Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη λειτουργία θεραπευτικού κέντρου για τυχερά παιχνίδια ανακοίνωσαν ΕΑΣ και ΑΑΕΚ

Published

on

Tην έναρξη λειτουργίας του Θεραπευτικού Κέντρου «Κίνητρο» στην Επαρχία Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στο Παραλίμνι, το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες, οι οποίοι παρουσιάζουν προβληματική ή παθολογική συμπεριφορά σε σχέση με την ενασχόληση τους με τα τυχερά παιχνίδια, ανακοίνωσαν την Τετάρτη η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) και η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ΕΑΣ με βάση τη Στρατηγική Ασφαλούς Παιχνιδιού 2022-2025 και η ΑΑΕΚ με βάση την Εθνική Στρατηγική για την Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων 2021-28, ένωσαν δυνάμεις με στόχο τη λειτουργία του Θεραπευτικού Κέντρου, ενώ η υλοποίηση του έργου ανατέθηκε στο ΚΕΝΘΕΑ μετά από τη διεξαγωγή σχετικού διαγωνισμού.

Σημειώνεται ότι το θεραπευτικό κέντρο «Κίνητρο» εντάσσεται στα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιούν οι δύο εταίροι στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουν σε ισχύ.  

Προστίθεται ότι η θεραπεία απεξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια που προσφέρει το «Κίνητρο» στηρίζεται σε ένα εξατομικευμένο πλάνο, το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε ενδιαφερόμενου, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η θεραπεία που προσφέρεται διασφαλίζει ότι δεν αποκόπτεται το άτομο από το περιβάλλον και τις συνήθεις δραστηριότητές του.

Περαιτέρω εξηγείται ότι το Θεραπευτικό Κέντρο Κίνητρο προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής για άτομα που στοχεύουν στη μείωση της ενασχόλησής τους με τα τυχερά παιχνίδια, συμβουλευτική για μέλη της οικογένειάς εξαρτημένων ατόμων, ανεξάρτητα από το αν το εξαρτημένο άτομο συνεργάζεται με το Κέντρο ή όχι και θεραπευτικό πρόγραμμα με στόχο την πλήρη αποχή από τα τυχερά παιχνίδια μέσω ατομικής θεραπείας, ομαδικής θεραπείας και οικογενειακής συμβουλευτικής.

Σημειώνεται ότι όλοι όσοι παρακολουθούν το θεραπευτικό πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν και τις υπηρεσίες του κοινωνικού λειτουργού του προγράμματος, αναλόγως των αναγκών τους.

Αναφέρεται ότι η θεραπεία που προσφέρει το Κέντρο «Κίνητρο», επικεντρώνεται στη διεύρυνση και κατανόηση της πορείας που εξώθησε το άτομο στην προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, στην ανάπτυξη κινήτρων με στόχο την αποχή από τα τυχερά παιχνίδια, την εκπαίδευση για αντιμετώπιση καταστάσεων υψηλού κινδύνου, τον χειρισμό συναισθηματικών αντιδράσεων και την αναδόμηση γνωστικών διαστρεβλώσεων, την ανοικοδόμηση της ζωής με βάση τις προσωπικές αξίες και πεποιθήσεις, την ενίσχυση των δεξιοτήτων επικοινωνίας, την εκμάθηση μεθόδων επίλυσης προβλημάτων και την πρόληψη της πιθανότητας υποτροπής.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι σε δηλώσεις της επί τη ευκαιρία της έναρξης της λειτουργίας του Θεραπευτικού Κέντρου «Κίνητρο» στο Παραλίμνι, η Πρόεδρος της ΕΑΣ, Ιωάννα Φιάκκου, ανέδειξε ότι «η δημιουργία του Θεραπευτικού Κέντρου «Κίνητρο»  στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, ήταν μια αναγκαιότητα για τους δύο οργανισμούς, καθώς δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη υπηρεσία για συμβουλευτική και θεραπεία της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια στη συγκεκριμένη περιοχή».  Σύμφωνα με την κ. Φιάκκου, «η λειτουργία του Θεραπευτικού κέντρου στην Αμμόχωστο αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της ΕΑΣ για διασφάλιση της προστασίας των παικτών και της κοινωνίας. Με τη λειτουργία του Κέντρου κάνουμε ακόμη ένα βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Στρατηγικής Ασφαλούς Παιχνιδιού, ακολουθώντας μια ολιστική προσέγγιση βασισμένη στη δημόσια υγεία και ενισχύοντας εμπράκτως το προστατευτικό περιβάλλον για τους παίκτες και την κοινωνία τόσο μέσα από την πρόληψη όσο και μέσα από τη θεραπεία».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΑΕΚ, Δρ. Χρίστος Μηνά, δήλωσε ότι η  Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου λειτουργώντας στη βάση της Εθνικής της Στρατηγικής υλοποιεί με την έναρξη του προγράμματος «ΚΙΝΗΤΡΟ» ένα βασικό της στόχο που αφορά στη λειτουργία Θεραπευτικών προγραμμάτων σε όλες τις ακάλυπτες επαρχίες όπως ήταν μέχρι πρόσφατα η και επαρχία της Αμμοχώστου. Σημείωσε ότι η ΑΑΕΚ δεσμεύεται σε μια στενή συνεργασία με τον ανάδοχο φορέα ώστε η θεραπεία που παρέχεται να τηρεί όλες τις προδιαγραφές «καλής πρακτικής» καθώς και τις αρχές της άμεσης και απρόσκοπτης πρόσβασης σε όσους την έχουν ανάγκη.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το θεραπευτικό κέντρο «Κίνητρο» στο τηλέφωνο 23250313 ή στη διεύθυνση Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 39, Διαμ. 21, 5280, Παραλίμνι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μπάιντεν αποκάλεσε «Πούτιν» τον Ζελένσκι μπροστά στους ηγέτες του ΝΑΤΟ (VID)

Published

on

Ο Τζο Μπάιντεν, υπό εντεινόμενη πίεση για να αποσύρει την υποψηφιότητά του για να επανεκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, ανήγγειλε χθες Πέμπτη τον «πρόεδρο Πούτιν», υποδεχόμενος τον αρχηγό του ουκρανικού κράτους Βολοντίμιρ Ζελένσκι επί σκηνής στη σύνοδο του NATO στην Ουάσιγκτον, προτού διορθώσει.

«Και τώρα θα δώσω τον λόγο στον πρόεδρο της Ουκρανίας, που έχει τόσο θάρρος όση και αποφασιστικότητα. Κυρίες και κύριοι, ο πρόεδρος Πούτιν», είπε ο Δημοκρατικός, 81 ετών, που συνειδητοποίησε το λάθος και επέστρεψε στο μικρόφωνο για να δηλώσει: «…θα νικήσει τον πρόεδρο Πούτιν. Ο πρόεδρος Ζελένσκι! Είμαι τόσο επικεντρωμένος στο να νικηθεί ο Πούτιν».

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-0&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1811517934751056038&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fwww.sigmalive.com%2Fnews%2Finternational%2F1237960%2Fo-mpainten-apokalese-poutin-ton-zelenski-mprosta-stous-igetes-tou-nato-vid&sessionId=597e7be59f6a460beb7462b9b123846ca227d7a4&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Σολτς υπερασπίζεται τον Μπάιντεν μετά το φραστικό ολίσθημά του

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υπερασπίστηκε χθες Πέμπτη τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που προσφώνησε κατά λάθος τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι «πρόεδρο Πούτιν», προτού επιστρέψει στο μικρόφωνο και διορθώσει τον εαυτό του στη σύνοδο του NATO στην Ουάσιγκτον.

«Τα φραστικά ολισθήματα είναι κάτι που συμβαίνει, αν παρακολουθείτε συνεχώς τους πάντες θα βρείτε άφθονα», σχολίασε ο κ. Σολτς, ερωτηθείς για την γκάφα του κ. Μπάιντεν από δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνόδου. «Αυτό όμως δεν αλλάζει ούτε ένα πράγμα απ’ όσα δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με μεγάλη σαφήνεια στην ομιλία του», πρόσθεσε.

Ο Μακρόν υπερασπίζεται τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μπάιντεν: «όλοι κάνουμε λάθη» 

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη στην Ουάσιγκτον ότι ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δέχεται έντονη πίεση να αποσύρει την υποψηφιότητα για την επανεκλογή του στις εκλογές του Νοεμβρίου, του φάνηκε να έχει απόλυτο «έλεγχο», να είναι «ακριβής» στους φακέλους που συζητήθηκαν, τους οποίους «γνωρίζει καλά».

«Όλοι μας κάνουμε lapsus», φραστικά λάθη, διαβεβαίωσε ο κ. Μακρόν τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνόδου, σχολιάζοντας τη γκάφα που διέπραξε νωρίτερα ο κ. Μπάιντεν, 81 ετών, προσφωνώντας τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι «πρόεδρο Πούτιν», προτού σπεύσει να διορθώσει τον εαυτό του.

«Έχει συμβεί και σ’ εμένα, και μπορεί να μου συμβεί ξανά αύριο. Θα ζητούσα την επιείκειά σας», πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χειροπέδες σε 28χρονο για το φόνο του Δημήτρη Ανδρονίκου

Published

on

Στο πλαίσιο διερεύνησης του φόνου του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου η Αστυνομία προχώρησε χθες βάσει δικαστικού εντάλματος, στη σύλληψη ενός ακόμη προσώπου.

Πρόκειται για άντρα ηλικίας 28 ετών, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχέδιο για άνοιγμα λιμανιού Αμμοχώστου σε μέλη του Οργανισμoύ Τουρκικών Κρατών

Published

on

Το ψευδοκράτος  ετοιμάζεται να ανοίξει το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου για πλοία από κράτη μέλη του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (OTS), σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Ο λεγόμενος  «υπουργός» Δημοσίων Έργων και Μεταφορών Ερχάν Αρικλί, είπε πως το ψευδορκάτος ως μέλος παρατηρητής του OTS, υπέβαλαν αίτηση πριν από ένα χρόνο για να συμπεριλάβουν το λιμάνι της  Αμμοχώστοu στο πρόγραμμα «OTS Sister Ports».

Το σχέδιο  συζητήθηκε εκ νέου στην άτυπη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών των OTS που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Σούσα του Αζερμπαϊτζάν στις 5 Ιουνίου, πρόσθεσε.

Ο Αρικλί σημείωσε ότι υπάρχουν συνολικά οκτώ λιμάνια στο πρόγραμμα «OTS Sister Ports», συμπεριλαμβανομένων δύο από την Τουρκία, και προσπαθούν να κάνουν το λιμάνι της Αμμοχώστου το ένατο λιμάνι του προγράμματος.

Ο Αρικλί επεσήμανε το αυξανόμενο μερίδιο των θαλάσσιων μεταφορών στον όγκο του παγκόσμιου εμπορίου κάθε χρόνο, λέγοντας ότι η συμπερίληψη του λιμανιού της Αμμοχώστου στο πρόγραμμα θα ήταν επωφελής τόσο για το ψευδοκράτος όσο και για άλλα μέλη του OTS.

Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει την αίτησή τους.

«Η ανάπτυξη πολιτικών, πολιτιστικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των μελών του OTS θα συνέβαλε στην παγκόσμια σταθερότητα τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε ο Αρικλι, προσθέτοντας: «Θέλουμε το λιμάνι της Αμμοχώστου, το πιο οχυρωμένο μέρος στην Ανατολική Μεσόγειο, να αποτελεί βάση για τα τουρκικά κράτη. ”

«Το Αζερμπαϊτζάν, το Κιργιστάν, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Τουρκμενιστάν, που θέλουν να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο εμπόριο, θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν το λιμάνι της Αμμοχώστου σαν να ήταν δικό τους λιμάνι».

«Θέλουμε να επωφεληθούμε από το αυξανόμενο θαλάσσιο εμπόριο παγκοσμίως και επίσης θέλουμε αυτή η κατάσταση να ωφελήσει πολιτικά τη χώρα μας», πρόσθεσε.

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

Trending