμως ότι και αυτή η τροποποίηση θα είναι αποσπασματική. Δεν υπάρχει συνολική αντιμετώπιση», είπε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ.
«Μέχρι σήμερα και σύμφωνα με τον νόμο του ΟΚΥπΥ, στην αξιολόγηση όσων είναι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, επισυναπτόταν στο έγγραφο αξιολόγησης της δημόσιας υπηρεσίας και αξιολόγηση από τον άμεσα προϊστάμενο του ΟΚΥπΥ (μη δημόσιο υπάλληλο δηλαδή). Με τον νόμο για την δημόσια υπηρεσία αυτό δεν επιτρέπεται. Έτσι ετοιμάστηκε τροποποίηση για να μην επιτρέπεται ούτε από τον ΟΚΥπΥ.
Εμείς ρωτάμε: Όσοι συνάδελφοι έτυχαν αξιολόγησης τα προηγούμενα πέντε χρόνια, με τη συμμετοχή του ΟΚΥπΥ και είχαν ή δεν είχαν κάποια ανέλιξη στην ιεραρχία τι πρέπει να κάνουν; Όσοι πήραν προαγωγή είμαστε σίγουροι ότι θα την κρατήσουν; Όσοι δεν πήραν εξαιτίας μιας κακής αξιολόγησης από τον ΟΚΥπΥ θα μπορούν να την διεκδικήσουν; Ταυτόχρονα, ακόμα δεν γνωρίζουμε το ποιος θα αξιολογεί τους δημοσίους υπαλλήλους μετά την τροποποίηση της νομοθεσίας. Θα είναι ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Υγείας; Θα είναι ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών; Δεν το γνωρίζουμε».
Ήδη, είπε ο κ. Κούμας, «το μπέρδεμα είναι αρκετό και νομίζω ότι αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα αντιληπτό από τον καθένα».
Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ επεσήμανε το γεγονός ότι «ακόμα κι αν προχωρήσει τώρα μια τροποποίηση του νόμου του ΟΚΥπΥ για να εναρμονιστεί με τον νόμο της δημόσιας υπηρεσίας, σε μικρό χρονικό διάστημα και εάν επιτευχθεί συμφωνία που θα λέει ότι ο ΟΚΥπΥ θα παραχωρεί αυξήσεις κατ’ έτος στους υπαλλήλους του, θα πρέπει να ξαναπάμε στη Βουλή για άλλη μια τροποποίηση. Ο νόμος προβλέπει αυξήσεις ανά τριετία».
Παράλληλα, με το συγκεκριμένο ζήτημα, «έχουμε τους γιατρούς που δεν είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι αορίστου χρόνου. Δεν έχουν δικαίωμα ανέλιξης στον ΟΚΥπΥ. Έχουμε και τους γιατρούς που προσλαμβάνονται με συμβόλαια του ΟΚΥπΥ. Ούτε για αυτούς υπάρχει αυτή τη στιγμή σύστημα αξιολόγησης, ούτε καθορισμένη δομή για την ανέλιξη τους. Είπαμε ότι στο πλαίσιο της υπογραφής μιας συμφωνίας για τις συλλογικές συμβάσεις θα εντάξουμε και τον καταρτισμό δομής για τους εργαζόμενους με συμβόλαιο. Δηλαδή θα έχουμε την δομή ανέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δομή για τους γιατρούς με συμβόλαιο. Με τους αορίστου χρόνου τι θα γίνει; Δεν πρέπει να το δούμε αυτό το θέμα;»
Πέραν αυτών, «ακόμα και να πούμε ότι εμείς ως ΠΑΣΥΚΙ κάνουμε πίσω και λέμε προχωρήστε χωρίς να διεκδικούμε τίποτα στην ψήφιση του νόμου για τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, ή κλινικές όπως θέλετε ονομάστε το, τι θα σημαίνει αυτό; Ότι κοντά στις άλλες τρεις κατηγορίες γιατρών που ήδη υπάρχουν θα προσθέσουμε δια νόμου και όχι μόνο με μια συμφωνία, όπως ισχύει σήμερα, και την κατηγορία των Ακαδημαϊκών. Με ποια δομή και ποια ιεραρχία; Θα έρθουμε να προσθέσουμε άλλη μια δομή στις άλλες δύο δομές (δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων με συμβόλαια του ΟΚΥπΥ); Δεν πρέπει να μεριμνήσουμε από τώρα για όλα για να μην προκαλέσουμε το απόλυτο χάος στον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων;»
«Πολλές φορές μας λένε ότι αντιδρούμε σε όλα. Νομίζω ότι οι ανησυχίες μας τις οποίες κάποιοι εκλαμβάνουν ως αντίδραση, πολλές φορές επιβεβαιώνονται. Όταν εμείς προσφεύγαμε στη δικαιοσύνη διαμαρτυρόμενοι για την απόσπαση των δημοσίων υπαλλήλων στον ΟΚΥπΥ, είχαμε περιλάβει στην προσφυγή μας και το θέμα της αξιολόγησης. Τώρα το βρίσκουμε μπροστά μας». Εκτός αυτού, πρόσθεσε, «βλέπουμε τώρα τα θέματα της συλλογικής σύμβασης.
Μας κατηγορούν ότι θέλουμε να κάνουμε δημοσίους υπαλλήλους. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Τα δεδομένα όμως έχουν ως εξής: Οι γιατροί/δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν ένα μισθό, οι γιατροί αορίστου χρόνου εργάζονται με άλλα δεδομένα, οι γιατροί με συμβόλαια με διαφορετικά δεδομένα και οι Ακαδημαϊκοί με τα δικά τους δεδομένα. Άνθρωποι που κάνουν την ίδια δουλειά, ο ένας δίπλα στον άλλο εργάζονται με διαφορετικό καθεστώς. Δεν θα πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε μέσα από τη συλλογική σύμβαση να επέλθει όσο το δυνατό μεγαλύτερη ομοιομορφία; Δεν είναι αυτό απαραίτητο σε δομημένες κλινικές;»
Απέστειλε επιστολή η ΠΑΣΥΚΙ και περιμένει απαντήσεις
Η ΠΑΣΥΚΙ με αφορμή την προτεινόμενη τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του ΟΚΥπΥ που έχει στόχο την εναρμόνιση με τη νομοθεσία για την δημόσια υπηρεσία, απέστειλε επιστολή θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα και επισημαίνοντας το γεγονός ότι, η σύγκρουση μεταξύ των δύο νόμων είχε εντοπιστεί από τη συντεχνία εδώ και καιρό. Πέραν αυτού η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει:
«Η άποψη μας είναι ότι η προτεινόμενη τροποποίηση αποτελεί γενικευμένη τοποθέτηση η οποία χρήζει συζήτησης/διαβούλευσης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ιατρικό προσωπικό. Επιπλέον καταγράφουμε την αίσθηση μας ότι κατά την απαραίτητη διαβούλευση θα προκύψουν επιπλέον νομικά θέματα/ερωτήματα που αφορούν την εναρμόνιση της νομοθεσίας του ΟΚΥπΥ με την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά τη δημόσια υπηρεσία. Καταγράφουμε ότι σε περίπτωση συγκατάθεσης της συντεχνίας μας, αυτό θα γίνει με επιφύλαξη των δικαιωμάτων των μελών μας σε σχέση με τις προσφυγές που εκκρεμούν στο διοικητικό δικαστήριο αναφορικά με τις αποσπάσεις στον ΟΚΥπΥ. Αναγκαζόμαστε να καταγράφουμε τη δυσαρέσκεια της συντεχνίας μας η οποία δεν προσκλήθηκε στη συζήτηση που προηγήθηκε της ψήφισης της ΚΔΠ 28/2022 (νομοθεσία για την μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας)».
Όπως ανέφερε ο κ. Κούμας, «εμείς αποστείλαμε την επιστολή με τα σχόλια μας επί της προτεινόμενης τροποποίησης. Αναμένουμε ότι θα κληθούμε σε διάλογο και θα πάρουμε και τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουμε θέσει».
Πηγή: Philenews
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Xωρίς συμφωνία εκεχειρίας αποχωρεί ο Μπλίνκεν από Μέση Ανατολή
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε χθες Τρίτη τη Χαμάς να δεχθεί την πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση για να κηρυχθεί εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, αναγνώρισε πάντως πως υπάρχουν ακόμη αποκλίσεις με το Ισραήλ, ολοκληρώνοντας την ένατη περιοδεία του στην περιοχή από την 7η Οκτώβριο.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας προειδοποίησε ότι η πρόταση για κατάπαυση του πυρός πιθανόν αποτελούσε την «τελευταία ευκαιρία» να τερματιστεί η ένοπλη σύρραξη.
Καθώς ο πόλεμος διανύει την 320ή ημέρα του, ο χρόνος είναι «μετρημένος», είπε, μετά τις επισκέψεις του κατά σειρά στο Κατάρ, στην Αίγυπτο —χώρες που μεσολαβούν μαζί με τις ΗΠΑ στις έμμεσες διαπραγματεύσεις— και στο Ισραήλ.
Ο πόλεμος, με έναυσμα άνευ προηγουμένου έφοδο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, δεν έχει σταματημό. Ισραηλινός βομβαρδισμός σε σχολείο που είχε μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας εσωτερικά εκτοπισμένων σκότωσε τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους παιδιά, στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με την πολιτική προστασία.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως στοχοποίησε «τρομοκράτες» οι οποίοι ήταν «κρυμμένοι», κατ’ αυτόν, στο σχολείο.
Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για το αδιέξοδο της προσπάθειας για την επίτευξη συμφωνίας, με φόντο τις ανησυχίες σε διεθνές επίπεδο για την εξάπλωση του πολέμου στην περιφέρεια.
«Κάθε μέρα που περνάει υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει κι άλλο κακό σε τίμιους ανθρώπους που δεν το αξίζουν», είπε στον Τύπο ο κ. Μπλίνκεν προτού αναχωρήσει από την Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, όπου είχε συνομιλίες με τον υπουργό Μοχάμεντ μπιν Αμπντελαζίζ αλ Χουλάιφι.
Απαιτείται συμφωνία, «πρέπει να γίνει αυτό, να γίνει τις ημέρες που έρχονται. Και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περάσουμε τη γραμμή του τερματισμού», επέμεινε.
Την περασμένη Παρασκευή, η Ουάσιγκτον υπέβαλε συμβιβαστική πρόταση στις διαπραγματεύσεις στη Ντόχα ανάμεσα στο Ισραήλ και τους μεσολαβητές. Νέες συνομιλίες αναμένεται να γίνουν εντός της εβδομάδας στην Αίγυπτο.
Ο κ. Μπλίνκεν είπε προχθές Δευτέρα ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «δέχθηκε» το σχέδιο και κάλεσε τη Χαμάς να «κάνει το ίδιο», αξίωση που επανέλαβε χθες.
Όμως, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ο κ. Νετανιάχου επιμένει ο στρατός του Ισραήλ να διατηρήσει τον έλεγχο του λεγόμενου διαδρόμου της Φιλαδέλφειας, στενής ζώνης γη κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου.
Από την αρχή έχει ειπωθεί «πολύ καθαρά πως οι ΗΠΑ δεν αποδέχονται τη μακροπρόθεσμη κατοχή της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ», δήλωσε ο κ. Μπλίνκεν ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο κ. Νετανιάχου.
Είπε ακόμη πως το Ισραήλ αποδέχθηκε τις «τοποθεσίες» και το «χρονοδιάγραμμα» για την «απόσυρση» μονάδων του στρατού του.
Αμερικανός αξιωματούχος που συνόδευε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην περιοδεία του είπε πάντως, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, πως τέτοιες «μαξιμαλιστικές δηλώσεις» από πλευράς ισραηλινού πρωθυπουργού δεν είναι «εποικοδομητικές» ως προς την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.
Ο κ. Μπλίνκεν περιορίστηκε να αναγνωρίσει πως εξακολουθούν να υπάρχουν χάσματα, καλώντας το Ισραήλ και τη Χαμάς να επιδείξουν τη «μέγιστη ευελιξία».
Η Αίγυπτος, η πρώτη χώρα του αραβικού κόσμου που σύναψε συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ, μετά δυσκολίας συγκρατεί την οργή της για την κατάληψη του ελέγχου των συνόρων τον Μάιο από τον ισραηλινό στρατό.
Η Χαμάς από την πλευρά της τόνισε πως παρότι «θέλει να καταλήξει σε κατάπαυση του πυρός», καταγγέλλει και απορρίπτει τους «νέους όρους» που έθεσε το Ισραήλ και συμπεριλήφθηκαν στην πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση.
Το παλαιστινιακό κίνημα αξιώνει να εφαρμοστεί όπως παρουσιάστηκε προηγούμενη πρόταση, στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την 31η Μαΐου και η Χαμάς διαβεβαίωσε πως αποδέχεται στις αρχές Ιουλίου. Προέβλεπε ανακωχή έξι εβδομάδων, απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από πυκνοκατοικημένες ζώνες του θυλάκου, απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων και σε αντάλλαγμα παλαιστινίων φυλακισμένων και κατόπιν, σε δεύτερη φάση, την πλήρη αποχώρηση του ισραηλινού στρατού.
Ο κ. Νετανιάχου δεν σταματά να επαναλαμβάνει πως σκοπός του είναι να συνεχίσει τον πόλεμο ώσπου να εξαλειφθεί η Χαμάς, στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, που χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση, όπως και οι ΗΠΑ και η ΕΕ.
Την 7η Οκτωβρίου, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς εξαπέλυσε με ορμητήριο τη Λωρίδα της Γάζας έφοδο άνευ προηγουμένου στο νότιο Ισραήλ, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 1.199 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα.
Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, 105 πιστεύεται ότι εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στη Γάζα, πλην όμως 34 έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.
Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε αντίποινα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 40.173 ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Κατά τον ΟΗΕ, στην πλειονότητά τους τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά.
Χθες Τρίτη ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ανέκτησε τα πτώματα έξι ισραηλινών ομήρων σε επιχείρηση σε υπόγεια σήραγγα στη Χαν Γιούνις (νότια). Οι πέντε είχαν κηρυχθεί νεκροί τους τελευταίους μήνες· ο θάνατος του έκτου ανακοινώθηκε χθες.
Στην πολιορκημένη κι ερειπωμένη Λωρίδα της Γάζας, όπου σχεδόν όλος ο πληθυσμός των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εκτοπιστεί τουλάχιστον μια φορά, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και οι χερσαίες επιχειρήσεις δεν σταματούν.
Πέρα από τον βομβαρδισμό στο σχολείο, έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Ράφα (νότια), σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Ενώ ακόμη τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά σε ανατολικό τομέα της Χαν Γιούνις, σύμφωνα με γιατρό.
Άλλοι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης σε ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρικά), σύμφωνα με την πολιτική προστασία.
Για τις ΗΠΑ, η επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας θα συνέβαλε να αποφευχθεί ενδεχόμενη επίθεση εναντίον του Ισραήλ από το Ιράν και συμμάχους του — το λιβανικό σιιτικό κίνημα Χεζμπολά, το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, τους υεμενίτες αντάρτες Χούθι, ιρακινούς παραστρατιωτικούς…
Το Ιράν και οι σύμμαχοί του ορκίστηκαν πως θα εκδικηθούν για την αποδιδόμενη στο Ισραήλ δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη την 31η Ιουλίου και αυτήν μερικές ώρες νωρίτερα, την 30ή Ιουλίου, του Φουάντ Σουκρ, ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού βραχίονα της Χεζμπολά, σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.
Το λιβανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως ισραηλινοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο και τραυμάτισαν άλλους 19 στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μερικές ώρες μετά τον θάνατο τεσσάρων ακόμη σε βομβαρδισμούς στον νότο.
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Yes, she can» – O Μπάρακ Ομπάμα έδωσε το σύνθημα για Καμάλα Χάρις (ΒΙΝΤΕΟ)
Σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκε η δεύτερη νύχτα του εθνικού συνεδρίου των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.Το Δημοκρατικό κόμμα επιβεβαίωσε επίσημα ότι η Κάμαλα Χάρις είναι η υποψήφια της παράταξης για την προεδρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν την 5η Νοεμβρίου, κάτι που θεωρείτο απλά τυπικότητα, στο συνέδριό του στο Σικάγο χθες Τρίτη το βράδυ (τοπική ώρα).
Οι σύνεδροι από όλες τις αμερικανικές πολιτείες και περιοχές για ακόμη μια φορά τάχθηκαν υπέρ της κυρίας Χάρις στην ψηφοφορία, με καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, και φόντο μουσική, φωτορυθμικά, σύντομες ομιλίες και πολλούς πανηγυρισμούς στο United Center.
Ήταν η βραδιά των Ομπάμα, με τον πρώην πρόεδρο και την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ να ξεσηκώνουν τους συνέδρους με τις τοποθετήσεις τους. Ήταν δεδομένο ότι η κυρία Χάρις θα λάμβανε το χρίσμα της παράταξης, έπειτα από ψηφοφορίες που έγιναν ψηφιακά νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Η αντιπρόεδρος, σε εκστρατεία στο Μιλγουόκι, συμμετείχε στη διαδικασία ψηφιακά. Τόνισε ότι την τιμά η υποψηφιότητα. Αναμένεται να εκφωνήσει μεγάλη ομιλία στο μεγάλε φινάλε του συνεδρίου, που είχε σκοπό να δώσει ώθηση στο κόμμα καθώς η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ έχει πλέον εισέλθει στους τελευταίους της μήνες.
Ακολουθούν οι σημαντικότερες αναφορές και αποσπάσματα από τις ομιλίες
Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε την κεντρική ομιλία, λέγοντας ότι «η Αμερική είναι έτοιμη για ένα νέο κεφάλαιο» υπό την Χάρις, και λάνσαρε το νέο σύνθημα της εκστρατείας της: «ναι, μπορεί! «Yes She Can». Επέκρινε επίσης τον Ντόναλντ Τραμπ για την «περίεργη εμμονή του με τα μεγέθη του πλήθους».
https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-0&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1826098150433763600&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fwww.sigmalive.com%2Fnews%2Finternational%2F1247474%2Fyes-she-can-o-mparak-ompama-edose-to-synthima-gia-kamala-xaris-vinteo&sessionId=d277d50c33c9d8044f1c1b4d32d41c16d3996522&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px
Η Μισέλ Ομπάμα έπλεξε και αυτή τα εγκώμια της Χάρις, λέγοντας ότι ήταν «ένας από τους πιο ικανούς ανθρώπους ποτέ» για να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Επικρίνει επίσης τον Τραμπ για τη χρήση της φράσης «Μαύρες δουλειές».
https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-1&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1826107608006275145&lang=en&maxWidth=560px&origin=https%3A%2F%2Fwww.sigmalive.com%2Fnews%2Finternational%2F1247474%2Fyes-she-can-o-mparak-ompama-edose-to-synthima-gia-kamala-xaris-vinteo&sessionId=d277d50c33c9d8044f1c1b4d32d41c16d3996522&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px
Η Καμάλα Χάρις δεν εμφανίστηκε στον χώρο της συνέλευσης στο Σικάγο, αντ’ αυτού πραγματοποίησε μια συγκέντρωση με τον Walz στο Μιλγουόκι. Όμως, σε μια έξυπνη κίνηση, το convention jumbotron έδειξε τις εναρκτήριες στιγμές της εκδήλωσης και ο αντιπρόεδρος χαιρέτησε τα πλήθη και στις δύο πόλεις.
Η Χάρις και ο Walz έχουν ήδη εξασφαλίσει την επίσημη υποψηφιότητα του κόμματος, αλλά το κόμμα πραγματοποίησε μια τελετουργική ονομαστική κλήση που έδωσε σε αντιπροσωπείες από όλο το έθνος την ευκαιρία να λάβουν μέρος.
Η Stephanie Grisham, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου επί Τραμπ, είπε στο συνέδριο πως το πρώην αφεντικό της «δεν έχει ενσυναίσθηση, δεν έχει ηθική και δεν πιστεύει στην αλήθεια».
https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-2&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1826039585270374829&lang=en&maxWidth=560px&origin=https%3A%2F%2Fwww.sigmalive.com%2Fnews%2Finternational%2F1247474%2Fyes-she-can-o-mparak-ompama-edose-to-synthima-gia-kamala-xaris-vinteo&sessionId=d277d50c33c9d8044f1c1b4d32d41c16d3996522&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px
Πηγή: Sigmalive
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χειροπέδες στην 38χρονη που χρέωσε 20.000 ευρώ τουριστικό γραφείο
Μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν χθες στη σύλληψη 38χρονης, η οποία παρίστανε την ταξιδιωτική πράκτορα.
Πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 38 ετών, η οποία συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος σύλληψης και τέθηκε υπό κράτηση.
Η υπόθεση αφορά καταγγελία ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού γραφείου στη Λευκωσία, ότι την περίοδο μεταξύ των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου 2024, η 38χρονη σε 27 περιπτώσεις αγόρασε ταξιδιωτικά πακέτα από το γραφείο του, συνολικής αξίας 20 περίπου χιλιάδων ευρώ, τα οποία μεταπώλησε σε πελάτες, πληρώνοντας το γραφείο του, με εικονικά εμβάσματα.
Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.
Πηγή: Sigmalive