Connect with us



ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 50 καλύτερα μπισκότα στον κόσμο – Η θέση που έχουν τα μελομακάρονα

Published

on

Το Taste Atlas ανακοίνωσε την φετινή του κατάταξη με τα 50 καλύτερα μπισκότα στον κόσμο με τα «Alfajores» από την Αργεντινή να κατακτούν την πρωτιά. Ωστόσο, την δεύτερη θέση κατέλαβαν τα αγαπημένα σε όλους μελομακάρονα, δίνοντας στην Ελλάδα μία ακόμη γευστική νίκη.

Μάλιστα, στην 14η θέση βρίσκονται τα αμυγδαλωτά, τα οποία συναντάμε σαν παραδοσιακό κέρασμα στις Κυκλάδες, στη θέση 40 τα μουστοκούλουρα και στη 48η θέση, οι κουραμπιέδες, επίσης χριστουγεννιάτικό γλυκό, όπως και τα μελομακάρονα.https://www.instagram.com/p/DI8jVHBIA0b/embed/captioned/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.sigmalive.com&rp=%2Fnews%2Flocal%2F1273738%2Fta-50-kalytera-mpiskota-ston-kosmo-h-thesi-poy-ekhoyn-ta-melomakarona#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A18461.299999999814%2C%22ls%22%3A7362.799999999814%2C%22le%22%3A17246.899999999907%7D

Σύμφωνα με το Taste Atlas, τα «μελομακάρονα» ή «φοινίκια», «τα μελομακάρονα αποτελούν σήμερα ένα τυπικό ελληνικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Αυτά τα νόστιμα μπισκότα από σιμιγδάλι είναι παραδοσιακά αρωματισμένα με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα και άλλα μπαχαρικά, ελαιόλαδο και κονιάκ».

«Αμέσως μετά το ψήσιμο, τα μελομακάρονα περιχύνονται με σιρόπι από μέλι και στη συνέχεια πασπαλίζονται με αλεσμένα καρύδια. Αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ένα άλλο ελληνικό κέρασμα που ακούει στο όνομα ″φινίκια″ αναφέρεται σε ένα ελαφρώς διαφορετικό επιδόρπιο, που περιστασιακά τηγανίζεται και σερβίρεται χωρίς καρύδια, σήμερα και οι δύο ονομασίες χρησιμοποιούνται εναλλακτικά», προσθέτει το Taste Atlas.

Τα 10 καλύτερα μπισκότα στον κόσμο είναι:

1. Αλφαχόρες, Αργεντινή

2. Μελομακάρονα

3. Μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας, ΗΠΑ

4. Stroopwafel, Ολλανδία

5. Marranitos, Μεξικό

6. Petticoat Tails, Σκωτία

7. Makroud el louse, Αλγερία

8. Speculaas, Ολλανδία

9. Vanillekipferl, Αυστρία

10. Baci di dama, Ιταλία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπιλ Γκέιτς: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αντικαταστήσει γιατρούς-δασκάλους

Published

on

Ο Bill Gates προβλέπει μια επανάσταση στην τεχνολογία, λέγοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) θα μπορούσε να αντικαταστήσει γιατρούς και δασκάλους μέσα στην επόμενη δεκαετία. Όπως εξηγεί, αυτή η “εποχή της δωρεάν νοημοσύνης” θα προσφέρει προηγμένες ιατρικές συμβουλές και εξατομικευμένη εκπαίδευση χωρίς κόστος, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Ο Gates αναφέρει πως η ΤΝ θα είναι ικανή να επεξεργάζεται γρήγορα μεγάλα δεδομένα, προσφέροντας ακριβείς διαγνώσεις, κάτι που θα βοηθήσει ιδιαίτερα περιοχές με έλλειψη επαγγελματιών υγείας. Στον τομέα της εκπαίδευσης, η ΤΝ θα προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε μαθητή, προσφέροντας εξατομικευμένη διδασκαλία. Παρά την αισιοδοξία του για τις δυνατότητες της ΤΝ, ο Gates αναγνωρίζει τις ανησυχίες γύρω από την ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται, επισημαίνοντας ότι η τεχνολογία αυτή μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στην αγορά εργασίας.

Παρά τις ανησυχίες για τις θέσεις εργασίας που ενδέχεται να χαθούν, ο Gates πιστεύει ότι η ΤΝ θα ανοίξει νέες ευκαιρίες και θα συμβάλλει στη βελτίωση τομέων όπως η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση.

Πηγή: Unboxholics.gr 

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελευθερία Ελευθερίου: Το «ατύχημα» της τραγουδίστριας on stage [βίντεο]

Published

on

«Έπεσε η φούστα και έμεινα με το πουκάμισο στη σκηνή»

Η Ελευθερία Ελευθερίου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Sunday Night» με τη Χριστιάνα Αριστοτέλους, όπου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αφηγήθηκε ένα στιλιστικό ατύχημα που είχε στη σκηνή ενώ τραγουδούσε. 

«Ήτανε τότε που τραγουδούσε με τον Νότη Σφακιανάκη και τον Βασίλη Καρρά. Έρχεται ο στιλίστας και μου λέει ‘σου έχω φέρει ένα φανταστικό ρούχο να φορέσεις’… Κουμπώνει το μικρόφωνο πίσω στη θήκη και τα ακουστικά. Βγαίνω τραγουδάω, λέω το πρώτο τραγούδι. Πάω στο δεύτερο τραγούδι, φεύγω να πάω μπροστά στον κόσμο και φεύγουν τα ακουστικά μου. Γυρίζω να δω τι έγινε. Και είχαν φύγει τα ακουστικά μου γιατί έπεσε η φούστα με τη θήκη. Και συνειδητοποιώ ότι έχω μείνει με το πουκάμισο», αφηγήθηκε η τραγουδίστρια. 

Δείτε το σχετικό βίντεο (1.13.00):

https://www.youtube.com/embed/cODNHdz6A0A 

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόλος έλξης «σκοτεινού τουρισμού» το Βαρώσι: Η τραγωδία που έγινε αξιοθέατο

Published

on

Δημοσίευμα της Βρετανικής Mirror κάνει λόγο για άνθηση του «Σκοτεινού τουρισμού» στην Κύπρο και ιδιαίτερα στην άλλοτε άλλοτε λαμπερή παραθαλάσσια περιοχή της Αμμοχώστου στην Κύπρο, που τη δεκαετία του 1960 προσέλκυε αστέρες όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και μετατράπηκε σε πόλη-φάντασμα μετά την τουρκική εισβολή του 1974.

Όπως σημειώνεται, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν άρον άρον την περιοχή, η οποία παρέμεινε κλειστή και εγκαταλελειμμένη για δεκαετίες, με τη φύση να ανακτά το έδαφος. Το 2020, η Βαρώσια άνοιξε ξανά για το κοινό, όχι όμως ως παραδοσιακός τουριστικός προορισμός, αλλά ως κέντρο «σκοτεινού τουρισμού» — τουρισμού που προσελκύει επισκέπτες λόγω της τραγικής ιστορίας και του ερειπωμένου τοπίου της.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια, περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια επισκέπτες έχουν περάσει από την περιοχή, ενδιαφερόμενοι περισσότερο για το ιστορικό της βάρος παρά για τις παραλίες της.

Ο καθηγητής Hubert Faustmann τόνισε στη Mirror ότι η Βαρώσια έχει εξελιχθεί σε «τουριστικό αξιοθέατο» με ξεναγήσεις, ηλεκτρικά ποδήλατα και καφετέριες, αν και κανένας από τους παλιούς κατοίκους δεν έχει επιστρέψει. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια αναβάθμισης της εικόνας της περιοχής με καθαρισμούς και νέες υποδομές.

Το φαινόμενο του σκοτεινού τουρισμού, που έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική μέσω ντοκιμαντέρ και κοινωνικών δικτύων, όπως το Netflix και το TikTok, φέρνει στο προσκήνιο προορισμούς που σχετίζονται με τραυματικά γεγονότα, όπως η Βαρώσια, δημιουργώντας ένα νέο, αμφιλεγόμενο ρεύμα τουριστικής ανάπτυξης.



Τι είναι ο σκοτεινός τουρισμός 

Ο σκοτεινός τουρισμός (στα αγγλικά dark tourism) είναι το είδος του τουρισμού όπου οι άνθρωποι επισκέπτονται μέρη που σχετίζονται με τραγωδίες, θανάτους, καταστροφές ή ιστορικά δυσάρεστα γεγονότα.

Τέτοιοι προορισμοί μπορεί να περιλαμβάνουν: πεδία μαχών όπως το Βατερλώ ή η Νορμανδία, στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως το Άουσβιτς, περιοχές φυσικών καταστροφών όπως το Τσερνόμπιλ,
εγκαταλελειμμένες πόλεις λόγω πολέμου ή καταστροφών όπως η περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων στην Κύπρο.

Οι λόγοι που οδηγούν κάποιον σε σκοτεινό τουρισμό διαφέρουν: κάποιοι ενδιαφέρονται ιστορικά, άλλοι θέλουν να τιμήσουν τα θύματα ή να κατανοήσουν καλύτερα γεγονότα του παρελθόντος. Ωστόσο, υπάρχει και κριτική, γιατί πολλές φορές τέτοιες επισκέψεις κινδυνεύουν να γίνουν εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου πόνου.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ