Connect with us

PEOPLE & STYLE

The Man from U.N.C.L.E.

Published

on

Το “The Man from U.N.C.L.E”, η διάσημη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’60 είναι έτοιμη να κατακτήσει την μεγάλη οθόνη.

Ο αγαπητός στη χώρα μας Γκάι Ρίτσι, αφήνει τους γκάνγκστερ και τους επιθεωρητές και πιάνει τον… Ψυχρό Πόλεμο!

Από τις 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στους κινηματογράφους:

Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & THE MALL OF CYPRUS Λευκωσία, 

Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & ΡΙΟ Λεμεσός, 

Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ Λάρνακα, 

ΤΗΕ ΜΑLL OF PAPHOS Πάφος.

ΥΠΟΘΕΣΗ

H μια από τις δημοφιλέστερες – και ταυτόχρονα πιο στιλάτες, αγωνιώδεις και διασκεδαστικές – αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του ’60, το «The Man from U.N.C.L.E», έγινε ταινία στα χέρια του Γκάι Ρίτσι.

Με φόντο τις αρχές της δεκαετίας του ’60, στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, το “The Man from U.N.C.L.E.” παρακολουθεί τη ζωή του πράκτορα της CIA, Napoleon Solo, και του πράκτορα της KGB, Illya Kuryakin. Στο πλαίσιο μιας αποστολής, οι δύο άνδρες αφήνουν στην άκρη την επί μακρόν αντιπαλότητά τους, προκειμένου να σταματήσουν μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση, που έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει την εύθραυστη ισορροπία μέσω των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας.

Το μόνο στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους είναι η κόρη ενός εξαφανισμένου Γερμανού επιστήμονα, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να διεισδύσουν στους κόλπους της οργάνωσης. Οι δύο άνδρες θα πρέπει να δώσουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αποτρέψουν μια παγκόσμια καταστροφή.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ο Henry Cavill (Man of Steel) πρωταγωνιστή ως Ναπολέων Solo ενάντια στην Armie Hammer( The Social Network) ως Illya Kuryakin με σκηνοθέτη τον Guy Ritchie ” The Man From U.N.C.L.E,” δίνει μια φρέσκα ματιά στην εξαιρετικά δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του 1960.

Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν οι Αλίσια Βικάντερ («Anna Karenina»), Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι («The Great Gatsby»), Τζάρεντ Χάρις («Sherlock Holmes: Game of Shadows») και ο Χιού Γκραντ στον ρόλο του Γουέιβερλι.

Το σενάριο είναι των Guy Ritchie και Lionel. Πρόκειται για την τρίτη συνεργασία τους μετά τις διασκευές των δύο μεγάλων κινηματογραφικά επιτυχημένων «Sherlock Holmes».

5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Ο Γκάι Ρίτσι είναι στα φόρτε του στις σκηνές δράσης: Στην ιστορία, γραμμένη από τον Ρίτσι και τον Λάιονελ Γουίγκραμ που συνεργάζονται για τρίτη φορά μετά τα δύο «Sherlock Holmes», ο Ναπόλεον Σόλο (Χένρι Κάβιλ) κι ο Ιλια Κουριάκιν (Αρμι Χάμερ), στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, ο πρώτος πράκτορας της CIA, ο δεύτερος της KGB, αναγκάζονται από τις υπηρεσίες τους να συνεργαστούν, προκειμένου να σταματήσουν μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση, που έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει την εύθραυστη ισορροπία μέσω των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας. Το μόνο στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους είναι η κόρη ενός εξαφανισμένου Γερμανού επιστήμονα, η Γκάμπι Τέλερ, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να διεισδύσουν στους κόλπους της οργάνωσης. Η δική τους, αναπόφευκτη, κοκορομαχία, θα τους προκαλέσει ν’ αποδείξουν ο ένας στον άλλον ποιος είναι ο πιο παλικάρι πράκτορας, ενώ ο Γκάι Ρίτσι τούς οδηγεί σε καταδιώξεις με αυτοκίνητα, βέσπες, σκάφη, μαστόρικα σκηνοθετημένες, πάντα με απρόβλεπτη κατάληξη.

Κάτω ο Dior, πάνω ο Paco Rabanne: Καθώς η υπόθεση θέλει το τρίο, Ναπόλεον, Ιλια και Γκάμπι, να υποδύονται μεγαλοπιασμένους λάτρεις της τέχνης για να μπουν στον κόσμο των ενόχων, το styling δίνει και παίρνει, με την avant garde της μόδας του ’60 να βρίσκει τέλειο μοντέλο στην Αλίσια Βικάντερ, τα μικροσκοπικά op art, εμπνευσμένα από τα ταξίδια στο διάστημα, φορεματάκια και αξεσουάρ.

Make Love, Not Cold War: Η Γκάμπι προκαλεί τον Ιλια να περάσουν… καλύτερα, αποκλεισμένοι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους. Ψιλογδύνεται, χορεύει, του κάνει νάζια, τον αγγίζει. Εκείνος είναι Ρώσος πράκτορας, δεν ξέρει πώς ν’ ανταποκριθεί. Γι’ αυτό θα φλερτάρουν με τον τρόπο που είναι και στους δυο τους γνώριμος – θα παίξουν ξύλο και θα καταλήξουν, ούτως ή άλλως, να κυλιούνται στο πάτωμα. Οσο το σεξ δεν εκτονώνεται στην ταινία, τόσο περισσότερο ανεβαίνει, όπως μοιάζει, η έντασή του και τόσο πιο πολύ γαργαλά. Το ίδιο και ο υπαινιγμός ερωτικού ανταγωνισμού ανάμεσα στον Ναπόλεον και τον Ιλια («Θα μπούμε και θα βγούμε, χωρίς παρατράγουδα κι αύριο θα το ξεχάσουμε…» / «Δεν το κάνουμε έτσι συνήθως στη Ρωσία»), που έχουν περισσότερα να μοιράσουν από… ολόκληρο τον τότε κόσμο.

Βάλε ένα δίσκο να παίζει: Από χαριτωμένες ιταλικές καντσονέτες μέχρι Motown, το μουσικό πλάνο του «The Man from U.N.C.L.E.» μάς προϊδεάζει ότι θα γίνει ένα από τα αγαπημένα μας soundtracks της χρονιάς που έρχεται. Κι ο Γκάι Ρίτσι κάνει τις επιλογές του κόντρα στο ύφος της δράσης, ενισχύοντας την κωμωδία και τα κινηματογραφικά πειράγματα.

Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω: Ντυμένοι στην τρίχα, ο ένας ξανθός, αυστηρός, λιγομίλητος, ο άλλος φλεγματικός, με τετράγωνο πιγούνι, βγαλμένος από Αρλεκιν, ο Αρμι Χάμερ κι ο Χένρι Κάβιλ είναι κι οι δυο τόσο κούκλοι στην οθόνη που, ειλικρινά, θα καταλάβουμε την Αλίσια Βικάντερ αν τα μπλέξει, απ’ τους δυο ποιον να διαλέξει…

PEOPLE & STYLE

Είσαι single στο Valentines day; Γιόρτασε την Galentine’s Day

Published

on

Μπορεί την 14η Φεβρουαρίου να γιορτάζουμε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 13 όμως οι απανταχού singles μπορούν να οργανώσουν το δικό τους πάρτι για την «Galentine’s Day».

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έχει έρθει – αφού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου – κι αυτό το κύμα αγάπης και ρομαντισμού με τα χιλιάδες κόκκινα τριαντάφυλλα και τα αρκουδάκια να ξεπηδάνε από κάθε γνωστό σου μαγαζί λόγω της ημέρας σε κάνει να νιώθεις μια μικρή μελαγχολία, μια μικρή οργή – έναν εκνευρισμό θα πω εγώ – αφού φέτος είσαι single. Κοινώς δεν είσαι σε σχέση.
Αρχικά, να σου πω πως σε καταλαβαίνω. Όλοι έχουμε βρεθεί σε αντίστοιχες καταστάσεις. Από την άλλη όμως, αισθάνομαι πως αν συνεχίσω λέγοντάς σου ότι «μέρα είναι κι αυτή και θα περάσει», το πιθανότερο είναι να με κοιτάξεις κι εμένα με αγριεμένο βλέμμα. Γι’ αυτό θα σου πω ότι μπορείς να περάσεις κι εσύ εξίσου καλά, κάνοντας απλά το δικό σου Galentine’s πάρτι. Ναι, ύστερα από έρευνα που έκανα σου λέω υπεύθυνα πως και οι singles έχουν ψυχή.

Τι είναι το Galentine’s Day;
Μπορεί η 14η Φεβρουαρίου να είναι γνωστή ως Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όμως η 13η Φεβρουαρίου είναι γνωστή σαν Galentine’s Day, δηλαδή μια ευκαιρία να γιορτάσεις μαζί με τις καλύτερές σου φίλες. Όχι ότι χρειάζεσαι μια δικαιολογία για να κάνεις ένα πάρτι με τις φίλες σου, αλλά αν είναι να επιλέξεις μία συγκεκριμένη μέρα, αυτή πριν του Αγίου Βαλεντίνου – είναι ιδανική.
Πώς θα διοργανώσεις το καλύτερο πάρτι για την Galentine’s Day
Για να οργανώσεις το τέλειο πάρτι για την Galentine’s Day σου, ξεκίνα με τα βασικά. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για ένα τέτοιου είδους πάρτι, οπότε μπορείς να κάνεις ό,τι ευχαριστεί εσένα και τις φίλες σου.
Για παράδειγμα μπορείς να οργανώσεις ένα homemade brunch, ένα κοκτέιλ πάρτι, ένα πιτζάμα πάρτι ή ακόμα και να πας μαζί τους στο αγαπημένο σας στέκι. Μόλις επιλέξεις τι ακριβώς θες να κάνεις, μπορείς να δεις και τις πρόσθετες λεπτομέρειες και έτσι να στείλεις και τις προσκλήσεις για το πάρτι σου!

Φυσικά δε γίνεται πάρτι χωρίς την κατάλληλη διακόσμηση.
Για την Galentine’s Day σου το ροζ και το κόκκινο μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές. Μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς, γιρλάντες σε ροζ και κόκκινο χρώμα, αντίστοιχα ποτήρια και πιατάκια, confetti και φρέσκα λουλούδια είναι κάποια από τα πράγματα που μπορούν να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να περάσεις όμορφα με τις φίλες σου.
Κάτι επίσης, πολύ σημαντικό όσον αφορά κάθε πάρτι – άρα και αυτό για την singles’ μέρα σου – είναι το φαγητό που θα υπάρχει. Δεν χρειάζεται να έχεις ετοιμάσει πολλά πράγματα. Ένα πλατό αλλαντικών και τυριών, μερικά πιτσάκια σε σχήμα καρδιάς και φυσικά φράουλες που θα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα είναι το ιδανικό για να συνοδεύσεις εσύ και οι φίλες σου το κρασί ή το κοκτέλ σας.

Το τελευταίο πράγμα που θα είναι και αυτό που θα κάνει και τη διαφορά στο πάρτι σου είναι να δώσεις στις φίλες σου και μια goodie bag – μια τσάντα με διάφορα «καλλούδια» δηλαδή. Βάλε σε μια μικρή πάνινη τσάντα διάφορα girly πράγματα όπως, προϊόντα ομορφιάς σε μέγεθος ταξιδιού, ένα κερί και, φυσικά, μια εξατομικευμένη κάρτα Galentine.
Μετά από αυτό το πάρτι είμαι σίγουρη πως η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα είναι απλά μια ακόμη μέρα για σένα.

Continue Reading

PEOPLE & STYLE

Δωρεάν βραδιές κινηματογράφου στη Λάρνακα

Published

on

Η Λάρνακα ετοιμάζεται να μαγέψει ξανά τους κατοίκους και τους επισκέπτες με τη συνέχιση των δωρεάν βραδιών κινηματογράφου. Κάθε Δευτέρα βράδυ, ταινίες από τον κινηματογραφικό χώρο του κόσμου θα προβάλλονται στο Δημοτικό Θέατρο Σκάλα, καθώς η Κινηματογραφική Εταιρεία Λάρνακας συνεχίζει την πρωτοβουλία της. Τον Ιανουάριο, οι λάτρεις του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τρεις ταινίες – Γαλλική, Βελγική και Ισπανική παραγωγή.

Τη Δευτέρα, θα προβληθεί η ταινία “The Taste of Things“, μια παραγωγή του 2023 για τη μαγείρισσα Ευγενία και τον εργοδότη της, τον Ντοντέν, που αναπτύσσουν συναισθήματα ο ένας για τον άλλον κατά τη διάρκεια 20 ετών. Ο έρωτάς τους δημιουργεί πιάτα που εντυπωσιάζουν ακόμη και τους πιο καταξιωμένους σεφ του κόσμου, και όταν ο Ντοντέν αντιμετωπίζει την αντίσταση της Ευγενίας να δεσμευτεί, αρχίζει να μαγειρεύει για εκείνη. Η ταινία πρωταγωνιστεί από την Ζουλιέτ Μπινός, τον Μπενουά Μαζιμέλ και τον Εμμανουέλ Σαλινζέρ και κέρδισε πέντε βραβεία σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Η ταινία θα προβληθεί στην πρωτότυπη γλώσσα της (Γαλλικά), με ελληνικούς υπότιτλους.

H επόμενη ταινία θα είναι η γαλλική Love According to Dalva, η οποία αναφέρεται στη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και στη διεστραμμένη επιθυμία ενός κοριτσιού να μεγαλώσει. Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ και το Βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ των Καννών. Προβλήθηκε στις 22 Ιανουαρίου και παρακολουθεί τη 12χρονη Dalva που ντύνεται και συμπεριφέρεται σαν γυναίκα και ζει με τον πατέρα της. Όταν εκείνος συλλαμβάνεται για κακοποίηση, μεταφέρεται σε ανάδοχη οικογένεια, αρνούμενη τις κατηγορίες εναντίον του πατέρα της.

Η τελευταία προβολή ταινιών του Ιανουαρίου είναι το ισπανικό κοινωνικό δράμα Matria του 2023, γυρισμένο στη γαλικιανή γλώσσα. Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα ψαροχώρι της Γαλικίας στην Ισπανία, ακολουθώντας τη ζωή μιας γυναίκας που αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα με σκληρή δουλειά. Είναι παγιδευμένη σε έναν δυστυχισμένο γάμο, είναι μητέρα ενός 17χρονου κοριτσιού και εργάζεται σε ένα εργοστάσιο ψαριών. Όταν οι αλλαγές στο εργοστάσιο την αναγκάζουν να επανεξετάσει την απασχόλησή της, αρχίζει να φροντίζει έναν ηλικιωμένο άνδρα που έχασε πρόσφατα τη γυναίκα του.

Οι προβολές το βράδυ της Δευτέρας θα συνεχιστούν τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Νύχτες Κινηματογράφου Λάρνακας

The Taste of Things 15 Ιανουαρίου. Love According to Dalva. 22 Ιανουαρίου. Matria. 29 Ιανουαρίου. Δημοτικό Θέατρο Σκάλας, Λάρνακα. 8.30μμ. Δωρεάν. Με υπότιτλους στα ελληνικά. Τηλ: 99-434793

Continue Reading

PEOPLE & STYLE

Eurovision 2024: Με το “Liar” του Δημήτρη Κοντόπουλου στο Μάλμε η Sillia Kapsis.

Published

on

Με το τραγούδι “Liar”, θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, στο Malmo της Σουηδίας, η 17χρονη Αυστραλή-Ελληνοκύπρια τραγουδίστρια Sillia Kapsis.

Το τραγούδι με τίτλο Liar, υπογράφουν στην σύνθεση ο Δημήτρης Κοντόπουλος και στίχους η Elke Tiel, γνωστή δημιουργός από την Ολλανδία.Η παραγωγή του τραγουδιού ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες σε γνωστό studio του εξωτερικού. Η δημιουργική ομάδα είναι απόλυτα ικανοποιημένη για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ η εξαιρετική ανταπόκριση που έχει λάβει το τραγούδι από όλους τους εμπλεκόμενους έχει γεμίσει με ενθουσιασμό την Κυπριακή αποστολή.

Το Liar είναι ένα πολύ σύγχρονο ποπ dance τραγούδι, που η ενορχήστρωση και παραγωγή του ταιριάζει απόλυτα στην εκρηκτική σκηνική παρουσία της Silias Kapsis.

Η Silia Kapsis τις επόμενες ημέρες αναχωρεί για το Λος Άντζελες, προκειμένου να συναντήσει τους Kelly Sweeney και Guy Groove, τους χορογράφους που έχουν αναλάβει φέτος την επιμέλεια της χορογραφίας που θα δούμε τον Μάιο επί σκηνής. Αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Κύπρο για το γύρισμα του video clip.

Ακούστε snippet απο το demo version του τραγουδιού:

https://www.instagram.com/reel/C11-jpNN5Bc/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Continue Reading

Trending