Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακυρώσεις πτήσεων, μαγκωμένα application και κατεστραμμένες βαλίτσες…

Published

on

Αυξητική τάση παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στις καταγγελίες επιβατών, οι οποίοι επέλεξαν να ταξιδέψουν για κάποιες στιγμές χαλάρωσης, αλλά τελικά μετατράπηκε σε ένα μαρτύριο το ταξίδι τους, καθώς είτε τους ακυρώθηκε η πτήση τελευταία στιγμή, είτε δεν κατάφερναν να κάνουν check-in λόγω προβλήματος που παρουσίαζε η εφαρμογή της αεροπορικής εταιρείας, είτε παρέλαβαν κατεστραμμένη τη βαλίτσα τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί συνολικά 32 καταγγελίες από επιβάτες, οι οποίοι αντιμετώπισαν κάποιου είδους πρόβλημα πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το ταξίδι που πραγματοποίησαν. Σημειώνεται, ότι αυξητική τάση παρουσίασαν και οι καταγγελίες που αφορούσαν τη διαφοροποίηση της θέσης που έχει πληρώσει για να καθίσει ο επιβάτης από πλευράς αεροπορικής εταιρείας, κάτι που φυσικά προκαλεί δυσφορία στους ίδιους τους καταναλωτές.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι σήμερα, ισχύουν σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλοι οι κανόνες για τα δικαιώματα του επιβάτη και γι’ αυτό τον λόγο ο Σύνδεσμος Καταναλωτή, πραγματοποίει εκστρατεία ενημέρωσης προς τους καταναλωτές, ώστε να γνωρίζουν για τι πραγματικά ισχύει και τι μπορούν να διεκδικήσουν σε περίπτωση προβλήματος που αντιμετωπίσουν.

Για τις δεκάδες καταγγελίες που καταγράφηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες, μίλησε στον REPORTER η νομική λειτουργός του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Βιργινία Χρήστου, η οποία ανέφερε πως υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις καταγγελιών σε σχέση με το application των εταιρειών, καθώς υπάρχουν κάποιες αεροπορικές εταιρείες που για να μπορείς να κάνεις check-in πρέπει να κατεβάσεις την εν λόγω εφαρμογή στο κινητό, διαφορετικά εάν μπεις στην ιστοσελίδα να κάνεις το check-in υπάρχει καθυστέρηση. Για παράδειγμα, εξήγησε η κα. Χρήστου, υπήρξε περίπτωση αεροπορικής εταιρείας, όπου οι επιβάτες δεν μπορούσαν να κάνουν check-in με αποτέλεσμα να μην τους επιτρέψουν να πετάξουν και να χάσουν την πτήση τους, λόγω προβλήματος που είχε η ίδια η εταιρεία και δεν ήταν ευθύνη των επιβατών.

Ακόμη, υπήρξαν πάρα πολλές περιπτώσεις καταγγελιών, που αφορούσαν φθορά και καταστροφή βαλίτσας, με τους επιβάτες που φθάνουν στον προορισμό τους, να παραλαμβάνουν τη βαλίτσα σου σε αγνώριστη κατάσταση, χωρίς να γνωρίζουν μάλιστα, πως να χειριστούν την κατάσταση.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν ακόμη δυο κατηγορίες παραπόνων, όπου η μια αφορά τα voucher τα οποία δίνουν οι αεροπορικές εταιρείες και αυτό που επισημαίνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών, είναι ότι δεν μπορεί μια αεροπορική εταιρεία σε περίπτωση που ακυρώνει η ίδια την πτήση να δίνει στον καταναλωτή voucher. Επίσης, η άλλη κατηγορία, σύμφωνα με την κα. Χρήστου, «είναι επιβάτες οι οποίοι θα ταξίδευαν την περίοδο της πανδημίας, αλλά ακυρώθηκαν οι πτήσεις τους. Αφού τους εξηγήσαμε πώς θα υποβάλουν το παράπονό τους στην εταιρεία, μέχρι σήμερα κάποιοι εξ αυτών δεν έχουν ακόμη λάβει τα χρήματά τους πίσω«.

Αυτό που έχει διαφανεί επίσης, τους τελευταίους μήνες είναι ότι υπάρχει ένα μπέρδεμα ανάμεσα στους καταναλωτές για το πού θα αποταθούν σε περίπτωση προβλήματος, καθώς από τη μια υπάρχει το Ευρωπαϊκό Κέντρο στην Κύπρο, από την άλλη υπάρχει το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η Υπηρεσία Καταναλωτή και ο Σύνδεσμος Καταναλωτών. Ότι έχει σχέση με πτήσεις οι οποίες πραγματοποιούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή από τρίτη χώρα προς χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ευρωπαϊκό αερομεταφορέα, το αρμόδιο τμήμα σύμφωνα με τη νομική λειτουργό, είναι το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι, η Υπηρεσία Καταναλωτή, δεν ασχολείται με προβλήματα που προκύπτουν από ακυρώσεις πτήσεων, αλλά ασχολείται με θέματα που αφορούν οργανωμένα ταξίδια, για τα οποία καταγραφεί συνολικά έξι καταγγελίες από τον Ιανουάριο. Είναι παράπονα, που αφορούν διαμονή και μετακίνηση σε χώρες του εξωτερικού, όπου πρόκειται κυρίως για υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Πηγή: reportercy

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος – Στους 42 βαθμούς η θερμοκρασία

Published

on

Συνεχίζονται οι ψηλές θερμοκρασίες ανά το παγκύπριο.

Νέα κίτρινη προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ στις 11:00 το πρωί και θα ισχύει μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 32 στα ψηλότερα ορεινά.

Η πρόγνωση του καιρού: 

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά παράλια μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 34 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 38 στα υπόλοιπα παράλια και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κατά τις αυγινές κυρίως ώρες αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 24 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία την Τρίτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση.

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέλος στην αγωνία για ΑΕΙ Κύπρου-Στρατιωτικές Σχολές – Στις 9 τα αποτελέσματα

Published

on

Τέλος στην αγωνία των υποψήφιων που παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2024, τίθεται σήμερα το πρωί.

Στις 09:00, στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, στην παρουσία της πολιτικής προϊστάμενης του Υπουργείου, Αθηνάς Μιχαηλίδου, θα ανακοινωθούν, τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων Πρόσβασης 2024 για τα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση με drone στο Τελ Αβίβ- Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη

Published

on

Η έκρηξη στο κέντρο του Τελ Αβίβ, που κατά τις «πρώτες ενδείξεις» οφειλόταν σε επίθεση με drone, είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι δύο ελαφρά, δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο Ζάκι Χέλερ, εκπρόσωπος του Ερυθρού Άστρου του Δαυίδ (Magen David Adom), του ισραηλινού αντίστοιχου του Ερυθρού Σταυρού.

Προηγούμενος απολογισμός, που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, έκανε λόγο για επτά τραυματίες. Ωστόσο ο κ. Χέλερ διευκρίνισε πως οι περισσότεροι ήταν άνθρωποι που υπέστησαν σοκ.

Σύμφωνα με τον Ντιν Έλσντουν, εκπρόσωπο της αστυνομίας, το πτώμα του θύματος φέρει εμφανή τραύματα από συντρίμμια και βρέθηκε μέσα σε ακίνητο που χτυπήθηκε όταν έγινε η έκρηξη.

Ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε, στο πλαίσιο «προκαταρκτικής έρευνας», επρόκειτο για επίθεση με drone. Η έκρηξη οφειλόταν σε «πτώση αεροπορικού στόχου», ανέφερε, διευκρινίζοντας πως δεν ενεργοποίησε καμιά σειρήνα της αεράμυνας. Υποσχέθηκε ότι θα διενεργήσει έρευνα «σε βάθος», προσθέτοντας ότι η πολεμική αεροπορία «αύξησε τις περιπολίες της για την προστασία του ισραηλινού εναέριου χώρου».

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος των κινήματος των Χούθι της Υεμένης για στρατιωτικά ζητήματα Γιαχία Σάρια ανήγγειλε μέσω μέσω X πως αργότερα θα δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για «στρατιωτική επιχείρηση» εναντίον του Τελ Αβίβ.

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

Trending