Connect with us

LIVE LINK

#StandByGreece | ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΚΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Published

on

#StandByGreece | ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΚΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η τηλεοπτική πλατφόρμα UNITRUSTMEDIA , διαχειρίστρια εταιρεία των τηλεοπτικών καναλιών CITYCHANNEL, ALFASPORTS TV, LATSIA TV και VOULI TV  ενώνει τις δυνάμεις της μαζί με όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κύπρου, τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Κύπρου, NGO’s, επιχειρήσεις και ιδιώτες, υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού και διοργανώνουμε παγκύπριο έρανο.

Η εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κήπο, δίπλα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, από τις 17:00 έως και τις 23.00, όπου κυπριακά συγκροτήματα θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους πυρόπληκτους της Αττικής.

Από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης 31 Ιουλίου 2018, το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη ραδιομαραθωνίου προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα. Στο studio του Κρατικού Ιδρύματος θα βρεθούν παρουσιαστές από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιοφωνικοί παραγωγοί από όλα τα παγκύπρια ραδιόφωνα,  ηθοποιοί και καλλιτέχνες, προκειμένου να συνδράμουν στη συγκέντρωση χρημάτων.

Ταυτόχρονα από την Τρίτη έως και την Παρασκευή 03 Αυγούστου, από τα υποκαταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τη συνεισφορά τους.

Η είσοδος στη συναυλία θα είναι δωρεάν. Στο χώρο ωστόσο θα συγκεντρώνονται χρήματα, μέσω εισφορών στο περίπτερο του Hope for Children, ενώ θα πωλούνται ποτά και τρόφιμα, τα έσοδα των οποίων θα δοθούν για την ανοικοδόμηση υποδομών δημοσίου συμφέροντος για τα παιδιά {ενός ορφανοτροφείου, ενός πάρκου ή ενός σχολείου, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα για την συγκεκριμενοποίηση του project}.

Όλα τα έσοδα, όχι τα καθαρά, θα δοθούν στο Hope for Children, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ανακατασκευή του κτηρίου, που από κοινού με τις τοπικές ελληνικές αρχές, θα επιλεγεί. Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών χρειάζονται βοήθεια, στήριξη αλλά πάνω από όλα την επιβεβαίωση πως δεν είναι μόνοι τους. Έχουν ανάγκη να γνωρίζουν πως υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται και προσπαθούν με όσα μέσα διαθέτουν να τους ενισχύσουν.

Αν με δέκα, πέντε ή ένα ευρώ, μπορούμε να συνδράμουμε στην ανακατασκευή ενός σχολείου, ενός πάρκου ή μιας παιδικής στέγης, ας το κάνουμε.

Το Hope for Children δίνει ελπίδα στα παιδιά και εμείς φροντίζουμε να του εξασφαλίσουμε τα μέσα για να κάνει την ελπίδα χαμόγελο.

Η συνδρομή σας είναι ουσιαστική και η συνεισφορά σας πολύτιμη.

Τρίτη 31 Ιουλίου, Δημοτικός Κήπος, Λευκωσία, από τις 17 έως τις 23.00

Τα χρήματα για την ανακατασκευή θα διαχειριστεί το Hope for Children. Τον ραδιομαραθώνιο οργανώνει, φιλοξενεί και συντονίζει το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και όλοι οι Παγκύπριοι Τηλεοπτικοί Σταθμοί και πολλά Ραδιόφωνα της Κύπρου.

Στην εκδήλωση θα λάβουν επίσης μέρος, αφιλοκερδώς, τα κυπριακά συγκροτήματα:

(17:00 – 18:00) Theo & Alex
(18:00 – 19:00) On tour
(19:00 – 20:00) Cashiers
(20:00- 21:00) Neon Knights
(21:00 – 22:00) The boots
(22:00 – 23:00) The Fuse

Εισφορές θα γίνονται στα υποκαταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου από την Τρίτη 31 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 03 Αυγούστου καθώς και στο περίπτερο του Hope for Children την Τρίτη 31 Ιουλίου κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της συναυλίας.

Κουπόνια αξίας €1, €2, €3 θα αγοράζονται από τα σημεία πώλησης και θα εξαργυρώνονται στα περίπτερα του συναυλιακού χώρου

Το στήσιμο του χώρου ανέλαβε η εταιρεία STS

Ο χώρος παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς από τον Δήμο Λευκωσίας

LIVE LINK

Συνεχίζονται ακάθεκτα τα έργα για το νέο κοινοβούλιο-προεδρικό μέγαρο στα κατεχόμενα.

Published

on

Στις 15 Νοεμβρίου του 2020, με την επίσκεψη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Λευκωσία, ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι η Τουρκία θα κτίσει στα κατεχόμενά ένα νέο κοινοβούλιο / προεδρικό μέγαρο, τονίζοντας ότι είναι ντροπή για αυτούς, η κατάσταση που βρίσκεται το παλιό τους κοινοβούλιο, μιας και σύμφωνα με τον ίδιο δεν αντιπροσωπεύει την δύναμη τους, «που θέλουν να δείχνουν στο άλλο κράτος».

Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν έντονες και χωρίζονται σε δυο πλευρές:

Η πρώτη πλευρά ήταν από αυτούς που δεν θεωρούσαν αυτό το έργο απαραίτητο, εφόσον αυτό που είχαν πραγματική ανάγκη εκείνη την περίοδο ήταν την ανέγερση του νοσοκομείου τους, το οποίο βρίσκεται μέχρι και σήμερα σε αντίξοες συνθήκες.

“Δεν χρειαζόμαστε κοινοβούλιο, αλλά νοσοκομείο”

Η δεύτερη πλευρά ήταν από την μεριά των αρχιτεκτόνων, όπου θεωρούν ότι αδικήθηκαν μιας και για ένα τόσο σημαντικό έργο, με μια τόσο ιδιαίτερη σημασία, θα έπρεπε να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να ταιριάζει στην αρχιτεκτονική κουλτούρα της χωράς. Επιπρόσθετα, θα έπρεπε να γίνει ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, κατα τον οποίο ντόπιοι και ξένοι αρχιτέκτονες θα δήλωναν τα σχέδια τους και το καλύτερο που θα κέρδιζε θα ήταν αυτό που θα το υλοποιούσαν. Ένας διαγωνισμός που ποτέ δεν έγινε.

Μέχρι και σήμερα, το έργο συνεχίζεται χωρίς σταματημό καταπατώντας τελείως τις απόψεις αυτών των ανθρώπων και επιβάλλοντας τα πιστεύω του Τούρκου προέδρου.

Continue Reading

LIVE LINK

Χιονόπτωση παρατηρείται στο Τρόοδος ενώ ποικίλα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται σε διάφορες περιοχές.

Published

on

Ξεκίνησε η χιονόπτωση στο Τρόοδος, όπως φαίνεται και από την κάμερα του kitasweather που είναι τοποθετημένη στην περιοχή.

Επίσης ξεκίνησε η βροχόπτωση σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται πως σε ισχύ βρίσκεται από τις 2 τα ξημερώματα κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τα βορειοδυτικά, δυτικά και τα νότια. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι ενώ οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα.

Η προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 11 το πρωί.

Πηγή: Philenews

Continue Reading

LIVE LINK

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι είναι υπόχρεοι μόνο στον κυπριακό λαό.

Published

on

Σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό, τα νέα μέλη της Κυβέρνησης ανέλαβαν επίσημα τα καθήκοντά τους. Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Δαμιανός αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας, αντικαθιστώντας την Πόπη Κανάρη, ο Βασίλης Πάλμας αναλαμβάνει το Υπουργείο Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Γιωργάλλα, ο Μάριος Χαρτσιώτης αναλαμβάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αντικαθιστώντας την Άννα Προκοπίου – Κουκκίδη, ενώ η Μαρία Παναγιώτου αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας, αντικαθιστώντας τον Πέτρο Ξενοφώντος

Σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό, τα νέα μέλη της Κυβέρνησης ανέλαβαν επίσημα τα καθήκοντά τους. Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Δαμιανός αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας, αντικαθιστώντας την Πόπη Κανάρη, ο Βασίλης Πάλμας αναλαμβάνει το Υπουργείο Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Γιωργάλλα, ο Μάριος Χαρτσιώτης αναλαμβάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αντικαθιστώντας την Άννα Προκοπίου – Κουκκίδη, ενώ η Μαρία Παναγιώτου αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας, αντικαθιστώντας τον Πέτρο Ξενοφώντος

Πηγή: Philenews

Continue Reading

Trending