Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα σχέδια… πτήσης της Cyprus Airways-Μετατροπή σε premium travel, νέες αγορές και καινούργια αεροσκάφη

Published

on

Απογείωση… για premium ταξίδια ετοιμάζει η Cyprus Airways με ανοίγματα σε νέες αγορές. Οι προκλήσεις, καινοτομίες και στρατηγικές ανάπτυξης της παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 45ου Cyprus Hotel Summit & Exhibition που παρουσίασε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων(ΠΑΣΥΞΕ).

Η Μαρία Κουρούπη, Senior Manager Aviation Development, Marketing and Communication της HERMES Airports προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Mikhail Alenkin, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyprus Airways, ο οποίος μίλησε για επαναπροσδιορισμό των αεροπορικών ταξιδιών και την είσοδο σε μια νέα εποχή.

Μια νέα εποχή, που βρίσκει την αεροπορική εταιρεία να κάνει νέα ανοίγματα, όχι μόνο στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και στις ανατολικές αγορές, στον Κόλπο, όπως το Ντουμπάι, και σε μακρινούς προορισμούς, με σκοπό να καταστεί η επιλογή για premium ταξίδια.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι οι αερογραμμές θα αποκτήσουν δύο νέα αεροσκάφη τον Απρίλιο και τον Μάιο και πως εντός του ερχόμενου μήνα, οι πελάτες θα απολαμβάνουν μια νέα εμπειρία κρατήσεων με το λανσάρισμα νέας ιστοσελίδας.

Αυτή την περίοδο οι Κυπριακές Αερογραμμές βρίσκονταν σε μια φάση όπου βελτιώνει δραστικά τις υπηρεσίες της, δήλωσε συγκεκριμένα και πως ήδη, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της δημιουργίας του νέου ιστότοπου.

«Η ιστοσελίδα θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος Μαρτίου και θα προσφέρει στους πελάτες μια εντελώς διαφορετική εμπειρία όσον αφορά τις κρατήσεις», είπε, προμηνύοντας μια νέα ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Εντατική είναι και η διαδικασία εκπαίδευσης του προσωπικού, ζήτημα για το οποίο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση.

Όπως είπε, «αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει έλλειψη τεχνογνωσίας, επαγγελματιών ανθρώπων, όχι μόνο στο νησί αλλά και διεθνώς» λέγοντας στη συνέχεια το εξής «Είμαστε τυχεροί που οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν ιστορικά πολλούς έμπειρους πιλότους».

Ερωτηθείς νωρίτερα για την απόφασή του να εργαστεί στην Κύπρο και στην Cyprus Airways, ο Alenkin είπε πως προέκυψε η ευκαιρία να επενδύσει στις αερογραμμές όταν ο ίδιος είδε την μεγάλη ιστορία και κληρονομιά που την χαρακτηρίζει, κάτι που εν τέλει του τράβηξε το ενδιαφέρον.

Τοποθετήθηκε και για την Κύπρο ως έδρα της αεροπορικής εταιρείας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα. Μεταξύ αυτών, ότι το τουριστικό προϊόν είναι πιο ακριβό και ότι η εταιρεία δεν μπορεί να πετάξει πάνω από την Τουρκία, «γεγονός που μειώνει την ανταγωνιστικότητά μας».

Ως απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία, ανέφερε, επιδιώκεται η μετατροπή της σε premium travel.

«Επικεντρωνόμαστε όχι μόνο στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και στις ανατολικές αγορές, στον Κόλπο, όπως το Ντουμπάι, και σε μακρινούς προορισμούς, όπως η Ινδία», ανέφερε, τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για premium ταξίδια.

Αναφερόμενος στην Κύπρο ο κ. Alenkin εξέφρασε τη θέση ότι η χώρα χρειάζεται να γίνει ολόχρονος τουριστικός προορισμός.

Κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, χρειάζεται την συλλογικότητα και συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης, ξενοδόχων και αερογραμμών. «Η Κύπρος έχει τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες για κάτι τέτοιο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Reporter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζουν το κατασκευαστικό όργιο στα κατεχόμενα- Σχέδια για 30.000 κατοικίες

Published

on

To παράνομο κατασκευαστικό όργιο συνεχίζεται στα κατεχόμενα  με την αμερικανική DNP HOMES με ιδιοκτήτη τουρκικής καταγωγής να ανακοινώνει ίδρυση γραφείων στο ψευδοκράτος και την ανάπτυξη έργων,

Συγκεκριμένα,  η DND Homes, με δραστηριότητα στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ υπό την ηγεσία του ιδρυτή Ozan Dokmecioglu, στοχεύει  στην αγορά ακινήτων και κατασκευή πάνω από 30.000 οικιστικών έργων σε περιοχές όπως το Τρίκωμο, την Κερύνεια, ο Άγιος Νικόλαος, το Λευκόνοικο και η Επτακόμη.

«Στην DND Homes, στόχος μας είναι να ηγούμαστε στον τομέα της καινοτόμου ανάπτυξης οικιστικών ακινήτων, παρέχοντας κατοικίες απαράμιλλης ποιότητας και άνεσης», σημείωσε ο Ozan Dokmecioglu. «Είμαστε αποφασισμένοι να επαναπροσδιορίσουμε τα βιομηχανικά πρότυπα δημιουργώντας έργα που συνδυάζουν τη ζωή πολυτέλειας με το σύγχρονο ντιζάιν και τη βιωσιμότητα».

Ο Dokmecioglu δηλώνει επίσης: «Πέρα από τα οικιστικά έργα, η εταιρεία μας επενδύει επίσης σε μεγάλο βαθμό στον τουριστικό τομέα, αναπτύσσοντας ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Βουκολίδα , ένα άλλο στην Επτακώμη ένα beach club στην περιοχή Τρίκωμο. Αυτές οι πρωτοβουλίες αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη φήμη της περιοχής ως hotspot για επενδυτές ακινήτων και ομογενείς, ενισχύοντας παράλληλα την τοπική τουριστική βιομηχανία».

Σχετικά με το La Joya Resort and Residences στο Τρίκωμο, ένα έργο ακρογωνιαίο λίθο της DND Cyprus, ο Dokmecioglu σχολιάζει ότι, “Είμαστε έτοιμοι να επαναπροσδιορίσουμε την πολυτέλεια που ζούμε στη Βόρεια Κύπρο με το εξαιρετικά αριστοκρατικό μας έργο La Joya που ενσαρκώνει την κορυφή της μεσογειακής ευδαιμονίας. Προσθέτει περαιτέρω.

«Το La Joya Resort and Residences, μια ανάπτυξη 74 μονάδων, έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2025. Εν τω μεταξύ, το La Joya Perla Resort and Residences, με 384 κατοικίες, θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2026».

ΦΩΤΟ: Ο ιδρυτής της DND Ozan Dokmecioglu, ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο «υπουργός» Τουρισμού Φίκρι Ατάογλου και άλλοι καλεσμένοι  στο εορταστικό δείπνο της DND.

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κασουλίδης για Κυπριακό: «Δεν έχουμε 100% δίκαιο…»

Published

on

Την ώρα που στην Άγκυρα οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν διαφωνούσαν για το Κυπριακό, στην Αθήνα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννης Κασουλίδης, εκφώνησε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών για την Καμπύλη της Μεταπολίτευσης 1974-2024, η οποία αναμένεται να προκαλέσει έντονες συζητήσεις και σχολιασμό.

Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του, πως τα γεγονότα στην Κύπρο οδήγησαν στην πτώση της χούντας και την έναρξη της Μεταπολίτευσης. «Κάποιοι μπορούν να ακούγονται να λένε ότι θυσιάστηκε η Κύπρος. Οι Κύπριοι είναι περήφανοι, γιατί έγιναν η αιτία για την παλινόστηση της Δημοκρατίας στην κοιτίδα της. Απόλυτα υπεύθυνη για την καταστροφή της Κύπρου ήταν η Χούντα και σίγουρα η Χούντα δεν επεδίωκε τη θυσία της Κύπρου για να ανοίξει τον δρόμο στην Δημοκρατία. Είναι οξύμωρο», είπε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών.

Σημείωσε δε πώς ο ίδιος ήταν από την αρχή υπέρ της αναζήτησης μιας αμοιβαία αποδεκτής πολιτικής λύσης με σκοπό την αποχώρηση της Τουρκίας από την Κύπρο, τη συμφιλίωση μεταξύ των δύο κοινοτήτων για να συμμεριστούν το κράτος και τη διακυβέρνηση του. Παρατήρησε πως «κάθε φορά που αποτυγχάνει μια προσπάθεια, κατά μέσο όρο παίρνει δέκα χρόνια για να ξεκινήσει μια άλλη. Μέχρι σήμερα και για πενήντα χρόνια, οι μέρες που ανατέλλουν δεν είναι καλύτερες – μάλλον το αντίθετο».

Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε πως «δεν έχουμε 100% δίκαιο. Η Κύπρος, ένα μικρό κράτος, με πρόβλημα κατοχής και σαφή τουρκική υπεροπλία, δεν μπορεί να αγνοεί τον διεθνή παράγοντα. Απεναντίας χρειάζεται τη στήριξη του. Ο εφησυχασμός με το Διεθνές Δίκαιο είναι λάθος. Αγνοούμε ίσως τι είναι Διεθνές Δίκαιο. Το Διεθνές Δίκαιο, εν πολλοίς το διαμορφώνουν οι ισχυροί της Γης σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα και επομένως και αυτό είναι μεταβλητό». 

Επισήμανε πως αρκετούς Κυπρίους «τους κυριεύει το σύνδρομο της άρνησης, εξ αιτίας του φόβου για το πώς θα είναι η κατάσταση μετά τη λύση και προτιμούν το παρόν που ξέρουν. Αγνοούν όμως τους κινδύνους που διατρέχουμε με το στάτους κβο, με τη θέση ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας, άρα κάποιοι άλλοι πρέπει να πιέσουν την Τουρκία να φύγει και με το διεθνές δίκαιο όπως το καταλαβαίνουν».

Φέρνοντας ως παράδειγμα και συγκρίνοντας το Κόσοβο με την Κύπρο, ο πρώην ΥΠΕΞ τόνισε ότι νομικά η αφετηρία των δύο είναι εντελώς διαφορετική, καθώς το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης διατύπωσε τη διακριτή διαφορά. «Η μονομερής ανακήρυξη ανεξαρτησίας στην περίπτωση της Κύπρου είναι προϊόν άσκησης στρατιωτικής βίας με Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας να συνεπικουρούν, ενώ στο Κόσοβο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, δεν θεωρεί το Δικαστήριο ότι βρίσκεται σε σύγκρουση με το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ», είπε και υπογράμμισε ότι «η εισήγηση να καταστεί το Κόσοβο πλήρες μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, ξεσήκωσε θύελλες κάτω στην Κύπρο ότι δημιουργεί προηγούμενο για την ένταξη του ψευδοκράτους. Δεν δημιουργεί προηγούμενο. Άστε την θέση των Τούρκων περί του αντιθέτου, εκείνοι τη δουλειά τους κάνουν. Το Κόσοβο αργά ή γρήγορα και αναπόφευκτα θα γίνει μέλος.  Αν η δική μας θέση σήμερα είναι ότι δημιουργείται προηγούμενο για το ψευδοκράτος, τότε είναι που θα μας γυρίσει μπούμερανκ».

Επίσης, ο κ. Κασουλίδης υπογράμμισε πως λύση δύο κρατών με χωριστή διεθνή κυριαρχία, που προβάλλει η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία, δεν συμφέρει, ούτε στην μια κοινότητα, ούτε στην άλλη. «Για τους Ελληνοκύπριους θα σημαίνει διεθνή σύνορα με την Τουρκία μέσα στο νησί, οι τριβές γύρω από τη Νεκρή Ζώνη θα συνεχιστούν, νέες περιπέτειες θα ξεκινήσουν και η ειρήνη δεν θα επικρατήσει. Για τους Τουρκοκύπριους, το κατ’ επίφαση κράτος τους δεν θα είναι βιώσιμο. Θα εξαρτάται όλο και περισσότερο από την Τουρκία και θα απορροφηθεί από αυτήν. Διεθνή αναγνώριση δεν θα αποκτήσει, γιατί υπάρχει από τα περισσότερα κράτη του κόσμου μια σοβαρή επιφύλαξη για τη δημιουργία προηγουμένου για όσες αποσχίσεις είναι αποτέλεσμα  στρατιωτικής βίας από έξωθεν. Η πολιτισμική ταυτότητα και ο κοσμικός χαρακτήρας των Τουρκοκυπρίων θα κινδυνεύσει να αφομοιωθεί. Όμως η ένταξη του κράτους τους στην ΕΕ, μια πολυπόθητη επιθυμία τους, δεν θα εκπληρωθεί. Η ΕΕ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί σαν μέλος δύο κυπριακά κράτη. Ένα – και τους πέφτει πολύ. Αντίθετα μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, θα φέρει αυτόματα τους Τουρκοκύπριους στην Ένωση» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Συμπερασματικά, σαν κυπριακός λαός, μετά το τραύμα της κατοχής, αντί να αντικρίσουμε κατάματα το τι μας συνέβη, γίναμε ευκολόπιστοι, αφελείς και ερασιτέχνες. Κυρίως όμως μείναμε ακαθοδήγητοι».

Ο κ. Κασουλίδης έκανε λόγο για σειρά “ιστορικών λαθών” που έγιναν από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο από το 1950 έως το 1974, σημειώνοντας πως «οι περισσότεροι από τους διαδόχους του ακολούθησαν τις λεγόμενες παρακαταθήκες του, και κατά συνέπεια και ο κυπριακός λαός συνέχισε με την ίδια νοοτροπία. Φωτεινές εξαιρέσεις αποτέλεσαν οι Προεδρίες Γλαύκου Κληρίδη και Γιώργου Βασιλείου, αλλά δυστυχώς η νοοτροπία του λαού είχε εμπεδωθεί».

Παρατήρησε πως έχουν αλλάξει οι σχέσεις Αθηνών-Λευκωσίας από τότε, με τρανό παράδειγμα συνεργασίας να ήταν οι προσπάθειες ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ όπου η Κύπρος χειραφετήθηκε εντελώς.

«Χωρίς την Ελλάδα δεν θα πετυχαίναμε ασφαλώς την ένταξη. Η θέση των Αθηνών βασίζεται στην θέση ότι η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται» είπε.

«Κλείνω εδώ εκφράζοντας τη προσωπική διαφωνία μου με αυτή τη θέση. Ανήκουμε στο ίδιο έθνος, αν και νομικά ανήκουμε σε δύο ανεξάρτητα και κυρίαρχα κράτη. Είναι αυτονόητο ότι οι στραβοτιμονιές της μιας ή της άλλης, μπορούν να βάλουν σε περιπέτειες την Ελλάδα ή την Κύπρο, ή ακόμα και τις δύο μαζί. Για μένα εθνικό κέντρο είναι η Αθήνα, και με αυτό σαν πυξίδα για το εθνικό θέμα της Κύπρου, οι αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού και οι χειρισμοί συντονίζονται από κοινού», κατέληξε ο κ. Κασουλίδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ

Published

on

Υποβάλλονται την Πέμπτη από τις 8:30 π.μ. – 12.30 μ.μ., σε χώρους που καθορίστηκαν από τους οικείους Εφόρους Εκλογείς, οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών, τους Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Σύμβουλους καθώς και για τα μέλη Σχολικών Εφορειών.

Οι γενικές εκλογές ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεξάγονται κάθε πέντε χρόνια και αφορούν την εκλογή Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών στις δημαρχούμενες περιοχές, καθώς και την εκλογή Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Επαρχιών.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας θα γίνει στην Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας. Υποψήφιοι είναι οι Ανδρέας Ασσιώτης και Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Η ώρα προσέλευσης που έχει καθοριστεί για τα κόμματα, είναι στις 8.30 για το ΑΚΕΛ, 9.00 Δημοκρατική Παράταξη-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, 9.30 ΔΗΣΥ, 10.00 ΕΔΕΚ Σοσιαλιστικό Κόμμα, 10.30 Ακρο-Αριστερή Αντίσταση Κομμουνισμός, 11.00 ΔΗΚΟ, 11.30 Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, 11.50 Κίνημα Ενεργώ, 12.00 Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ).

Η υποβολή υποψηφιοτήτων Δημάρχου Λευκωσίας, Αντιδημάρχου Δημοτικού Διαμερίσματος Λευκωσίας και Δημοτικών Συμβούλων Διαμερίσματος Λευκωσίας θα γίνει στο Κτίριο (πρώην ΕΚΑΤΕ) πλησίον Δημαρχείου Λευκωσίας.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων Δημάρχου Στροβόλου, Αντιδημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Στροβόλου θα γίνει στο Δημαρχείο Στροβόλου.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων Δημάρχου Νότιας Λευκωσίας-Ιδαλίου, Αντιδημάρχου Δημοτικού Διαμερίσματος Ιδαλίου καθώς και Δημοτικών Συμβούλων θα γίνει στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Ιδαλίου.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων Δημάρχου Λατσιών-Γερίου, Αντιδημάρχου Δημοτικών Διαμερίσματος Λατσιών και Δημοτικών Συμβούλων θα γίνει στο Δημαρχείο Λατσιών.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων Δημάρχου Λακατάμειας, Αντιδημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων θα γίνει στο Δημαρχίο Λακατάμειας.

Στην Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού στις 8.30 θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για το αξίωμα του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, στις 8.40 των Δημάρχων και Αντιδημάρχων όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λεμεσού.

Στις 8.55 θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες των Δημάρχων και Αντιδημάρχων όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων Πολεμιδιών, στις 9.10  Δημάρχων και Αντιδημάρχων όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων Δυτικής Λεμεσού, στις 9.30 Δημάρχων και Αντιδημάρχων όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ανατολικής Λεμεσού.

Στην Λάρνακα οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν στην Επαρχιακή Διοίκηση. Στις 8.30 ο ΔΗΣΥ θα υποβάλει τις υποψηφιότητες Δημάρχου, Αντιδημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων, μελών Σχολικών Εφορειών, στις 9.00 το ΑΚΕΛ, στις 9.30 το ΕΛΑΜ, στις 10.00 το ΔΗΚΟ, στις 10.30 η ΕΔΕΚ, στις 10.50 ΔΗΠΑ, στις 11.10 Κίνημα Οικολόγων, στις 11.30 Ενεργοί Πολίτες-Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, στις 11.50 το Κόμμα για τα Ζώα, στις 12.05 το Πατριωτικό Μέτωπο, στις 12.15 Ανεξάρτητοι.

Στην Πάφο, στην Επαρχιακή Διοίκηση υποβάλουν υποψηφιότητες στις 8.30 το ΑΚΕΛ, στις 8.45 ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Παλιός, στις 9.00 ο Μαρίνος Λάμπρου, στις 9.15 ο Κώστας Κωνσταντίνου για το αξίωμα του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, στις 10.00 ο Πάμπος Πιττοκοπίτης για το αξίωμα του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, στις 10.15 ο Εύρος Λοϊζίδης για το αξίωμα του Δημάρχου, στις 10.30 ο Κυριάκος Χατζηβασίλης για τον Δήμο Ανατολικής Πάφου, στις 11.00 ο Φαίδωνας Φαίδωνος, στις 11.15 ο Μάριος Τσιέλεπος για το αξίωμα του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στην Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου θα υποβάλει υποψηφιότητα ΕΟΑ στις 8.30 ο Γιάννος Καρούσος, στις 8.50 ο Αντρος Κτωρίδης και στις 9.00 ο Θεόδωρος Πυρίλλης.

Στις 9.20 θα υποβάλει υποψηφιότητα Δημάρχου ο Νεόφυτος Μιχαήλ (Αγία Νάπα), στις 9.30 Αίμιλη Ξυδιά (Αγία Νάπα), στις 9.40 ο Κυριάκος Τσιακκούρμας (Αγία Νάπα), στις 9.50 Μάρτης Μάρτη (Αγία Νάπα), στις 10.00 Μιχάλης Ζουβάνης (Παραλίμνι), στις 10.10 Λούκας Πολυκάρπου (Παραλίμνι), στις 10.20 Κώστας Φυτιρής (Παραλίμνι), στις 10.30 Παναγιώτης Κύζας (Παραλίμνι), στις 10.40 Σίμος Ιωάννου (Αμμόχωστος), στις 10.50 Κλαίρη Χατζηκακού (Αμμόχωστος), στις 11.00 Βασίλης Μαύρος (Αμμόχωστος), στις 11.05 Ζήνα Λυσσάνδρου (Λευκόνοικο), στις 11.10 Πιερής Γυψιώτης (Λευκόνοικο), στις 11.20 Αντρέας Βραχίμης (Αμμόχωστος), στις 11.30 Ελένη Ιωσήφ (Ακανθού), στις 11.40 Γιώργος Νικολέττος (Παραλίμνι), στις 11.50 Χρίστος Ζαννέττου (Αγία Νάπα), στις 12.00 Λίνος Παπαγιάννης (Αμμόχωστος), στις 12.10 Ελένη Μυλωνά Χατζημιχαήλ (Ακανθού), στις 12.15 Ανδρέας Καουρής (Λύση), στις 12.20 Κυριάκος Λάρκος (Λύση). 

Εντός 24 ωρών μετά το πέρας της διαδικασίας δικαιούται κάποιος να υποβάλει ένσταση για τους λόγους που καθορίζονται στην νομοθεσία.

Δικαίωμα ψήφου έχει κάθε πολίτης της Δημοκρατίας ή πολίτης άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συμπληρώνει το 18ο έτος της ηλικίας του μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, νοουμένου ότι έχει εγγραφεί στον αντίστοιχο εκλογικό κατάλογο.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Υπηρεσία Εκλογών, ο συνολικός αριθμός των εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές ανέρχεται στις 706.534.

Στον μόνιμο εκλογικό κατάλογο, ο οποίος παρέχει το δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, περιλαμβάνονται 568.608 Κύπριοι εκλογείς, εκ των οποίων 837 Τουρκοκύπριοι, κάτοχοι δελτίου ταυτότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με διεύθυνση στις ελεύθερες περιοχές.

Η ανάλυση των εκλογέων κατά επαρχία αναφέρει 220.736 εκλογείς στην επαρχία Λευκωσίας, συμπεριλαμβανομένων 143 Τουρκοκυπρίων, 33.879 στην Αμμόχωστο, συμπεριλαμβανομένων 8 Τ/κ, 99.342 στη Λάρνακα, συμπεριλαμβανομένων 249 Τ/κ, 159.680 στη Λεμεσό, συμπεριλαμβανομένων 238 Τ/κ, και 54.971 στην Πάφο, συμπεριλαμβανομένων 199 Τ/κ.

Στον ειδικό εκλογικό κατάλογο Ευρωπαίων πολιτών για τις εκλογές ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιλαμβάνονται 21.640 εκλογείς, με την ανάλυση των εν λόγω εκλογέων κατά επαρχία να αναφέρει 4.048 κοινοτικούς εκλογείς στη Λευκωσία, 2.669 στην Αμμόχωστο, 2.525 στη Λάρνακα, 3.123 στη Λεμεσό και 9.275 στην Πάφο.

Στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές, οι εκτοπισθέντες εκλογείς ψηφίζουν για την ανάδειξη των αρχών του τόπου διαμονής τους, αλλά και του τόπου εκτοπισμού τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Continue Reading

Trending