Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που δεν έγινε ποτέ…»

Published

on

Ρεπορτάζ του Δημήτρη Νικολάου:

Ο όρος «Αρχιτέκτονας – Μimar»
 
Ο όρος «Αρχιτέκτονας», στα τουρκικά «Mimar», αναφέρετε σε ένα επαγγελματία που σχεδιάζει και επιβλέπει την κατασκευή κτιρίων και άλλων κατασκευών. Ενώ ο «Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός», είναι μια διαδικασία κατά την οποία οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές καλούνται να υποβάλουν προτάσεις για το σχεδιασμό και την ανέγερση ενός κτιρίου ή μιας άλλης κατασκευής. Συνήθως απαιτούνται από νόμους και κανονισμούς σε πολλές χώρες, ενώ παράλληλα επιτρέπουν σε πολλούς αρχιτέκτονες να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα έργο
Πως ξεκίνησαν όλα:
Στις 15 Νοεμβρίου 2020, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισκέφθηκε την κατεχόμενη Λευκωσία και συγκεκριμένα το παλιό κοινοβούλιο. Οι πολίτες όπου μαζευτήκαν εκεί, για να ακούσουν τον Τούρκο πρόεδρο, ανέμεναν την ανακοίνωση, του ανοίγματος του Βαρώσιου. Εκ τούτου, για πρώτη φορά, ο Ερτογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα κτίσει στα κατεχόμενά ένα νέο κοινοβούλιο / προεδρικό μέγαρο, τονίζοντας ότι είναι ντροπή για αυτούς, η κατάσταση που βρίσκεται το παλιό τους κοινοβούλιο, μιας και σύμφωνα με τον ίδιο δεν αντιπροσωπεύει την δύναμη τους, «που θέλουν να δείχνουν στο άλλο κράτος». Αυτό που ενόχλησε περισσότερο τον κόσμο, ήταν το γεγονός ότι η σχεδίαση του κτηρίου θα αποταθεί σε αρχιτέκτονες από την Τουρκία, χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες, αλλά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση τους είχε υποσχεθεί την ανέγερσή καινούργιου νοσοκομείου στην Λευκωσία, κάτι που δεν έγινε ποτέ.
“Δεν χρειαζόμαστε κοινοβούλιο, αλλά νοσοκομείο”
Που βρίσκεται: 

Το έργο βρίσκεται σε ένα κεντρικό δρόμο της κατεχόμενης Λευκωσίας, μόλις 5 λεπτά από το οδόφραγμα του Αγίου Δομέτιου. Μια τοποθεσία, όπου δεν την λες και τυχαία, μιας και επιβεβαιώνει την πολιτική και τον πόθο του Τούρκου ηγέτη, να δείξει την δύναμη του κράτους του, στο «άλλο κράτος».

Οι νόμιμες διαδικασίες που παραγράφηκαν:

Μιλώντας με τον Πρόεδρο του ΕΤΕΚ, κύριο Κωνσταντίνο Κωνσταντή, ένα τέτοιο έργο είναι πολύ απογοητευτικό, διότι είναι ξενόφερτο.  Σύμφωνα με τον ίδιο,  είναι κρίμα να έχουμε 2 συμβολικά μνημειακού χαρακτήρα κτίρια, τα οποία είναι εντελώς ξενόφερτα και δεν εκπέμπουν την ταυτότητα του χώρου της κοινότητας στην οποία φιλοξενούνται. Τονίζει, ότι παραγράφηκαν οι νόμιμές διαδικασίες, μιας και σύμφωνα με τον «Όρκο του… Αρχιτέκτονα», θα έπρεπε να γίνει ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, στον όποιο θα αιτηθέντων το όραμα ή προσδοκίες και το κτιριολογικό πρόγραμμα. Σε αυτόν θα καταρτιζόταν μια κριτική επιτροπή, η οποία θα αξιολογούσε τις διάφορες προτάσεις, οι οποίες ανταποκρίνονται στους όρους του διαγωνισμού, που πρωτίστως όρος θα ήταν η σωστή ένταξη στο τοπίο, με χαρακτηριστικά από την κυπριακή αρχιτεκτονική. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στην υλοποιήσει του έργου η Τουρκία δεν έχει πάρει τις πολεοδομικές άδειες που θα απαιτείτο. Σε αυτή την πληροφορία, ο κύριος Κωνσταντίνος απάντησε ότι δυστυχώς δεν έχουμε στην επικράτειά μας τις κατεχόμενες περιοχές, άρα κανέναν έργο που ανεγείρεται εκεί, τυχαίνει οποιαδήποτε έγκριση από τις ελεύθερες και σε καμία περίπτωση δεν θα απευθύνονταν στην κυπριακή δημοκρατία για αυτή την έγκριση. Είναι καταδικαστέα η διαδικασία, διότι θα έπρεπε να ήταν μια διαφανής συμμετοχική διαδικασία, που θα σεβόταν και τους ντόπιους, και θα έδινε την δυνατότητα και στους ξένους αρχιτέκτονες, αλλά σίγουρα δεν μπορούσε να στερήσει τη δυνατότητα των local αρχιτεκτόνων, να εκφράσουν το δικό τους όραμα, τη δική τους φιλοσοφία, τη δική τους δημιουργικότητα, για το πώς θα έπρεπε να ενταχθεί και να δημιουργηθεί ένα αρχιτεκτόνημα το οποίο θα μείνει ως κληρονομιά για τις επόμενες γενεές. Προσθέτοντας, ο κύριος Κωνσταντής είπε ότι είναι επίσης καταδικαστέο, εφόσον δεν έτυχε οποιασδήποτε αδειοδότηση, από τις κατεχόμενες αρχές, συνήθως θα έπρεπε να ήταν υπόδειγμα τήρησης των διαδικασιών η υλοποίηση έργων του δημοσίου και όχι μια επιβολή ετσιθελικής ανέγερσης ενός κτιρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ακόμα πιο λυπηρό, ποια είναι η πολιτική της Τουρκίας, και πως αντιμετωπίζει την κατεχόμενη Κύπρο. Δυστυχώς, ο Ερτογάν νιώθει ο αφέντης, της κατεχόμενης Κύπρου και επιβάλλεται επί παντός επι τούτου επι όλων των θεμάτων. Συνοψίζοντας, ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ, τόνιζει ότι πέρα της αρχιτεκτονικής αταξίας που δημιουργείται και του ετσιθελισμού, με αυτό το έργο δημιουργούνται και κάποια μηνύματα, που λειτουργούν σαν τροχοπέδιλα στην οποιαδήποτε προοπτική συνύπαρξης / συμβίωσης των δύο κοινοτήτων.

Από την ματιά της εξουσίας:

Σε μία συνομιλία με τον δήμαρχό της κατεχόμενης Λευκωσίας, κύριο “Mehmet Harmanci”, θα ανάμενε κανείς να στηρίζει την απόφαση του Τούρκου ηγέτη, αντιθέτως ο ίδιος έχει την δική του ματιά / άποψη για το πιο πάνω θέμα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δυστυχώς, δεν ήταν επιλογή των Τουρκοκύπριων αυτό το έργο. Δόθηκε από τη Τουρκία, από τον κ. Ερντογάν, για να δείξει τη νέα πολιτική των δύο κρατών, πιο εμφανή και θα μπορούσε να είναι και ένα σύμβολο αυτής της νέας πολιτικής διάστασης, οπότε δεν πιστεύει ο ίδιος ότι η απόφαση λαμβάνεται από τους Τουρκοκύπριους, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η εξάρτηση είναι σε τέτοιο επίπεδο που οι Τουρκοκύπριοι, δεν έχουν την πραγματική επιλογή να την απορρίψουν ή όχι. Ο ίδιος στηρίζει ότι, αν κατασκευάζετε ένα τέτοιο γιγάντιο έργο, κανονικά θα πρέπει να γίνεται διαγωνισμός σε τοπικό ή διεθνές επίπεδο, βασιζόμενος σε κάποιες προδιαγραφές ως ανάγκες / κουλτούρας αυτής της κοινωνίας και την προβολή του πληθυσμού κ.λπ. Ακόμη, ο Δήμαρχος πιστεύει ότι όλα αυτά προέρχονται από τους αρχιτέκτονές τους, από τη διάστασή τους, από τα δικά τους πέπλα, οπότε δεν μας τελειώνει ο χρόνος, αλλά μας τελειώνει ο χρόνος της ύπαρξής μας, αυτό είναι κάπως ένα σύμβολο αυτού.

Στο γεγονός ότι οι αρχιτέκτονες του έργου είναι μόνο από την Τουρκία, ο Δήμαρχος απάντησε ότι το πρόβλημα είναι πολύ περισσότερο από το σχέδιο. Το πρόβλημα είναι , τι θέλουν να κάνουν αυτή τη στιγμή, προσπαθούν να συντομεύσουν όλες τις νόμιμες νομικές διαδικασίες, δεν έχει σημασία από πού προέρχεται ο αρχιτέκτονας, αλλά πρέπει να προχωρήσουν στη διαδικασία έκδοσης βίζας, για παράδειγμα η ένωση αρχιτεκτόνων, όλων των άλλων αρμόδιων φορέων που θέλουν να συντομεύσουν, αυτό είναι το κύριο πρόβλημα, επομένως σε όποια άλλα σπίτια χρειάζεται να λάβουν την ίδια άδεια για να συμπληρώσουν όσα απαιτούν πραγματικά τα θέματα ασφάλειας. Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι ότι εκεί είμαστε το κράτος που πρόκειται να το χτίσουμε, οπότε δεν χρειάζεται να πάρουμε άδεια από κανένα άλλο φορέα της κοινωνίας των πολιτών. Συνοψίζοντας, όσο αφορά την κατάσταση του νοσοκομείου τους απάντησε, ότι δεν θέλει να συγκρίνει καμία επένδυση συνεισφοράς. Το πρόβλημα των ίδιων των Τουρκοκυπρίων είναι ότι οι δικές τους αρχές θα πρέπει να σκεφτούν την κατασκευή του νέου νοσοκομείου, να χτίσουν ένα νέο προεδρικό μέγαρο/κοινοβούλιο εάν είναι απαραίτητο. Έτσι, νομίζει ότι οι επιδοτήσεις που δίνει η τουρκική κυβέρνηση, έχουν επίσης μια νέα διάσταση για τη δημιουργία νοσοκομείου, για παράδειγμα, αλλά δεν είναι οι τουρκοκυπριακές αρχές που αποφασίζουν για αυτό, άρα αυτός είναι ο προβληματικός τομέας, οπότε κατά τον ίδιο πρέπει να είμαστε αρμόδια κοινωνία για να φτιάξουν το δικό τους ή θα πρέπει να τελειώσουν το Κυπριακό για να πάρουν χρηματοδότηση από τους διεθνείς φίλους ή να διαφοροποιήσουνε τις επιδοτήσεις τους από άλλες κοινότητες. Άρα, το πρόβλημα εδώ, κατά τον δήμαρχο είναι πως δεν έχουν καμία αλληλεξάρτηση, αλλά έχουνε εξάρτηση.

Η αγανάκτηση των Τουρκοκύπριων αρχιτεκτόνων: 
Μιλώντας με τους Τουρκοκύπριους αρχιτέκτονες για αυτό το έργο, ήταν αναμενόμενο ότι θα ένιωθα αδικημένοι με τις αποφάσεις του Τούρκου ηγέτη. Θεωρούν ότι έχουν παραγραφεί, οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, στον οποίο θα κατέθεταν τις ιδέες τους και θα είχαν την ευκαιρία να δείξουν την δουλειά τους και να βάλουν την υπογραφή τους σε ένα τόσο σημαντικό έργο. Συμφωνούν, ότι αυτό το έργο δεν ήταν προτεραιότητα των Τουρκοκυπρίων, για παράδειγμα η ανάγκη για ανακαίνιση του νοσοκομείου τους θα έπρεπε να ήταν πρώτη επιλογή του κράτους. Οι αρχιτέκτονες κατέκριναν πλήρως την φράση του Ερτογάν, ότι «το έργο αυτό θα δείξει την δύναμη μας στο άλλο κράτος» και τόνισαν ότι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να μας ενδιαφέρει, είναι το να διατηρήσουμε καλές σχέσεις μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκύπριων, γιατί στην τελική εμείς ζούμε σε αυτό το κράτος και εμείς επηρεαζόμαστε από τις αποφάσεις τους.
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς το τυχερό δελτίο αποκάλυψε τη δολοφονία στο Παλαιό Φάληρο – Οι αντιδράσεις του Τούρκου δράστη

Published

on

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/1) η κηδεία του ιδιοκτήτη του πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών στο Παλαιό Φάληρο, που είχε πέσει θύμα δολοφονίας.

Ο άτυχος άνδρας έπεσε νεκρός στο κατάστημά του την περασμένη Κυριακή, όταν δέχθηκε άγρια επίθεση από έναν 39χρονο Τούρκο, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (22/1) στο κέντρο της Αθήνας. Στην κατοχή του βρέθηκαν 7.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βίντεο με τις κινήσεις του δράστη της δολοφονίας του ιδιοκτήτη του πρακτορείου στην Ελλάδα

20250123_1800749.jpg Το καρτέρι που στήθηκε από τον Τούρκο στον ιδιοκτήτη του πρακτορείου

Η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε αναλυτικά το καρτέρι που είχε στήσει ο δράστης πριν από την αποτρόπαια πράξη του.

Φορώντας ένα κόκκινο τζόκεϊ που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ο 39χρονος Τούρκος περπατούσε έξω από κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, με κατεύθυνση το γειτονικό πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών.

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα κριτήρια για τις προαγωγές στο στρατό προωθεί το ΥΠΑΜ – Οι προτάσεις που εξετάζονται στη Βουλή

Published

on

Το Υπουργείο Άμυνας παρουσίασε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές τις αλλαγές που προωθεί στα κριτήρια αξιολόγησης και προαγωγής των μελών του στρατού, με στόχο να καταγράψει τις αντιδράσεις των βουλευτών και να διαμορφώσει το τελικό κείμενο της νομοθεσίας.

Η προτεινόμενη δέσμη κριτηρίων, που στοχεύει στη βελτίωση της διαδικασίας κρίσης και προαγωγής, περιλαμβάνει μια σειρά από τροποποιήσεις. Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Υπουργείου Άμυνας, Άννα Αριστοτέλους, παρουσίασε τα βασικά σημεία που περιλαμβάνονται στις προτάσεις του Υπουργείου, όπως τα εξής:

  • Σωματικό βάρος
  • Απροειδοποίητα νάρκοτεστ
  • Διαφοροποίηση στα κριτήρια για τις στρατιωτικές σχολές στην Ελλάδα
  • Αλλαγές στο ηλικιακό όριο για το επιστημονικό προσωπικό στην Εθνική Φρουρά
  • Ανέλιξη των αξιωματικών γραφείου στο βαθμό του ανθυπασπιστή Γ’ αντί Β’

Σύμφωνα με την κα. Αριστοτέλους, το πρώτο κριτήριο αφορά το σωματικό βάρος, όπου προτείνεται να μην απολύεται κάποιος αν υπερβεί το όριο για δύο φορές, αλλά να παραμένει χωρίς προαγωγή. Αυτή η αλλαγή συνιστά χαλάρωση του προηγούμενου κανόνα και θεωρείται θετική για τα μέλη του στρατού, καθώς τους δίνει περισσότερη ευχέρεια.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα απροειδοποίητα νάρκοτεστ, τονίζοντας ότι η στόχευση είναι να ενισχυθεί η απόδοση των στρατιωτικών και να διασφαλιστεί η ικανότητά τους να εκτελούν τα καθήκοντά τους με συγκέντρωση. Σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος θετικός στην χρήση παράνομων ουσιών, η υπηρεσία του θα τερματίζεται αμέσως, με δυνατότητα ένστασης και αιματολογικών εξετάσεων για επιβεβαίωση.

Επιπλέον, εξήγησε τη διαφοροποίηση στα κριτήρια για τις στρατιωτικές σχολές στην Ελλάδα, με σκοπό να ευθυγραμμιστεί η νομοθεσία της Κύπρου με τα πιο αυστηρά κριτήρια που ισχύουν στην Ελλάδα. Στόχος είναι να περιοριστούν οι επιστροφές φοιτητών στις στρατιωτικές σχολές, κάτι που σήμερα επιτρέπεται στην Κύπρο.

Η κα. Αριστοτέλους αναφέρθηκε και στο ζήτημα του ηλικιακού ορίου για το επιστημονικό προσωπικό στην Εθνική Φρουρά, σημειώνοντας ότι η κατάργηση του ορίου ηλικίας μέχρι τα 40 έτη αποσκοπεί στην ενίσχυση της στελέχωσης και την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.

Αναφορικά με τη διαδικασία ανέλιξης των υπαξιωματικών γραφείου, προτείνεται η τροποποίηση ώστε να μπορούν να προάγονται στο βαθμό του ανθυπασπιστή Γ’, αντί του Β’. Αυτή η πρόταση εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια βελτίωσης του στρατοπέδου και των προαγωγών, και αφορά τη δημιουργία ξεχωριστών επετηρίδων για τους υπαξιωματικούς γραφείου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι βουλευτές εξέφρασαν ανησυχίες για την εν λόγω ρύθμιση, καθώς ενδέχεται να προκύψουν αντιδράσεις από υπαξιωματικούς που εκτελούν χρέη γραφείου λόγω προβλημάτων υγείας ή τραυματισμών.

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η φάρσα του κρυφτούλι με την Αστυνομία και τον Σαββίδη και η απόλυτη κατρακύλα της κατάστασης

Published

on

Η παιδεία, όπως είχε πει ο Πλάτωνας, είναι ο δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους. Η φράση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της παιδείας στη ζωή ενός ανθρώπου, η οποία θεωρείται θεμελιώδης, καθώς η έλλειψή της οδηγεί σε πολλές αρνητικές συνέπειες. Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε πως η μόρφωση και η παιδεία δεν είναι ταυτόσημες έννοιες. Κάποιος μπορεί να είναι μορφωμένος, αλλά να στερείται παιδείας, ενώ άλλοι, αν και αμόρφωτοι, μπορεί να είναι πιο παιδευμένοι από πολλούς επιστήμονες.

Από αυτή την άποψη, οι πολιτικοί αξιωματούχοι πρέπει να είναι πρότυπα για εκείνους που τους έχουν εκλέξει, ανεξάρτητα από τη θέση τους – είτε είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής ή απλώς βουλευτής. Ιδιαίτερα οι βουλευτές πρέπει να εφαρμόζουν οι πρώτοι τους νόμους που ψηφίζουν και υποστηρίζουν.

Αυτή τη στιγμή, η Κύπρος παρακολουθεί ένα θέατρο του παραλόγου γύρω από την περίπτωση του Χρύσανθου Σαββίδη, αντιπροέδρου και βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να εκφέρει απόψεις σχετικά με τον σάλο που προκάλεσαν οι όροι «Γονέας 1» και «Γονέας 2», καθώς και η απόφαση για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά στο σύστημα eΔΕΑ για εγγραφές στην Α’ Δημοτικού. Επιπλέον, το βίντεο γυρίστηκε ενώ ο ίδιος οδηγούσε το αυτοκίνητό του χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας, γεγονός που δημιούργησε έντονη ανησυχία.

Το παράδοξο ξεκινά με την αντίδραση της Αστυνομίας, η οποία ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για το ενδεχόμενο τροχαίων παραβάσεων από τον κ. Σαββίδη. Όμως, παρά το γεγονός ότι το πρόσωπο είναι γνωστό σε όλη την κοινωνία και οι πιθανές παραβάσεις είναι εμφανείς, η Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια για να λύσει άμεσα την υπόθεση. Αντ’ αυτού, δύο μέρες μετά την αρχική ανακοίνωση, δεν υπάρχει καμία κίνηση από την πλευρά της Αστυνομίας, με το κινητό του βουλευτή να γεμίζει ειδοποιήσεις και υποστηρικτικά μηνύματα.

Η καθυστέρηση αυτής της έρευνας γεννά πολλά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο χειρισμού από την Αστυνομία. Δεν πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση ή για πρόσωπο με ασαφή στοιχεία, ούτε χρειάζεται κάποια εξειδικευμένη έρευνα για να διαπιστωθούν οι παραβάσεις. Αν η Αστυνομία έχει υπόψη της ότι το πρόσωπο είναι πολιτικά εκτεθειμένο και ότι έκανε χρήση κινητού και δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, τότε το λιγότερο που θα έπρεπε να γίνει είναι μια άμεση πρόσκληση του βουλευτή για εξηγήσεις. Η Αστυνομία έπρεπε να καλέσει τον κ. Σαββίδη στο Αρχηγείο για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, χωρίς καθυστερήσεις ή έρευνες που προκαλούν απορίες.

Μια απλή κλήση στο βουλευτή θα μπορούσε να λύσει το ζήτημα σε λίγες ώρες, όπως ακριβώς συμβαίνει με κάθε πολίτη. Αν ο κ. Σαββίδης παραδεχόταν τις παραβάσεις, θα μπορούσε να πληρώσει το πρόστιμο και η υπόθεση να κλείσει άμεσα. Αντί γι’ αυτό, οι μέρες περνούν και η Αστυνομία συνεχίζει την «έρευνα».

Αξιοσημείωτο είναι πως ο ίδιος ο κ. Σαββίδης φαίνεται να συμμετέχει σε ένα παιχνίδι κρυφτούλι με τις Αρχές. Ως βουλευτής, οφείλει να επιδείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του και να μεταβεί ο ίδιος στην Αστυνομία, όπως θα έκανε κάθε άλλος πολίτης.

Επιπλέον, ο κ. Σαββίδης είναι υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών για τροχαίες παραβάσεις και έχει καταθέσει προτάσεις νόμου για την αφαίρεση άδειας από νέους οδηγούς που εντοπίζονται θετικοί σε αλκοτέστ. Όμως, αντί να είναι ο πρώτος που θα τηρήσει τους νόμους που προωθεί, φαίνεται να ακολουθεί το αντίθετο παράδειγμα.

Είναι αναγκαίο να κατανοήσει ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στη δικαιοσύνη και τις συνέπειες των πράξεών τους. Ο κ. Σαββίδης, αν υπέπεσε σε παραβάσεις, οφείλει να δεχτεί τις συνέπειες, όπως οποιοσδήποτε άλλος πολίτης.

Continue Reading

Trending