Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει πίσω το Λήδρα Πάλας ο Αρχιεπίσκοπος για χώρο εκδηλώσεων

Published

on

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος δρομολόγησε διαδικασία ελέγχου του κτηρίου του πρώην ξενοδοχείου Λήδρα Πάλας, ώστε να διαπιστωθεί η στατική του επάρκεια, με σκοπό την αξιοποίησή του, αν τα δεδομένα επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

Η εξέλιξη αυτή κατέστη εφικτή ύστερα από κάποιες επαφές οι οποίες φέρουν τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία το αξιοποιούν εδώ και δεκαετίες, να μην επιθυμούν, λόγω και της κατάστασης του να το διατηρήσουν.

Η Αρχιεπισκοπή διατηρεί την πλειοψηφία των μετοχών του πρώην ξενοδοχείου, το οποίο θα επιδιωχθεί να αλλάξει και χρήση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος με τον οποίον επικοινώνησε ο «Φ», απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε, πως αν το κτήριο αποδειχθεί ανθεκτικό και, τελικά, τα Ηνωμένα Έθνη το εγκαταλείψουν, ο ίδιος δεν επιθυμεί να επαναλειτουργήσει ως ξενοδοχείο αλλά να αξιοποιηθεί για τη διοργάνωση κάποιων εκδηλώσεων της Εκκλησίας αλλά και άλλες πολιτιστικού περιεχομένου.

Τυχόν αλλαγή χρήσης του κτηρίου και αξιοποίηση του για εκδηλώσεις και ευρύτερα για πολιτιστικούς σκοπούς, εκτιμάται θα προσδώσει ζωή σε μια περιοχή (όπου πολλές από τις προσπάθειες αναζωογόνησης ναυάγησαν) με προοπτική να προσελκύσει και άλλες χρήσεις.

Ο Μακαριότατος ανέφερε πως η επάρκεια ή μη του κτηρίου, το οποίο παρά τα χρόνια που πέρασαν δεν φαίνεται επικίνδυνο, θα διαπιστωθεί με στατική μελέτη. Αν ευοδωθούν οι προσπάθειες εκ νέου χρήσης του ιστορικού πρώην ξενοδοχείου, η Εκκλησία θέλει να είναι βέβαιη πως οι μελλοντικοί του χρήστες, επισκέπτες κ.ο.κ., θα είναι ασφαλείς στους χώρους του, είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Έκτοτε το κτήριο συντηρήθηκε κατά καιρούς με δαπάνες της Κυπριακής Δημοκρατίας και το κόστος εκτιμάται ότι διαχρονικά ανήλθε σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αν ληφθεί υπόψιν πως μόνο μια από τις συντηρήσεις κόστισε περίπου €2 εκατ.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν, ανάμεσα σε άλλα, και στα μπαλκόνια, την τοιχοποιία και σε άλλα σημεία, τα οποία, ωστόσο, θεωρείται εκ πρώτης όψεως, ότι είναι επιδιορθώσιμα. Όσο για το κόστος γίνεται αντιληπτό, πως αναμένεται να δαπανηθούν μερικά εκατομμύρια, αφού πέραν του ιδίου του κτηρίου, θα απαιτηθούν νέες υπηρεσίες ηλεκτρική εγκατάσταση κ.ο.κ., ενώ αντικατάστασης κρίνεται ότι χρήζουν και τα πορτοπαράθυρα ή μέρος των δαπέδων κ.λπ.. Και βεβαίως, θα απαιτηθεί ενεργειακή αναβάθμιση.

Όπως πληροφορούμαστε, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας πέραν του ζητήματος της στατικής επάρκειας του ξενοδοχείου, θα συζητηθούν και τα πολεοδομικά δεδομένα, δηλαδή τι επιτρέπεται και τι μη στην περιοχή. Δεδομένου ότι η χρήση θα είναι πιο ήπια σε σχέση με την προηγούμενη, θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα προκύψουν ενστάσεις.

Όπως πληροφορείται ο «Φ» από το περιβάλλον της Αρχιεπισκοπής, ο Μακαριότατος θεωρεί μεν ότι η Εκκλησία πρέπει να αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα προκειμένου να στηρίζει και το κοινωνικό της έργο, αλλά παράλληλα, θεωρώντας πως αυτό δεν είναι αυτοσκοπός, κατέληξε πως το κτήριο πρέπει να έχει άλλη χρήση και να εξυπηρετεί την ευρύτερη κοινωνία. Το κτήριο βρίσκεται στη νεκρή ζώνη, η οποία ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία αλλά αν υπάρχουν κάποιες πτυχές τεχνοκρατικού επιπέδου, ως προς τον τρόπο χρήσης του κτηρίου, αναμένεται να συζητηθούν.

Με βάση τα στοιχεία που είδαν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, αρχιτέκτονας του έργου ήταν ο Γερμανός Μπέντζαμιν Γκούνσμπεργκ και οι εργασίες ανέγερσης του ξενοδοχείου, κόστους περίπου 200.000 λιρών, ολοκληρώθηκαν το 1949 από την εταιρεία Cyprus Hotels Limited. Η τελετή εγκαινίων έγινε στις 8 Οκτωβρίου στην παρουσία του τότε Βρετανού Κυβερνήτη Άντριου Μπαρκυόρθ Ράιτ.

Η πορεία του μέσα από την ιστορία

Το Λήδρα Πάλας θεωρείτο, και ήταν, πολυτελές και συγκρινόταν με ανάλογα πολυτελή ξενοδοχεία της ανατολικής Μεσογείου. Ανάμεσα στους επισκέπτες/θαμώνες του, ακόμη και αστέρια του Χόλυγουντ.
Σε πρώτη φάση διέθετε 94 υπνοδωμάτια τα οποία περιλάμβαναν 150 κρεβάτια. Τα δωμάτια διέθεταν ζεστό και κρύο νερό, κεντρική θέρμανση και τηλέφωνο.

Οι πελάτες εξυπηρετούνταν από δύο εστιατόρια, δύο μπαρ, καφέ και αίθουσα εκδηλώσεων. Στην πορεία και συγκεκριμένα την περίοδο 1967-1968 προστέθηκαν άλλοι δύο όροφοι, με τα δωμάτια να αυξάνονται σε 200, και τα κρεβάτια σε 320.

Όταν απεβίωσε ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας στον οποίο ανήκε το ξενοδοχείο, Δημήτριος Ζερπίνης, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος αγόρασε τις μετοχές του από τη γυναίκα του, καθιστώντας την Αρχιεπισκοπή κύριο μέτοχο του ξενοδοχείου.

Όπως έγραψε πρόσφατα ο «Φ», οι ΟΗΕδες θέλουν να αξιοποιήσουν υποστατικό, στην αυλή του ξενοδοχείου Λήδρα Πάλας, στη νεκρή ζώνη, που χρησιμοποιείτο από τους Αμερικανούς για το πρόγραμμα Φούλμπράιτ. Μια τέτοια εξέλιξη απαιτεί τη συναίνεση της ιδιοκτήτριας εταιρείας, δηλαδή της Αρχιεπισκοπής, η οποία μέσω εκπροσώπου της απέρριψε το ενδεχόμενο, επιφυλάσσοντας παράλληλα τα δικαιώματα της Εκκλησίας.

Από πλευράς της η ΟΥΝΦΙΚΥΠ για αρκετά χρόνια διατηρούσε τη θέση, πως το Λήδρα Πάλας θα παρέμενε υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών, με τους κοινόχρηστους χώρους του να εξακολουθήσουν να αξιοποιούνται για διακοινοτικές δραστηριότητες.
Από το 1974 το Λήδρα Πάλας τελεί υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ και από το 1993 εγκαταστάθηκαν σε αυτό Βρετανοί ειρηνευτές. Λόγω της κατάστασης του κτηρίου, σε κάποιο στάδιο οι ειρηνευτές εγκαταστάθηκαν σε λυόμενα.

Όπως προαναφέρθηκε, το 1956, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος επέλεξε το Λήδρα Πάλας για να συναντήσει τον Κυβερνήτη Χάρτινγκ με αντικείμενο συζήτησης τη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Την ίδια χρονιά και συγκεκριμένα στις 26 Νοεμβρίου, οι Άγγλοι αποικιοκράτες είχαν δείπνο και ανάμεσά στους προσκεκλημένους περιλαμβανόταν και ο αρχηγός της αντικατασκοπίας. Κατά τη διάρκεια του γεύματος πυροδοτήθηκε και εξερράγη βόμβα η οποία είχε τοποθετηθεί πίσω από το καλοριφέρ. Δεύτερη βόμβα η οποία είχε τοποθετηθεί στην ίδια αίθουσα δεν εξερράγη. Προκλήθηκαν ελάχιστες ζημιές χωρίς να τραυματιστεί οποιοσδήποτε.

Οι Βρετανοί συγκέντρωσαν στο σαλόνι όλο το προσωπικό επιχειρώντας να εξασφαλίσουν μαρτυρίες, αλλά ουδείς μίλησε.

Συνάντηση Μακαρίου – Χάρτινγκ

Για την ιστορία αναφέρεται, πως το 1956, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος επέλεξε το Λήδρα Πάλας για να συναντήσει τον Κυβερνήτη Χάρτινγκ με αντικείμενο συζήτησης τη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Στο Λήδρα Πάλας φιλοξένησε και τις διακοινοτικές συνομιλίες. Το 1974 αρκετοί δημοσιογράφοι κάλυψαν από εκεί την τουρκική εισβολή. Μάλιστα, δύο εθνοφρουροί που επάνδρωναν φυλάκιο μέσα στο ξενοδοχείο, ήταν οι πρώτοι νεκροί της εισβολής.

Οι Τούρκοι έπλητταν συνεχώς το ξενοδοχείο και απείλησαν πως αν το ξενοδοχείο δεν εκκενωθεί από τους εθνοφρουρούς, θα το βομβάρδιζαν. Παρά τις πιέσεις οι εθνοφρουροί δεν αποχώρησαν και την επομένη το ξενοδοχείο τέθηκε υπό τον έλεγχο τους.

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Xωρίς συμφωνία εκεχειρίας αποχωρεί ο Μπλίνκεν από Μέση Ανατολή

Published

on

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε χθες Τρίτη τη Χαμάς να δεχθεί την πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση για να κηρυχθεί εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, αναγνώρισε πάντως πως υπάρχουν ακόμη αποκλίσεις με το Ισραήλ, ολοκληρώνοντας την ένατη περιοδεία του στην περιοχή από την 7η Οκτώβριο.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας προειδοποίησε ότι η πρόταση για κατάπαυση του πυρός πιθανόν αποτελούσε την «τελευταία ευκαιρία» να τερματιστεί η ένοπλη σύρραξη.

Καθώς ο πόλεμος διανύει την 320ή ημέρα του, ο χρόνος είναι «μετρημένος», είπε, μετά τις επισκέψεις του κατά σειρά στο Κατάρ, στην Αίγυπτο —χώρες που μεσολαβούν μαζί με τις ΗΠΑ στις έμμεσες διαπραγματεύσεις— και στο Ισραήλ.

Ο πόλεμος, με έναυσμα άνευ προηγουμένου έφοδο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, δεν έχει σταματημό. Ισραηλινός βομβαρδισμός σε σχολείο που είχε μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας εσωτερικά εκτοπισμένων σκότωσε τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους παιδιά, στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως στοχοποίησε «τρομοκράτες» οι οποίοι ήταν «κρυμμένοι», κατ’ αυτόν, στο σχολείο.

Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για το αδιέξοδο της προσπάθειας για την επίτευξη συμφωνίας, με φόντο τις ανησυχίες σε διεθνές επίπεδο για την εξάπλωση του πολέμου στην περιφέρεια.

«Κάθε μέρα που περνάει υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει κι άλλο κακό σε τίμιους ανθρώπους που δεν το αξίζουν», είπε στον Τύπο ο κ. Μπλίνκεν προτού αναχωρήσει από την Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, όπου είχε συνομιλίες με τον υπουργό Μοχάμεντ μπιν Αμπντελαζίζ αλ Χουλάιφι.

Απαιτείται συμφωνία, «πρέπει να γίνει αυτό, να γίνει τις ημέρες που έρχονται. Και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περάσουμε τη γραμμή του τερματισμού», επέμεινε.

Την περασμένη Παρασκευή, η Ουάσιγκτον υπέβαλε συμβιβαστική πρόταση στις διαπραγματεύσεις στη Ντόχα ανάμεσα στο Ισραήλ και τους μεσολαβητές. Νέες συνομιλίες αναμένεται να γίνουν εντός της εβδομάδας στην Αίγυπτο.

Ο κ. Μπλίνκεν είπε προχθές Δευτέρα ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «δέχθηκε» το σχέδιο και κάλεσε τη Χαμάς να «κάνει το ίδιο», αξίωση που επανέλαβε χθες.

Όμως, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ο κ. Νετανιάχου επιμένει ο στρατός του Ισραήλ να διατηρήσει τον έλεγχο του λεγόμενου διαδρόμου της Φιλαδέλφειας, στενής ζώνης γη κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου.

Από την αρχή έχει ειπωθεί «πολύ καθαρά πως οι ΗΠΑ δεν αποδέχονται τη μακροπρόθεσμη κατοχή της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ», δήλωσε ο κ. Μπλίνκεν ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο κ. Νετανιάχου.

Είπε ακόμη πως το Ισραήλ αποδέχθηκε τις «τοποθεσίες» και το «χρονοδιάγραμμα» για την «απόσυρση» μονάδων του στρατού του.

Αμερικανός αξιωματούχος που συνόδευε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην περιοδεία του είπε πάντως, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, πως τέτοιες «μαξιμαλιστικές δηλώσεις» από πλευράς ισραηλινού πρωθυπουργού δεν είναι «εποικοδομητικές» ως προς την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Ο κ. Μπλίνκεν περιορίστηκε να αναγνωρίσει πως εξακολουθούν να υπάρχουν χάσματα, καλώντας το Ισραήλ και τη Χαμάς να επιδείξουν τη «μέγιστη ευελιξία».

Η Αίγυπτος, η πρώτη χώρα του αραβικού κόσμου που σύναψε συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ, μετά δυσκολίας συγκρατεί την οργή της για την κατάληψη του ελέγχου των συνόρων τον Μάιο από τον ισραηλινό στρατό.

Η Χαμάς από την πλευρά της τόνισε πως παρότι «θέλει να καταλήξει σε κατάπαυση του πυρός», καταγγέλλει και απορρίπτει τους «νέους όρους» που έθεσε το Ισραήλ και συμπεριλήφθηκαν στην πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση.

Το παλαιστινιακό κίνημα αξιώνει να εφαρμοστεί όπως παρουσιάστηκε προηγούμενη πρόταση, στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την 31η Μαΐου και η Χαμάς διαβεβαίωσε πως αποδέχεται στις αρχές Ιουλίου. Προέβλεπε ανακωχή έξι εβδομάδων, απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από πυκνοκατοικημένες ζώνες του θυλάκου, απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων και σε αντάλλαγμα παλαιστινίων φυλακισμένων και κατόπιν, σε δεύτερη φάση, την πλήρη αποχώρηση του ισραηλινού στρατού.

Ο κ. Νετανιάχου δεν σταματά να επαναλαμβάνει πως σκοπός του είναι να συνεχίσει τον πόλεμο ώσπου να εξαλειφθεί η Χαμάς, στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, που χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση, όπως και οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

Την 7η Οκτωβρίου, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς εξαπέλυσε με ορμητήριο τη Λωρίδα της Γάζας έφοδο άνευ προηγουμένου στο νότιο Ισραήλ, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 1.199 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, 105 πιστεύεται ότι εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στη Γάζα, πλην όμως 34 έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε αντίποινα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 40.173 ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Κατά τον ΟΗΕ, στην πλειονότητά τους τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά.

Χθες Τρίτη ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ανέκτησε τα πτώματα έξι ισραηλινών ομήρων σε επιχείρηση σε υπόγεια σήραγγα στη Χαν Γιούνις (νότια). Οι πέντε είχαν κηρυχθεί νεκροί τους τελευταίους μήνες· ο θάνατος του έκτου ανακοινώθηκε χθες.

Στην πολιορκημένη κι ερειπωμένη Λωρίδα της Γάζας, όπου σχεδόν όλος ο πληθυσμός των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εκτοπιστεί τουλάχιστον μια φορά, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και οι χερσαίες επιχειρήσεις δεν σταματούν.

Πέρα από τον βομβαρδισμό στο σχολείο, έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Ράφα (νότια), σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Ενώ ακόμη τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά σε ανατολικό τομέα της Χαν Γιούνις, σύμφωνα με γιατρό.

Άλλοι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης σε ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρικά), σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

Για τις ΗΠΑ, η επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας θα συνέβαλε να αποφευχθεί ενδεχόμενη επίθεση εναντίον του Ισραήλ από το Ιράν και συμμάχους του — το λιβανικό σιιτικό κίνημα Χεζμπολά, το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, τους υεμενίτες αντάρτες Χούθι, ιρακινούς παραστρατιωτικούς…

Το Ιράν και οι σύμμαχοί του ορκίστηκαν πως θα εκδικηθούν για την αποδιδόμενη στο Ισραήλ δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη την 31η Ιουλίου και αυτήν μερικές ώρες νωρίτερα, την 30ή Ιουλίου, του Φουάντ Σουκρ, ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού βραχίονα της Χεζμπολά, σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Το λιβανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως ισραηλινοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο και τραυμάτισαν άλλους 19 στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μερικές ώρες μετά τον θάνατο τεσσάρων ακόμη σε βομβαρδισμούς στον νότο.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ 

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Yes, she can» – O Μπάρακ Ομπάμα έδωσε το σύνθημα για Καμάλα Χάρις (ΒΙΝΤΕΟ)

Published

on

Σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκε η δεύτερη νύχτα  του εθνικού συνεδρίου των Δημοκρατικών  στις ΗΠΑ.Το Δημοκρατικό κόμμα επιβεβαίωσε επίσημα ότι η Κάμαλα Χάρις είναι η υποψήφια της παράταξης για την προεδρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν την 5η Νοεμβρίου, κάτι που θεωρείτο απλά τυπικότητα, στο συνέδριό του στο Σικάγο χθες Τρίτη το βράδυ (τοπική ώρα).

Οι σύνεδροι από όλες τις αμερικανικές πολιτείες και περιοχές για ακόμη μια φορά τάχθηκαν υπέρ της κυρίας Χάρις στην ψηφοφορία, με καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, και φόντο μουσική, φωτορυθμικά, σύντομες ομιλίες και πολλούς πανηγυρισμούς στο United Center.

Ήταν η βραδιά των Ομπάμα, με τον πρώην πρόεδρο και την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ να ξεσηκώνουν τους συνέδρους με τις τοποθετήσεις τους. Ήταν δεδομένο ότι η κυρία Χάρις θα λάμβανε το χρίσμα της παράταξης, έπειτα από ψηφοφορίες που έγιναν ψηφιακά νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Η αντιπρόεδρος, σε εκστρατεία στο Μιλγουόκι, συμμετείχε στη διαδικασία ψηφιακά. Τόνισε ότι την τιμά η υποψηφιότητα. Αναμένεται να εκφωνήσει μεγάλη ομιλία στο μεγάλε φινάλε του συνεδρίου, που είχε σκοπό να δώσει ώθηση στο κόμμα καθώς η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ έχει πλέον εισέλθει στους τελευταίους της μήνες.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες αναφορές και αποσπάσματα από τις ομιλίες

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε την κεντρική ομιλία, λέγοντας ότι «η Αμερική είναι έτοιμη για ένα νέο κεφάλαιο» υπό την Χάρις, και λάνσαρε το νέο σύνθημα της εκστρατείας  της: «ναι, μπορεί! «Yes She Can». Επέκρινε επίσης τον Ντόναλντ Τραμπ για την «περίεργη εμμονή του με τα μεγέθη του πλήθους».

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-0&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1826098150433763600&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fwww.sigmalive.com%2Fnews%2Finternational%2F1247474%2Fyes-she-can-o-mparak-ompama-edose-to-synthima-gia-kamala-xaris-vinteo&sessionId=d277d50c33c9d8044f1c1b4d32d41c16d3996522&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

Η Μισέλ Ομπάμα έπλεξε και αυτή τα εγκώμια της Χάρις, λέγοντας ότι ήταν «ένας από τους πιο ικανούς ανθρώπους ποτέ» για να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Επικρίνει επίσης τον Τραμπ για τη χρήση της φράσης «Μαύρες δουλειές».

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-1&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1826107608006275145&lang=en&maxWidth=560px&origin=https%3A%2F%2Fwww.sigmalive.com%2Fnews%2Finternational%2F1247474%2Fyes-she-can-o-mparak-ompama-edose-to-synthima-gia-kamala-xaris-vinteo&sessionId=d277d50c33c9d8044f1c1b4d32d41c16d3996522&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

Η Καμάλα Χάρις δεν εμφανίστηκε στον χώρο της συνέλευσης στο Σικάγο, αντ’ αυτού πραγματοποίησε μια συγκέντρωση με τον Walz στο Μιλγουόκι. Όμως, σε μια έξυπνη κίνηση, το convention jumbotron έδειξε τις εναρκτήριες στιγμές της εκδήλωσης και ο αντιπρόεδρος χαιρέτησε τα πλήθη και στις δύο πόλεις.

Η Χάρις και ο Walz έχουν ήδη εξασφαλίσει την επίσημη υποψηφιότητα του κόμματος, αλλά το κόμμα πραγματοποίησε μια τελετουργική ονομαστική κλήση που έδωσε σε αντιπροσωπείες από όλο το έθνος την ευκαιρία να λάβουν μέρος.

Η Stephanie Grisham, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου επί Τραμπ, είπε στο συνέδριο πως το πρώην αφεντικό της «δεν έχει ενσυναίσθηση, δεν έχει ηθική και δεν πιστεύει στην αλήθεια».

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-2&features=eyJ0ZndfdGltZWxpbmVfbGlzdCI6eyJidWNrZXQiOltdLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2ZvbGxvd2VyX2NvdW50X3N1bnNldCI6eyJidWNrZXQiOnRydWUsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfdHdlZXRfZWRpdF9iYWNrZW5kIjp7ImJ1Y2tldCI6Im9uIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH0sInRmd19yZWZzcmNfc2Vzc2lvbiI6eyJidWNrZXQiOiJvbiIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfZm9zbnJfc29mdF9pbnRlcnZlbnRpb25zX2VuYWJsZWQiOnsiYnVja2V0Ijoib24iLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X21peGVkX21lZGlhXzE1ODk3Ijp7ImJ1Y2tldCI6InRyZWF0bWVudCIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3Nob3dfYmlyZHdhdGNoX3Bpdm90c19lbmFibGVkIjp7ImJ1Y2tldCI6Im9uIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH0sInRmd19kdXBsaWNhdGVfc2NyaWJlc190b19zZXR0aW5ncyI6eyJidWNrZXQiOiJvbiIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfdXNlX3Byb2ZpbGVfaW1hZ2Vfc2hhcGVfZW5hYmxlZCI6eyJidWNrZXQiOiJvbiIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfdmlkZW9faGxzX2R5bmFtaWNfbWFuaWZlc3RzXzE1MDgyIjp7ImJ1Y2tldCI6InRydWVfYml0cmF0ZSIsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfbGVnYWN5X3RpbWVsaW5lX3N1bnNldCI6eyJidWNrZXQiOnRydWUsInZlcnNpb24iOm51bGx9LCJ0ZndfdHdlZXRfZWRpdF9mcm9udGVuZCI6eyJidWNrZXQiOiJvbiIsInZlcnNpb24iOm51bGx9fQ%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1826039585270374829&lang=en&maxWidth=560px&origin=https%3A%2F%2Fwww.sigmalive.com%2Fnews%2Finternational%2F1247474%2Fyes-she-can-o-mparak-ompama-edose-to-synthima-gia-kamala-xaris-vinteo&sessionId=d277d50c33c9d8044f1c1b4d32d41c16d3996522&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χειροπέδες στην 38χρονη που χρέωσε 20.000 ευρώ τουριστικό γραφείο

Published

on

Μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν χθες στη σύλληψη  38χρονης, η οποία παρίστανε την ταξιδιωτική πράκτορα.

Πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 38 ετών, η οποία συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος σύλληψης και τέθηκε υπό κράτηση.

Η υπόθεση αφορά καταγγελία ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού γραφείου στη Λευκωσία, ότι την περίοδο μεταξύ των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου 2024, η 38χρονη σε 27 περιπτώσεις αγόρασε ταξιδιωτικά πακέτα από το γραφείο του, συνολικής αξίας 20 περίπου χιλιάδων ευρώ, τα οποία μεταπώλησε σε πελάτες, πληρώνοντας το γραφείο του, με εικονικά εμβάσματα.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

Trending