Connect with us



ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Έτοιμη δηλώνει η Κύπρος για την Πράσινη μετάβαση του 2030. Εμπόδιο η ΑΗΚ.”

Published

on

«Το Πράσινο Σύμφωνο»      

       Τον Δεκέμβριο του 2019, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την απόφασή της για τον στόχο της μετάβασης του 2030 σε ένα πιο βιώσιμο και πράσινο μέλλον με την έγκριση του “Ευρωπαϊκού Πράσινου Συμφώνου”. Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Σύμφωνο είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έθεσε φιλόδοξους στόχους για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης έως το 2030. Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί έναν σημαντικό βήμα για την ΕΕ προς την επίτευξη των στόχων της για την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτό το σχέδιο στοχεύει σε αρκετούς στόχους και ένας από αυτούς είναι η προώθηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η μετάβαση προς πιο βιώσιμες μορφές μεταφοράς έως το 2030. Εν έτη 2023, στην Κύπρο όπου οι πλείστοι πολίτες χρησιμοποιούν πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους, η ερώτηση που δημιουργείται στους πλείστους είναι κατά πόσο αυτή η μετάβαση είναι εφικτή;

«Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα»

            Επικοινωνώντας με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), διαπιστώσαμε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει κατανοήσει πλήρως την αναγκαιότητα για εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση των ρυπογόνων ουσιών και δη την προστασία του περιβάλλοντος, εφόσον μας ανέφεραν ότι έχει εξαγγείλει, ήδη, Σχέδιο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων και μοτοσυκλετών, για τις ανάγκες του δημόσιου τομέα και προώθηση πλαισίου για αύξηση των σημείων φόρτισης των Η.Ο. σε 1.000 σημεία Παγκύπρια. Όσο αφορά τα σημεία φορτίσεις τόνισαν ότι είναι εφικτή η δημιουργία νέων υποδομών φόρτισής προσαρμόζοντας τις υπάρχουσες υποδομές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η υπάρχουσα υποδομή μπορεί να προσαρμοστεί για να υποστηρίξει τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει την εγκατάσταση φορτιστών σε δημόσια πάρκινγκ ή σε πρατήρια βενζίνης, σημεία όπου υπάρχουν σχεδόν παντού στην Κύπρο. 

Εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, εκ μέρος του Υπουργού Μεταφορών μας ανέφερε πως η ηλεκτροκίνηση στην Κύπρο έχει αρχίσει. Η προώθηση της χρήσης ηλεκτροκινήτων οχημάτων περιλαμβάνεται ως δράση στο εθνικό́ Σχέδιο. Σύμφωνα με το υπουργείο υπάρχουν δύο σχέδια, της Ανάκαμψης και της Ανθεκτικότητας. Τα δύο σχετικά́ Σχέδια Χορηγιών, που αφορούν στους πολίτες, έχουν ήδη προκηρυχθεί και υλοποιούνται, και αφορούν (i) στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και (ii) στην απόσυρση παλαιών ρυπογόνων οχημάτων και αντικατάστασή τους με αμιγώς ή μερικώς ηλεκτρικά οχήματα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, οι πρώτες προκηρύξεις των Σχεδίων έδειξαν το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για αγορά των εν λόγω οχημάτων, και ιδιαίτερα των καινούριων αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι από τον Αύγουστο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 είχαν εγγραφεί ή παραγγελθεί 1343 οχήματα επιτυγχάνοντας τον στόχο του έτους κατά 144%. 

Σε συνεννόηση με την ECars Cyprus, το Υπουργείο Μεταφορών θα προχωρήσει στα ακόλουθα: Υπάρχει σχέδιο επιχορήγηση ύψους 10000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με την προϋπόθεση πως θα δοθεί το παλιό πετρελαιοκίνητο όχημα και 5000 σε αυτούς που απλά θα αγοράσουν. Θα γίνει εγκατάσταση νέων σταθμών φορτίσεις, συγκεκριμένα θα μπει στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, “Fast Charging emergency”, για γρήγορη φόρτιση για αυτοκίνητα που ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις. Μέχρι το 2030, μας ανέφερε ο υπέυθυνος της EcarsCyprus, στόχος τους είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κοστίζουν το ίδιο με τα κανονικά αυτοκίνητα, για να είναι πιο εύκολη η απόκτηση τους από τους καταναλωτές. 

«Οι προβληματισμοί των Κύπριων» 

Σε μια άλλη όψη του νομίσματος, γκάλοπ διεξάχθηκε στα πλαίσια αυτού του ρεπορτάζ, με θέμα το τι προβληματίζει τους Κύπριους για την μετάβαση αυτή. Hμεγαλύτερη ανησυχία των Κύπριων πολιτών είναι κατά πόσο θα επηρεαστεί ο λογαριασμός του ρεύματος των κατοικιών τους με αυτή την μετάβαση.  Ένας απόλυτα λογικός προβληματισμός, μιας και εν έτη 2023, οι ιδανικές συνθήκες για να έχει κάποιος στην κατοχή του ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είναι η ύπαρξη αποθηκευτικού χώρου, γκαράζ, στον οποίο και θα εγκατασταθεί το σημείο φόρτισης του, το οποίο λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, αρά αναμένεται να επηρεαστεί ο λογαριασμούς του ρεύματός προς τα πάνω. Για αυτό τον λόγο, απαραίτητή προϋπόθεση για αποφύγη αυτού είναι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, διότι μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση του κόστους ενέργειας ή ακόμα και σε πιστώσεις ενέργειας, καθιστώντας τα οικονομικά ελκυστικά με την πάροδο του χρόνου. Συγκρίνοντας λοιπόν λογαριασμούς των 40 AMP στην πόλη της Λευκωσίας με κατανάλωση μεταξύ 533-677 κιλοβατώρων. Επομένως με την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών κάθε μεταβολή που θα συμβάλει η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα καλύπτετε ένα μεγάλο μέρος της από την ενεργεία των φωτοβολταϊκων. 

Στην δεύτερη θέση των προβληματισμών των πολιτών, βρίσκεται το κόστος εγκαταστάσεως των φωτοβολταϊκών και ποιο ποσοστό από αυτό θα καλύψει το κράτος.  Το κόστος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Κύπρο μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την ισχύ του συστήματος και άλλους παράγοντες. Συνήθως, η τιμή κυμαίνεται από μερικές χιλιάδες έως δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Στο σενάριο, που ο καταναλωτής θέλει να εγκαταστήσει πάνελ των 4kw, που σύμφωνα με τις εταιρείες των φωτοβολταϊκών είναι η κατάλληλη Ισχύς ΦΒ Συστήματος για την φόρτιση, τότε θα του στοιχίσει 5,700 ένα πόσο που για τα παραδοσιακά κυπριακά νοικοκυριά ακούγεται μεγάλο, όμως το σχέδιο χορηγιών από το ταμείο ΑΠΕ, έρχεται για να τους ανακουφίσει. 

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει χορηγία, ύψους 3.000 ευρώ για υποχρεωτική δαπάνη όσο αφορά την Εγκατάσταση (ή επέκταση υφιστάμενου) φωτοβολταϊκού  συστήματος, με σκοπό τη φόρτιση ηλεκτρικού. Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα στα οποία ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας εκδίδεται στο όνομα τους. Είτε οι ίδιοι είτε άλλο άτομο που διαμένει μόνιμα μαζί τους και έχει πρώτου βαθμού συγγένεια με αυτούς , είναι ιδιοκτήτης ηλεκτρικού ή plug-in υβριδικού οχήματος κατηγορίας M1. Και στην οικία τους έχει εγκατασταθεί, βάσει του παρόντος Σχεδίου, ΦΒ σύστημα για σκοπούς φόρτισης του πιο πάνω οχήματος.  Το σχέδιο αυτό δεν είναι επιλέξιμο στις περιπτώσεις όπου η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος έγινε με τη μέθοδο του εικονικού συμψηφισμού μετρήσεων (virtual net-metering), προγράμματος της ΑΗΚ. 

“Ενέργεια ζητάει η ΑΗΚ”

Το πιο πάνω προγράμματα της ΑΗΚ, στοχεύει στην διασύνδεση και παράλληλη λειτουργία φωτοβολταϊκού (ΦΒ) Συστήματος Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με το Δίκτυο Χαμηλής Τάσης (ΧΤ) της ΑΗΚ. Όμως, εάν κάποιος διαβάσει τους όρους του συμβολαίου του και συγκεκριμένα τον 3.2 θα διαπιστώσει ότι, ο Παράγωγος/ Καταναλωτής, υποχρεούται να προμηθεύει την ΑΗΚ με ηλεκτρική́ ενέργεια, η όποιά παράγεται από το ΦΒ του Σύστημα και με αυτό τον όρο, μπορεί η Αρχή να χρησιμοποιήσει προς όφελος της την ενέργεια που παράγει. Αποτέλεσμα, αυτού είναι η παραγωγή αχρείαστης ενεργείας, που θα πληρώνει ο καταναλωτής. Αυτό συμβαίνει διότι δεν συμφέρει την ΑΗΚ να παράγουν τα νοικοκυριά ενέργεια, εφόσον χάνει τον μονοπωλιακό της χαρακτήρα. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να αποφύγει και το Υπουργείο Ενέργειας, εφόσον εάν κάποιος υπογράψει αυτό το συμβόλαιο θα πληρώνει περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα, σε συγκρίσει με τον καταναλωτή που μια ιδιωτική εταιρεία του εγκατέστησε τα φωτοβολταϊκά. Επομένως η ΑΗΚ, μπαίνει «εμπόδιο» στο έργο του Υπουργείου, εφόσον για ακόμη μια φόρα βλέπει το προσωπικό και όχι το γενικό συμφέρον. 

Συμπερασματικά, το Υπουργείου δηλώνει έτοιμο για την πράσινη μετάβαση του 2030, χωρίς την στήριξη της ΑΗΚ. Η ίδια επιλέγει να στηρίζει το συμφέρον της και να χρησιμεύει την πράσινη ενέργεια προς όφελος της. Δεν παύει όμως να αποτελεί κρατικός οργανισμός και αν το υπουργείο δεν καταφέρει να την χειριστεί, οι επιπτώσεις αυτού θα είναι έντονες εμφανής στις τσέπες των καταναλωτών. 

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρίσιμη απόφαση: Στο χείλος του αποκλεισμού τα ποδοσφαιρικά σωματεία

Published

on

Η Κυβέρνηση καλείται να πάρει κρίσιμη απόφαση σχετικά με τα ποδοσφαιρικά σωματεία που δεν κατέβαλαν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις (Φόρος Εισοδήματος και ΦΠΑ) από τον Μάιο του 2023 και μετά. Παρότι εφαρμόστηκε σχέδιο αποπληρωμής, τα χρέη αυξάνονται, με το συνολικό ποσό των νέων οφειλών να αγγίζει τα €5,3 εκατ. Η ΚΟΠ ζήτησε από το κράτος βεβαίωση συμμόρφωσης για να ενημερώσει την ΟΥΕΦΑ ότι τα σωματεία πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Κυβέρνηση έχει τρεις επιλογές:
Α) Να αρνηθεί την έκδοση βεβαίωσης συμμόρφωσης, αναγνωρίζοντας ότι τα χρέη δεν εξοφλήθηκαν,
Β) Να την παραχωρήσει, δεχόμενη πολιτικό κόστος,
Γ) Να σιωπήσει, αφήνοντας την ΚΟΠ να αναλάβει την ευθύνη.

Η ΚΟΠ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ποια σωματεία πληρούν τα κριτήρια, αλλά χωρίς επίσημη απάντηση από το Υπουργείο, όλα παραμένουν ρευστά. Ομάδες όπως ΑΠΟΕΛ, Πάφος, Άρης, Ανόρθωση, Απόλλωνας και ΑΕΛ κινδυνεύουν με αποκλεισμό από την Ευρώπη και μείον έξι βαθμούς στο επόμενο πρωτάθλημα. Υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια που επιβραδύνουν την αποπληρωμή, ενώ συνεχίζεται η διαφωνία για το ποιος έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει την επανένταξη των σωματείων στο σχέδιο αποπληρωμής: ο Έφορος Φορολογίας ή το Υπουργικό Συμβούλιο.

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκπτωτος ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός

Published

on

Μετά από σοβαρές καταγγελίες και έντονη κριτική, ακόμη και από την Ελληνική Κυβέρνηση, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου έθεσε τον Μητροπολίτη Πάφου Τυχικό σε παύση από τα καθήκοντά του. Οι καταγγελίες περιλαμβάνουν χειροτονία μέλους αποτειχισμένης ομάδας, άρνηση τέλεσης μυστηρίων από κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες και εγκαινιασμό παρεκκλησίου στο όνομα μη αναγνωρισμένου αγίου. Η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει προβεί σε επίσημες διαμαρτυρίες, με σχετική ενημέρωση της Κυπριακής Κυβέρνησης μέσω της Πρεσβείας της στην Αθήνα. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Εκκλησία της Ελλάδος και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας επίσης εξέφρασαν σοβαρές ενστάσεις. Η Ιερά Σύνοδος, λειτουργώντας ως εκκλησιαστικό δικαστήριο, έκρινε ανεπαρκείς τις εξηγήσεις του και διαπίστωσε προβλήματα στη διοίκηση της Μητρόπολης Πάφου. Ο Τυχικός τίθεται στη διάθεση της Εκκλησίας και καλείται να υποβάλει έγγραφη Ομολογία Πίστεως, καταδικάζοντας τον αποτειχισμό. Παραμένει επίσκοπος και μέλος της Συνόδου, με νέο τίτλο που θα του αποδοθεί. Τοποτηρητής της Μητρόπολης Πάφου αναλαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος.

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ήθος του αθλητισμού είναι η δική μας νίκη

Published

on

Του Ανδρέα Μουζουρίδη, Πρόεδρος Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ)

Σε λίγους μόνο μήνες, η Κύπρος θα βρεθεί στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής αθλητικής σκηνής, φιλοξενώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της μια κορυφαία διοργάνωση του μπάσκετ. Το FIBA EuroBasket 2025 είναι μια στιγμή-ορόσημο, όχι μόνο για το ίδιο το άθλημα, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Από τις 28 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, το Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό θα υποδεχθεί εθνικές ομάδες, αθλητές, φιλάθλους και ανθρώπους του αθλητισμού από όλη την Ευρώπη. Κι ενώ οι προετοιμασίες κορυφώνονται, η φετινή 19η Μαΐου μάς καλεί να στρέψουμε το βλέμμα πέραν από τα παρκέ και τα στατιστικά, σε κάτι βαθύτερο: στις αξίες που κάνουν τον αθλητισμό κινητήριο δύναμη για κοινωνική πρόοδο και αλλαγή.

Η Παγκόσμια Ημέρα Fair Play, που τιμάται για πρώτη φορά το 2025, είναι μια διεθνής πρωτοβουλία αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη, αφιερωμένη στην προώθηση του αθλητισμού που ασκείται με πνεύμα φιλίας, αλληλεγγύης, ανεκτικότητας, ένταξης και μη διάκρισης. Η συγκεκριμένη ημέρα, αποτελεί ένα κάλεσμα για δράση, για περισυλλογή και για δέσμευση στις αρχές που θεμελιώνουν τον αθλητισμό και την κοινωνία.

Το fair play δεν είναι ένας απλός όρος. Είναι μια βαθιά και ουσιαστική έννοια που υπερβαίνει τους κανονισμούς και τις τεχνικές οδηγίες. Δεν αφορά μόνο την τήρηση των γραπτών κανόνων ενός αγώνα. Είναι κάτι πιο ευρύ. Είναι ο σεβασμός στον αντίπαλο, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η πίστη στην ακεραιότητα και στην ισότητα, η επίγνωση της κοινωνικής ευθύνης του αθλητή. Είναι η βούληση να επιδιώκεις τη νίκη με καθαρό τρόπο και να διαχειρίζεσαι την ήττα με αξιοπρέπεια. Το fair play είναι η έμπρακτη εφαρμογή των ολυμπιακών αξιών και η πιο ισχυρή απάντηση σε φαινόμενα που απειλούν τον αθλητισμό όπως: η βία, οι διακρίσεις, η χειραγώγηση, το ντόπινγκ.

Στον πυρήνα αυτής της ημέρας βρίσκεται ένα ακόμη ισχυρό μήνυμα, ότι ο αθλητισμός, όταν ασκείται με ήθος και ακεραιότητα, αποτελεί σημαντικό μοχλό για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Μέσα από την προώθηση της καλής υγείας και ευημερίας (SDG 3), της ποιοτικής εκπαίδευσης (SDG 4), της ισότητας των φύλων (SDG 5), της μείωσης των ανισοτήτων (SDG 10), της ειρήνης, της δικαιοσύνης και των ισχυρών θεσμών (SDG 16), το fair play λειτουργεί ως γέφυρα που ενώνει τον αθλητισμό με τις παγκόσμιες προτεραιότητες για έναν δικαιότερο κόσμο.

Για εμάς στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, οι αρχές αυτές είναι καθημερινή πράξη. Η Ομοσπονδία επενδύει σταθερά σε ένα μοντέλο ανάπτυξης του αθλήματος που τοποθετεί τον σεβασμό, την ευγενή άμιλλα και τη συλλογικότητα στο επίκεντρο. Από τις αναπτυξιακές ηλικίες έως την εθνική ομάδα, από τις ακαδημίες έως τα τοπικά πρωταθλήματα, καλλιεργούμε με συνέπεια μια κουλτούρα που διαμορφώνει όχι μόνο ικανούς αθλητές, αλλά και συνειδητοποιημένους πολίτες. Δεσμευόμαστε στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι νεαροί καλαθοσφαιριστές μαθαίνουν ότι η πραγματική επιτυχία είναι άρρηκτα δεμένη με το ήθος, και ότι οι πραγματικοί πρωταθλητές κρίνονται από τον χαρακτήρα τους.

Η φιλοξενία του EuroBasket 2025 αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία για την Κύπρο να αναδείξει την αθλητική της ταυτότητα και το πρόσωπο μιας χώρας που ξέρει να σέβεται, να συνεργάζεται και να χτίζει γέφυρες.

Σε μια Ευρώπη που καλείται να επαναπροσδιορίσει τις αξίες της ενότητας και της αλληλεγγύης, το να προβάλλουμε το fair play ως αναπόσπαστο μέρος της φιλοξενίας μας είναι η πιο ισχυρή πολιτισμική παρακαταθήκη που μπορούμε να αφήσουμε.

Ο ρόλος της Κύπρου, λοιπόν, δεν εξαντλείται στο να προσφέρει απλώς έναν χώρο διεξαγωγής αγώνων. Είναι να δημιουργήσει το πλαίσιο για ουσιαστικές ανθρώπινες συναντήσεις, με βάση τον σεβασμό και την αλληλοεκτίμηση. Είναι να αποδείξει ότι ακόμη και μια μικρή χώρα μπορεί να στείλει ισχυρά μηνύματα, να αναδειχθεί σε πρότυπο φιλοξενίας και ταυτόχρονα να ενδυναμώσει τους δικούς της ανθρώπους στον αθλητισμό, από τους εθελοντές μέχρι τους νεαρούς αθλητές, με την πεποίθηση πως ό,τι γίνεται με συνέπεια και αξίες έχει πραγματικό αντίκτυπο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Fair Play πρέπει να μας υπενθυμίζει τι σημαίνει να αγωνίζεσαι, όχι μόνο μέσα στο παρκέ, αλλά και στη ζωή. Να διεκδικείς, να υπερβαίνεις, να μάχεσαι, πάντα όμως με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Αυτή είναι η ουσία του αθλητισμού που οραματιζόμαστε και στηρίζουμε. Ένας αθλητισμός που δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσο. Μέσο καλλιέργειας, εκπαίδευσης και προόδου.

Σε αυτή την πορεία, δεν έχουμε αυταπάτες: οι προκλήσεις είναι πολλές, και το έργο μακροχρόνιο. Αλλά έχουμε και την πεποίθηση ότι κάθε μικρό βήμα, κάθε πρωτοβουλία, κάθε δράση με συνέπεια, αφήνει το αποτύπωμά της. Και το δικό μας αποτύπωμα θέλουμε να είναι ξεκάθαρο. Να έχουμε συμβάλει, μέσα από το μπάσκετ, στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας πιο δίκαιης, πιο συνειδητοποιημένης, πιο δεμένης. Γιατί στο τέλος της ημέρας, η μεγαλύτερη νίκη δεν μετριέται σε μετάλλια, αλλά στον σεβασμό που εμπνέεις, στη συνείδηση που μένει καθαρή και στην περηφάνια ότι στάθηκες αντάξιος ενός σκοπού που ξεπερνά τον εαυτό σου.

Και αυτό το όραμα είναι που μας οδηγεί. Τρεις μήνες πριν τη μεγαλύτερη στιγμή του κυπριακού αθλητισμού, ας δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό. Στο γήπεδο και έξω απ’ αυτό. Με fair play.

*Ο Ανδρέας Μουζουρίδης είναι Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ