Connect with us

ΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΙΤΤΑΡΑΣ:”ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ”

Published

on

Η τελευταία ψεσινή συγκέντρωση του ανεξάρτητου υποψηφίου δημάρχου κ. Χρίστου Πιτταρά ήταν ομολογουμένως πανηγυρική. Πλήθος δημοτών γέμισε ασφυκτικά τον χώρο του εστιατορίου Ginger στέλλοντας με σαφήνεια το μήνυμα ότι ο Δήμαρχος μιας πόλης πρέπει να στηρίζεται στη κοινωνία των πολιτών. Αυτό τόνισε και ο κ.Πιτταράς στην ομιλία του, ότι οι τοπικές κοινωνίες είναι αυτές που γνωρίζουν καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο ποιός υποψήφιος δήμαρχος ήταν πραγματικά και ουσιαστικά δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια. Καλύτερος κριτής – κατέληξε- για την υπερψήφιση ενός υποψηφίου Δημάρχου είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Ο κ. Πιτταράς ξεκαθάρισε ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα μας βρεί όλους ενωμένους να εργαζόμαστε συλλογικά και υπεύθυνα για την πρόοδο και ανάπτυξη της πόλη μας. Αναφέρθηκε επίσης στις προτεραιότητες του σε περίπτωση εκλογής του η οποία περιλαμβάνει μια ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές των Λατσιών προς όφελος όλων των δημοτών, προσφύγων και αυτόχθονων. Τόνισε ακόμη ότι όλα τα έργα ανάπτυξης που δρομολόγησε με όρεξη και μεράκι η παρούσα Δημοτική Αρχή θα συνεχιστούν για να ολοκληρωθούν με σκοπό να καταστούν τα Λατσιά μεγάλα σε έργα και ζηλευτά σε συνθήκες και ποιότητα ζωής.
Στη συγκέντρωση μίλησε επίσης ο κ. Κλεάνθης Συμεωνίδης εκ μέρους της Επιτροπής Πολυτέκνων ο οποίος εκθείασε την πολύμορφη και θετική συνεισφορά του κ. Πιτταρά προς όφελος των πολυτέκνων οικογενειών.
Ιδιαίτερα συγκινησιακή ήταν η ομιλία της κόρης του υποψηφίου Μέλπως Πιτταρά η οποία σκιαγράφησε τον άνθρωπο, τον πατέρα, τον υποψήφιο Χρίστο Πιτταρά.
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, βουλευτές του ΔΗΣΥ, εκπρόσωπος του κόμματος για τα ζώα, ο τέως Δήμαρχος Λατσιών κ. Παναγιώτης Κυπριανού καθώς και προσωπικότητες που προέρχονται από όλους ανεξαίρετα τους κομματικούς χώρους των Λατσιών.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Έκλεισαν οι κάλπες για το μεσημέρι, στο 25,4% η προσέλευση-Αυξημένη σε σχέση με το 2019 και 2016

Published

on

Αυξημένη κατά 6,4% η προσέλευση σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2019 και 1,6% σε σχέση με τις εκλογές της ΤΑ του 2016.

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Oι Τουρκοκύπριοι καλούνται να ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές

Published

on

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να ενθαρρύνει τους Τουρκοκυπρίους να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές για τους ευρωβουλευτές, δήλωσε ο εκπρόσωπός του στην Κύπρο την Παρασκευή.

“Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευκολύνουμε την ψήφο των Τουρκοκυπρίων στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, αυτό είναι το κύριο μας στόχος,” δήλωσε ο Αντρέας Κέττης.

Περίπου 83.000 Τουρκοκύπριοι που κατοικούν στο βόρειο τμήμα έχουν ήδη εγγραφεί για να ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Κύπρο στις 9 Ιουνίου.

Μιλώντας στην εφημερίδα Cyprus Mail, ο κ. Κέττης είπε ότι “υπάρχει μια ειδική νομοθεσία από το εθνικό κοινοβούλιο, η οποία προβλέπει την αυτόματη εγγραφή των Τουρκοκυπρίων που κατοικούν στο βόρειο [και έχουν κυπριακή ταυτότητα] στον εκλογικό κατάλογο για τις ευρωπαϊκές εκλογές.”

Θα μπορούν να ψηφίσουν σε ειδικά εκλογικά κέντρα που θα δημιουργηθούν κατά μήκος της Γραμμής του Ορίζοντα.

“Όπως συνέβη και στις προηγούμενες ευρωπαϊκές εκλογές πριν πέντε χρόνια, θα δημιουργηθούν περισσότερα από δέκα εκλογικά κέντρα για αυτόν τον σκοπό για να διευκολύνουν την ψήφο των Τουρκοκυπρίων,” δήλωσε ο κ. Κέττης.

Επιπλέον, εξήγησε ότι τα εκλογικά κέντρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν στο βόρειο μέρος επειδή η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ανασταλεί.

“Γι’ αυτό το λόγο, τα εκλογικά κέντρα πρέπει να βρίσκονται εντός της επικράτειας της Δημοκρατίας, όπου η κυβέρνηση και οι αρχές μπορούν να ασκήσουν αποτελεσματικό έλεγχο.

“Πρέπει να διασφαλίσουμε την παρουσία της αστυνομίας για κάθε εκλογικό κέντρο, αυτό είναι κοινή πρακτική και στοχεύει στη διασφάλιση και εγγύηση της δημοκρατικής θέλησης του λαού,” είπε ο κ. Κέττης, προσθέτοντας ότι το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο συνεργάζεται στενά με το υπ

ουργείο εσωτερικών και την εκλογική υπηρεσία της Δημοκρατίας.

Η οργάνωση των ευρωπαϊκών εκλογών σε κάθε κράτος μέλος είναι αποκλειστικά υπό την ευθύνη της εθνικής αρχής, σε αυτήν την περίπτωση του υπουργείου εσωτερικών.

Πηγή: Cyprusmail

Continue Reading

Δήμος Στροβόλου

Ο Κώστας Κούκος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Αντιδημάρχου στον Δήμο Στροβόλου.

Published

on

Eξήγγειλε για Αντιδήμαρχος Στροβόλου ο Kώστας Κούκος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «από την πολυετή θητεία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά και ως απλός δημότης, γνωρίζω πολύ καλά την πορεία ανάπτυξης του Δήμου μας, τα υπαρκτά και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει». 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Φίλες και φίλοι,
Συνδημότισσες και συνδημότες,

Με αίσθημα ευθύνης, εξαγγέλλω την υποψηφιότητα μου για την θέση του Αντιδημάρχου Στροβόλου στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιουνίου 2024.

Από την πολυετή θητεία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά και ως απλός δημότης, γνωρίζω πολύ καλά την πορεία ανάπτυξης του Δήμου μας, τα υπαρκτά και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Γνωρίζω συνάμα τις δίκαιες απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας που ζητά να αλλάξουν τα πράγματα. Να παρθούν καινοτόμες, σύγχρονες, ριζοσπαστικές αποφάσεις, που θα οδηγήσουν τον Δήμο μας στον πραγματικό εκσυγχρονισμό, μέσα από μία ανάπτυξη που θα έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο.

Όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, εργάστηκα με ανιδιοτέλεια, καθαρότητα και εντιμότητα, μακριά από σκοπιμότητες, θέτοντας πάντα στο επίκεντρο την αντικειμενικότητα και την συναίνεση για το καλό του Δήμου και των δημοτών μας, πάντα συνεπής σε θέσεις αρχών.

Αφετηρία αυτής της εξαγγελίας είναι η έγνοια και η θέληση μου για συνέχιση της προσφοράς μου, από αυτή την πολύ σημαντική θέση του Αντιδημάρχου, ειδικά τώρα στη νέα εποχή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τούτη την ώρα ορθώνονται μπροστά μας νέες προκλήσεις και προβλήματα, παράλληλα όμως ορθώνονται και νέες ελπιδοφόρες προοπτικές.

Είναι η ώρα ο δημότης να φύγει από το περιθώριο και να μπει στο επίκεντρο, να συμμετέχει ενεργά, η φωνή του να βρει απήχηση την ώρα των σημαντικών αποφάσεων. Είναι η ώρα ο Δήμος μας να αλλάξει πρόσωπο.
Για να το πετύχουμε απαιτείται μια πιο δυναμική, διεκδικητική πολιτική για:

  • τη δρομολόγηση και υλοποίηση ώριμων αναπτυξιακών έργων
  • την στήριξη και ανάπτυξη των υποβαθμισμένων περιοχών
  • την αναζωογόνηση του ιστορικού πυρήνα
  • την ανάπτυξη φιλολαϊκής κοινωνικής πολιτικής με επίκεντρο τους εργαζόμενους και τις ευάλωτες ομάδες στον Δήμο μας
  • τη δημιουργία μιας νέας δημοτικής αρχή που θα ασχολείται καθημερινά και σε βάθος με τα χρόνια πολλαπλά προβλήματα των προσφυγικών συνοικισμών
  • τη διασφάλιση πολύπλευρης ορθολογιστικής οικονομικής ανάπτυξης
  • την επίλυση των δυσλειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημοτικές υπηρεσίες με απώτερο στόχο τον εκσυγχρονισμό και την άμεση ποιοτική εξυπηρέτηση των δημοτών μας .

Είναι επίσης η ώρα μέσα από την συμμετοχή όλων να αγωνιστούμε για ένα Δήμο, πραγματικά καθαρό και πράσινο, καλλιεργώντας την περιβαλλοντική συνείδηση σε όλους μας .

Ο Δήμος μας στα επόμενα χρόνια χρειάζεται έργα ουσίας και όχι βιτρίνας. Κάθε απόφαση μας να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και χρηστή διοίκηση και να εξυπηρετεί το καλώς νοούμενο συμφέρον της τοπικής μας κοινωνίας και των ανθρώπων της.

Μέσα από αυτή την εξαγγελία προσκαλώ όλους και όλες τους συνδημότες και συνδημότισσες που έχουν το ίδιο όραμα, τις ίδιες έγνοιες και προβληματισμούς, να βαδίσουμε μαζί σε αυτή την πορεία.

Continue Reading

Trending