Connect with us

Uncategorized

4ο Energy Run Λακατάμιας

Published

on

Φόρεσε τα αθλητικά σου και έλα με ενέργεια και καλή διάθεση για τρέξιμο ή περπάτημα στο 4ο Energy Run Λακατάμιας!

Ο Δήμος Λακατάμιας και η Running In Cyprus ενώνουν δυνάμεις με στόχο τη μαζική συμμετοχή τόσο των δημοτών Λακατάμιας όσο και εκατοντάδων δρομέων απ’ όλη την Κύπρο, στους αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων και στον παιδικό αγώνα 1,000 μέτρων.

Με το 4ο Energy Run Λακατάμιας, προσδοκούμε να φιλοξενήσουμε περισσότερους από 1,000 δρομείς / περιπατητές και με την βοήθεια σας να μαζέψουμε περισσότερα από €2,000 για φιλανθρωπικό σκοπό! Αυτή τη φορά, με τη συμμετοχή σας, στηρίζετε έμπρακτα τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) Voice for Autism.

Στην παρέα μας θα έχουμε και τους Στέλιο Παπαμωυσέως και Μάκη Νικολάου σ’ ένα δίωρο Live Link με τον Super Sport FM!

Δώσε και εσύ το παρών σου! Ραντεβού στο Αμφιθέατρο Λακατάμιας την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023!

Πληροφορίες και ηλεκτρονικές εγγραφές στην ιστοσελίδα www.energyrun.com.cy ή στο email: run@energyrun.com.cy ή στο τηλέφωνο 70 087390

Continue Reading

Uncategorized

Ο Ανδρέας Κακουρής είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών

Published

on

Τη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών ανέλαβε στις 3 Απριλίου, ο Πρέσβυς Ανδρέας Σ. Κακουρής.

Σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριαμό του Υπουργείου Εξωτερικών στην πλατφόρμα Χ, τον νέο Γενικό Διευθυντή καλωσόρισε, στην παρουσία όλου του προσωπικού του Υπουργείου, ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και δύναμη στο έργο του”, αναφέρεται στην ανάρτηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Continue Reading

Uncategorized

Το 67% της Κύπρου θα εφαρμόζει το σύστημα “πληρώνεις ανά ρίψη” μέχρι το τέλος του έτους.

Published

on

Σχεδόν τα δύο τρίτα της Κύπρου θα χρησιμοποιούν το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων “Πληρώνεις ανά ρίψη” μέχρι το τέλος του έτους, ανακοίνωσε το τμήμα περιβάλλοντος την Τετάρτη.

Το τμήμα ανέφερε ότι το σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή στις 1 Ιουλίου, και έξι δήμοι που αντιπροσωπεύουν το 30% του πληθυσμού είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν τις μελέτες τους τον Μάρτιο και θα ορίσουν τιμές για σακούλες και κάδους.

Οι δήμοι θα διευκρινίσουν επίσης πόσα κάδους χρειάζονται.

Η ανώτερη αξιωματούχος του Τμήματος Περιβάλλοντος Ελένη Κωνσταντινίδου δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι αυτοί οι έξι δήμοι είναι: Δήμος Λατσιών, Δήμος Λακατάμιας, Άγια Βαρβάρα, νότιος Δήμος Λευκωσίας, Δήμος Αραδίππου, Δήμος Λάρνακας, Δήμος Ανατολικής Λεμεσού και Δήμος Πολεμιδιών.

Σύμφωνα με το τμήμα, μέχρι τον Ιούνιο του 2024 αναμένεται να ολοκληρώσουν τις μελέτες τους ο Δήμος Λευκωσίας, ο Δήμος Δυτικής Λεμεσού και ο Δήμος Λεμεσού.

Αυτές οι περιοχές αντιπροσωπεύουν το 37% του πληθυσμού.

Άλλες εννέα περιοχές που αντιπροσωπεύουν το 21,5% του πληθυσμού πρόκειται να ολοκληρώσουν τις μελέτες τους το καλοκαίρι ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ μια άλλη αναμένεται να ολοκληρώσει το Νοέμβριο, καλύπτοντας το 11,15% του πληθυσμού.

Βασισμένο σε μια παρουσίαση μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε για τον Δήμο Αραδίππου και στα προκαταρκτικά δεδομένα, υπάρχει μια εκτίμηση των 6 λεπτών ανά λίτρο για τις σακούλες, δηλαδή μια σακούλα δέκα λίτρων θα κοστίζει 60 λεπτά, μια σακούλα 35 λίτρων 2 ευρώ, και μια σακούλα 56 λίτρων 3,33 ευρώ.

Continue Reading

Uncategorized

Η αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων και η εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων μειώνουν την ένταση για τη μεταρρύθμιση του ΤΑ.

Published

on

Ούτε εκπλήξεις, ούτε ανατροπές, δεν έφερε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για την εφαρμογή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πέρα από τις αλλαγές σε νομοτεχνικό επίπεδο, οι οποίες θα πρέπει να οδηγηθούν άμεσα στη Βουλή, αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι πως δεν μπορούν το επόμενο διάστημα να γίνουν αλλαγές που θα αλλάζουν θεμελιώδη ζητήματα της Μεταρρύθμισης.

Στόχος της σύσκεψης ήταν να γίνει ενημέρωση των κομμάτων για το πού βρίσκεται η Μεταρρύθμιση, που χρειάζεται να εστιαστούν οι προσπάθειες και φυσικά, που χρειάζεται η συνδρομή των κομμάτων. Αφενός η Κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως η Μεταρρύθμιση δεν είναι η ιδεατή, διότι πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν σχεδιαστεί πολύ καλύτερα, αφετέρου δηλώνει αποφασισμένη να την εφαρμόσει κατά γράμμα.

Στη βάση των δηλώσεων που έγιναν μετά το πέρας της σύσκεψης, είναι ξεκάθαρο πως επιχειρήθηκε από κοινού να κατέβουν οι ψηλοί τόνοι των προηγούμενων ημερών, όταν τα πολιτικά κόμματα, επιδόθηκαν σε ένα blame game για το ποιος ευθύνεται, για το γεγονός ότι η Μεταρρύθμιση, δεν επιτρέπει σε όλους να αισιοδοξούν ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν, όταν γίνονταν οι σχεδιασμοί και διαμορφώνονταν τα Νομοσχέδια.

Το διακύβευμα για τη Μεταρρύθμιση, δεν είναι άλλο από το να είναι όλα έτοιμα στις αρχές Ιουλίου όταν και θα εφαρμοστεί η Μεταρρύθμιση. Μέχρι εκείνο το σημείο ωστόσο, υπολείπεται αρκετός δρόμος, αφού σε πολλές επαρχίες δεν καταγράφεται η αναμενόμενη πρόοδος. Ήδη οι περισσότεροι Επαρχιακοί Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης, δεν έχουν επιλύσει θέματα, όπως το κτιριακό. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως, εάν δεν λύσουν σύντομα αυτό το θέμα, έτσι ώστε να αρχίσει η προετοιμασία των χωρών, ώστε να υποδεχτούν και το προσωπικό, αλλά και τους χιλιάδες φακέλους, είτε της πολεοδομίας, είτε των υπόλοιπων οργανισμών που καταργείται η λειτουργιά τους και οι εξουσίες τους μεταφέρονται στον ΕΟΑ.

Υπολογίζεται ότι από τη στιγμή που η πολεοδομία θα πάψει να δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ΕΟΑ, περίπου 900 χιλιάδες φάκελοι θα πρέπει να μετακινηθούν στα νέα κτίρια. Είναι γεγονός, πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, θα υπάρξουν προβλήματα, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού εκκρεμουσών υποθέσεων που θα μεταφερθούν στους νέους Οργανισμούς, που αυτή τη στιγμή υπολογίζονται σε 20 χιλιάδες υποθέσεις Παγκύπρια, όπως επίσης και λόγω των ελλείψεων προσωπικού, της εμπειρίας που ενδεχομένως αυτό να μην διαθέτει και των κτιριακών εγκαταστάσεων, με έλλειψη αποθηκευτικών χώρων και κατάλληλων υποδομών.

Και κάπου εδώ έρχεται ο ρόλος των κομμάτων, που θα πρέπει να ενθαρρύνουν μέσα από τους μηχανισμούς που διαθέτουν τους αιρετούς τους στις υφιστάμενες δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να συνεργαστούν, ώστε αυτά τα προβλήματα να εκμηδενιστούν. Το γεγονός μάλιστα ότι αρκετοί από τους υφιστάμενους αιρετούς, θα είναι υποψήφιοι και στις επικείμενες εκλογές, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, αφού αντί να ασχολούνται με την προετοιμασία των νέων δομών, μέσω των Προσωρινών Συντονιστικών Συμβουλίων, ασχολούνται με την προεκλογική τους εκστρατεία.

Για αυτό και τα κόμματα έχουν να διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο και να βοηθήσουν, την προβληματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Αυτό ήταν ένα από τα μηνύματα που στάλθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη.

Από εκεί και πέρα, τα τεχνικά ζητήματα που προκύπτουν, σε ότι αφορά τα μηχανογραφικά των δήμων και άλλα παρεμφερή θέματα, ενδεχομένως να ληφθούν εν καιρώ ανάλογες αποφάσεις που θα αλλάζουν τον προγραμματισμό όχι όμως την εφαρμογή της Μεταρρύθμισης από την 1η Ιουλίου, μετατιθοντας την ημερομηνία, έναρξης λειτουργίας, απομέρους συστημάτων της Μεταρρύθμισης, όπως το «Ευαγόρας».

Εξάλλου, το ξεκάθαρο μήνυμα που δόθηκε, και ουσιαστικά απαντούσε σε διάφορες απόψεις που τέθηκαν, είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές που να αγγίζουν ουσιώδη σημεία της Μεταρρύθμισης, πριν από την εφαρμογή της. Άλλωστε, είναι πολλά τα θέματα που προκύπτουν και στην πράξη θα δείξουν, εάν ευσταθούν οι εκτιμήσεις που γίνονται για κάποιους δήμους που ενδεχομένως να μην είναι βιώσιμοι, λόγω έλλειψης ικανοποιητικής πληθυσμιακής μάζας.

Μια εκκρεμότητα, πάντως που αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, είναι αυτή της αυριανής σύσκεψης που συγκλήθηκε στη Βουλή, από την Αννίτα Δημητρίου για τα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει, αν η συγκεκριμένη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία, μάλιστα του υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Εξάλλου η Αννίτα Δημητρίου, φρόντισε να εξωτερικεύσει την δυσαρέκσειά της για το γεγονός, ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, έσπευσε τη Δευτέρα να οργανώσει την έκτακτη σύσκεψη για την Τρίτη, λίγο μετά που έγινε γνωστό, ότι η ίδια συγκάλεσε σύσκεψη για το ίδιο θέμα την Πέμπτη στη Βουλή. Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε, σε συνδυασμό με το βαρυφορτωμένο της πρόγραμμα, που η ίδια δεν παρέστη στη σύσκεψη του Προεδρικού.

Πηγή: reporter 

Continue Reading

Trending