Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς μπορώ να πάρω Εγγυητική Επιστολή μέσω Ασφαλιστικής Εταιρείας;

Published

on

Όσοι επιχειρηματίες αναλαμβάνουν έργα του δημοσίου, γνωρίζουν πολύ καλά από την μία, τη σημασία των Εγγυητικών Επιστολών για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης τους και από την άλλη, τα προβλήματα που δημιουργούσε η αποκλειστική έκδοση αυτών, μόνο από τράπεζες.

Ο Ασφαλιστικός Κλάδος έρχεται να δώσει λύση και σε αυτό το πρόβλημα, με την έκδοση Εγγυητικών Επιστολών, οι οποίες δεν αποτελούν πια αποκλειστικό προνόμιο των τραπεζών, καθώς μπορούν να εκδοθούν και από τις ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ η SoEasy Insurance προσφέρει το συγκεκριμένο προϊόν στην αγορά της Κύπρου και της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, δίνοντας ανάσα σε εκατοντάδες επιχειρηματίες.

https://e3c4bc6e753932669cd0497905c6d3d8.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

Πώς δουλεύουν οι Εγγυητικές Επιστολές μέσω μιας Ασφαλιστικής Εταιρείας;

Την λύση στο πρόβλημα των Εγγυητικών Επιστολών δίνουν οι Ασφαλίσεις Εγγυήσεων, ή όπως είναι γνωστές στο εξωτερικό, Surety Bonds. Οι Ασφαλίσεις Εγγυήσεων είναι ένα είδος ασφάλισης μέσω του οποίου η Ασφαλιστική Εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να πληρώσει τον δικαιούχο, σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος/εντολέας αδυνατεί.

Στην πραγματικότητα η ασφαλιστική εταιρεία προσφέρει κάλυψη ως εγγυητής, στην περίπτωση που ο εντολέας, δηλαδή ο πελάτης της ασφαλιστικής εταιρείας, δεν εκπληρώσει τους όρους της σύμβασης. Με αυτόν τον τρόπο η ασφαλιστική εταιρεία, έπειτα από αίτημα του δικαιούχου, δηλαδή του ιδιοκτήτη του έργου, θα πληρώσει το ποσό της εγγύησης.

Οι Ασφαλίσεις Εγγυήσεων είναι ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος παγκοσμίως, με τα ασφάλιστρα του να έχουν φτάσει το 2022 τα 17,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η πρόβλεψη είναι ότι θα ξεπεράσουν τα 25 δις μέχρι το 2029.

Τα πλεονεκτήματα της Ασφάλισης Εγγυήσεων

Η έκδοση Εγγυητικών Επιστολών από μία Ασφαλιστική Εταιρεία προσφέρει πολλά διαφορετικά πλεονεκτήματα στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και αναλαμβάνουν έργα.

Το πρώτο και κύριο πλεονέκτημα είναι η απεξάρτηση της επιχείρησης από τις τράπεζες, έτσι τους επιτρέπει να αποφύγουν τις δεσμεύσεις σημαντικών κεφαλαίων τους, ή τη χρήση υποθηκών, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Με αυτόν τον τρόπο οι επιχειρήσεις έχουν ένα μεγαλύτερο κεφάλαιο κίνησης και ρευστότητα, για να εξυπηρετούν εύκολα τις ανάγκες τους.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της ενισχυμένης ρευστότητας της επιχείρησης είναι ότι θα μπορούσε να συμμετέχει σε περισσότερους διαγωνισμούς, χωρίς να δεσμεύει τα περιουσιακά της στοιχεία. Συνεπώς η επιχείρηση μπορεί να διεκδικήσει περισσότερους διαγωνισμούς, άρα περισσότερες αναθέσεις έργων, γεγονός που θα αυξήσει τα έσοδα και την κερδοφορία τους.

Κατηγορίες Εγγυητικών Επιστολών

Στην παγκόσμια αγορά υπάρχει ποικιλία εγγυητικών επιστολών, σχεδιασμένων για διαφορετικούς σκοπούς. Οι Εγγυητικές Επιστολές εμπίπτουν σε δύο βασικές κατηγορίες:

Εγγυητικές Συμβάσεων

Οι Εγγυήσεις Συμβάσεων διασφαλίζουν την εκπλήρωση των Συμβατικών Υποχρεώσεων του εντολέα και τις συναντάμε συνήθως στον κλάδο των δημοσίων και ιδιωτικών κατασκευαστικών έργων, ή σε συμφωνίες προμήθειας υλικών. Αυτός ο τύπος εγγυητικών επιστολών αντιπροσωπεύει περίπου τα 66% της διεθνούς αγοράς εγγυήσεων.

Εγγυητικές Εμπορίου ή Μη Συμβατικές

Οι Εγγυητικές εμπορίου ή διαφορετικά οι μη συμβατικές, εξασφαλίζουν την εκπλήρωση νομικών ή κανονιστικών υποχρεώσεων. Μερικά είδη εγγυητικών επιστολών αυτής της κατηγορίας είναι οι εγγυητικές Φορολογικών και Τελωνειακών δασμών, ή Βεβαίωση Παραγωγού, η οποία χρησιμοποιείται σε Φωτοβολταϊκά και Αιολικά πάρκα.

Εγγυητικές Επιστολές από την SoEasy Insurance μέσω διεθνών εταιρειών

Πιστή στη στρατηγική της για την παροχή διευρυμένης ποικιλίας προϊόντων στις επιχειρήσεις, η SoEasy Insurance προσφέρει στην Κύπρο και στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, τις Ασφαλίσεις Εγγυήσεων.

Oι Ασφαλίσεις Εγγυήσεων είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν που διευκολύνει την λειτουργία των επιχειρήσεων που χρειάζονται εγγυητικές επιστολές.

Η SoEasy Insurance σε συνεργασία πάντα με ασφαλιστικές εταιρείες διεθνούς εμβέλειας και υψηλής φερεγγυότητας, προσφέρει στους πελάτες της, τις πιο αξιόπιστες λύσεις στον Κλάδο των Εγγυητικών Επιστολών.

Η εταιρεία συνεργάζεται με την KLLP Insurance and Reinsurance Company με έδρα την Κύπρο, με αξιολόγηση ΒΒ+ από Standard & Poor’s και με κεφαλαιακή επάρκεια ΑΑΑ, αφού η εταιρεία διαθέτει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια σε Ιδία Κεφάλαια.

Με γνώμονα τη διεύρυνση των επιλογών που προσφέρει στους πελάτες της, η SoEasy Insurance συνεργάζεται και με την Axeria IARD, μέλος του ομίλου Arch Insurance. Η Axeria έχει αξιολόγηση Α- από AM Best.

Μέσω της συνεργασίας της με αυτούς τους κορυφαίους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και αξιοποιώντας πάντοτε, τόσο την εκπαίδευση, όσο και τις εμπειρίες των στελεχών της, η SoEasy Insurance είναι σε θέση να εξετάσει τις ανάγκες για Εγγυητικές Επιστολές κάθε επιχείρησης, συμβάλλοντας στην υγιή ανάπτυξη αυτής και προστατεύοντας την ευρωστία της.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες και να επικοινωνήσουν με την εταιρεία στον πιο κάτω σύνδεσμο ή μέσω ενός ασφαλιστικού διαμεσολαβητή του δικτύου της εταιρείας μας.

Ποια είναι η SoEasy Insurance;

Η SoEasy Insurance Brokers Ltd έχει ιδρυθεί στην Κύπρο και δραστηριοποιείται στον Γενικό Κλάδο Ασφαλίσεων, προσφέροντας μία ευρύτατη γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων.

Η SoEasy Insurance είναι αφοσιωμένη στη δημιουργία ασφαλιστικών λύσεων που περιλαμβάνουν ποιοτική προστασία που δίνει αξία στα χρήματα των πελατών της ενώ στοχεύει πάντα σε συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρείες διεθνούς εμβέλειας και υψηλής φερεγγυότητας, οι οποίες είναι σε θέση να προσφέρουν στους πελάτες της τις πλέον αξιόπιστες λύσεις.

Ακολουθήστε την εταιρεία στα Social Media

Facebook: https://www.facebook.com/soeasyinsurancecy

Instagram: https://www.instagram.com/soeasyinsurancecyprus/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/soeasy-insurance-brokers-ltd

Πηγή: Reporter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση με drone στο Τελ Αβίβ- Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη

Published

on

Η έκρηξη στο κέντρο του Τελ Αβίβ, που κατά τις «πρώτες ενδείξεις» οφειλόταν σε επίθεση με drone, είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι δύο ελαφρά, δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο Ζάκι Χέλερ, εκπρόσωπος του Ερυθρού Άστρου του Δαυίδ (Magen David Adom), του ισραηλινού αντίστοιχου του Ερυθρού Σταυρού.

Προηγούμενος απολογισμός, που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, έκανε λόγο για επτά τραυματίες. Ωστόσο ο κ. Χέλερ διευκρίνισε πως οι περισσότεροι ήταν άνθρωποι που υπέστησαν σοκ.

Σύμφωνα με τον Ντιν Έλσντουν, εκπρόσωπο της αστυνομίας, το πτώμα του θύματος φέρει εμφανή τραύματα από συντρίμμια και βρέθηκε μέσα σε ακίνητο που χτυπήθηκε όταν έγινε η έκρηξη.

Ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε, στο πλαίσιο «προκαταρκτικής έρευνας», επρόκειτο για επίθεση με drone. Η έκρηξη οφειλόταν σε «πτώση αεροπορικού στόχου», ανέφερε, διευκρινίζοντας πως δεν ενεργοποίησε καμιά σειρήνα της αεράμυνας. Υποσχέθηκε ότι θα διενεργήσει έρευνα «σε βάθος», προσθέτοντας ότι η πολεμική αεροπορία «αύξησε τις περιπολίες της για την προστασία του ισραηλινού εναέριου χώρου».

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος των κινήματος των Χούθι της Υεμένης για στρατιωτικά ζητήματα Γιαχία Σάρια ανήγγειλε μέσω μέσω X πως αργότερα θα δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για «στρατιωτική επιχείρηση» εναντίον του Τελ Αβίβ.

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραγωδία στην Πάφο: «Έσβησε» στον ύπνο του εξάχρονο κοριτσάκι

Published

on

Ανείπωτη θλίψη προκάλεσε ο θάνατος εξάχρονου κοριτσιού στη Γεροσκήπου της Πάφου το βράδυ της Πέμπτης (18/7).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Σίγμα, Μάριου Ιγνατίου, η εξάχρονη είχε διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου χωρίς τις αισθήσεις της.

Εκεί οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Οι γονείς της ανέφεραν στην αστυνομία ότι η εξάχρονη είχε ξαπλώσει για να κοιμηθεί το απόγευμα αλλά δεν ξύπνησε.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανήλικη αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φλωρεντία:Ψάχνουν τουρίστρια για προκλητικές πόζες σε άγαλμα του Βάκχου (ΦΩΤΟ)

Published

on

Ιταλοί αξιωματούχοι προσπαθούν να τακτοποιήσουν μια νεαρή γυναίκα που βιντεοσκοπήθηκε να φιλιέται, να σκύβει προκλητικά και να τρίβει ένα άγαλμα του Βάκχου, του θεού του κρασιού και του αισθησιασμού, στη Φλωρεντία το Σαββατοκύριακο.

Το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας και οι αξιωματούχοι στη Φλωρεντία εξέφρασαν την οργή τους για το περιστατικό αφού οι φωτογραφίες έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το γραφείο του δημάρχου της Φλωρεντίας να το αποκαλεί πράξη που «μιμείται το σεξ».

Το Δημαρχείο της Φλωρεντίας είπε ότι η τουρίστρια δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη και πρότεινε ότι «πιθανώς βρισκόταν σε κατάσταση μέθης».

Είπαν ότι εάν εντοπιστεί, θα της επιβληθεί πρόστιμο και θα μπορούσε να αποκλειστεί ισόβια από την πόλη, σύμφωνα με ένα διάταγμα που απαγορεύει κάθε είδους κατάχρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στη χώρα.

Το άγαλμα είναι αντίγραφο του αυθεντικού που δημιουργήθηκε τον 16ο αιώνα από τον γλύπτη Giambologna, ο οποίος επηρεάστηκε από την ελληνιστική γλυπτική και τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου και εγκαταστάθηκε στη Φλωρεντία το 1552.

Ο πρωτότυπος Βάκχος του φυλάσσεται στο Μουσείο Μπαρτζέλο στο κέντρο της Φλωρεντίας. Το αντίγραφο βρίσκεται σε μια γωνία του δρόμου κοντά στη γέφυρα Ponte Vecchio.

Η πράξη έχει πυροδοτήσει ένα ευρύ φάσμα αντιδράσεων στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X με τα σχόλια να είναι άλλα επικριτικά και άλλα να διασκεδάζουν.

Οι αιώνιοι απείθαρχοι τουρίστες

Οι τουρίστες με κακή συμπεριφορά ταλαιπωρούν τις ιταλικές αρχές εδώ και χρόνια.

Το 2022, ένας άνδρας κατηγορήθηκε αφού μια Maserati οδηγήθηκε στα διάσημα Ισπανικά Σκαλιά της Ρώμης. Την ίδια χρονιά,  επιβλήθηκε  πρόστιμο σε τουρίστες επειδή έκαναν σερφ στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας.

Το 2023, μια ομάδα νεαρών τουριστών που πόζαραν για φωτογραφίες για να δημοσιεύσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορήθηκαν ότι γκρέμισαν ένα πολύτιμο άγαλμα σε μια βίλα στη βόρεια Ιταλία. Πίσω στη Φλωρεντία την ίδια χρονιά, ένας τουρίστας συνελήφθη, κατηγορούμενος ότι κατέστρεψε ένα άγαλμα στο Συντριβάνι του Ποσειδώνα του 16ου αιώνα στην Piazza della Signoria.

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

Trending