Connect with us

Δήμος Λευκωσίας

Ρεσιτάλ για φωνή & πιάνο

Published

on

ΡΕΣΙΤΑΛ ΓΙΑ ΦΩΝΗ & ΠΙΑΝΟ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΑΛΩΝΕΥΤΗ σοπράνο
MIKHAIL BERLIN πιάνο

Έχοντας περιγραφεί ως «πραγματική ανακάλυψη», η σοπράνο Χριστιάνα Αλωνεύτη έχει επευφημηθεί για την «υπέροχη, επιβλητική φωνή της» και για την «έντονη μουσική και δραματική της αφοσίωση». Παιδί της Κυπριακής διασποράς, που γεννήθηκε στη Μελβούρνη και τώρα διαμένει στο Μόναχο, η Χριστιάνα εκπαιδεύτηκε στην Κρατική Όπερα της Βαυαρίας, αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές της με πλήρη υποτροφία στην περίφημη Εθνική Σχολή Μουσικής Ecole Normale Αλφρέντ Κορτώ Παρισιού. Έκτοτε, έχει ενσαρκώσει αρκετούς οπερατικούς ρόλους και έχει εμφανισθεί ανά το παγκόσμιο σε μεγάλες αίθουσες με σημαντικές ορχήστρες, όπως Βόρεια Τσεχική Φιλαρμονική Ορχήστρα, Λυρική Όπερα του Κονέκτικατ, Λυρικό Στούντιο Όπερας της Βαϊμάρης, Opera Classica Ευρώπης, Φιλαρμονική της Φρανκφούρτης Ράιν-Μάιν, Recital Centre της Μελβούρνης, Meistersingerhalle Νυρεμβέργης. Για το ρεσιτάλ της στο The Shoe Factory, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 / 8:30μμ, η Χριστιάνα Αλωνεύτη, συνοδευόμενη στο πιάνο από τον διεθνούς φήμης Mikhail Berlin – συνεργάτη του Πανεπιστημίου Τεχνών της Βρέμης και Μουσικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Βέρτινγκεν – θα μας συμπαρασύρει σε μια μουσική περιδιάβαση στη Μεσόγειο, με έντεχνα τραγούδια Ισπανών, Ιταλών και Ελλήνων συνθετών συμπεριλαμβανομένων των ντε Φάλια, Γρανάδος, Αλμπένιθ, Τόστι, Πουτσίνι, Ρεσπίγκι, Κωνσταντινίδη, Καλομοίρη και Σαμαρά. Το ρεσιτάλ οργανώνεται με την ευγενική στήριξη της PwC.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Πάολο Τόστι (1846-1916)
Quattro canzoni d’Amaranta

Τζιάκομο Πουτσίνι (1858-1924)
Sole e amore / Terra e mare / Morire

Οτορίνο Ρεσπίγκι (1879-1936)
Sei Melodie No.1 – In alto mare / Sei Melodie No.3 – Mattinata / Nebbie / Stornellatrice

Διάλειμμα

Ισαάκ Αλμπένιθ (1860-1909)
Besa el aura que gime blandamente / Del salón en el àngulo oscuro / Me ha herido recatándose en la sombra / Cuando sobre el pecho inclinas / De dónde vengo

Ενρίκε Γρανάδος (1867-1916)
Danzas españolas No. 5 – Andaluza

Ενρίκε Γρανάδος (1867-1916)
Tonadillas en estilo antiguo

Μανουέλ ντε Φάλια (1876-1946)
Canciones de Juventud No.4 – Tus ojillos negros

Γιάννης Κωνσταντινίδης (1903-1984)
Τραγούδια της Προσμονής

Μανώλης Καλομοίρης (1883-1962)
Η Νεραϊδα / Η κατάρα / Η γριά ζωή

Σπυρίδων Σαμαράς (1861-1917)
Ο όρκος μου

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΑΛΩΝΕΥΤΗ σοπράνο

Η Κύπρια Αυστραλιανή σοπράνο Χριστιάνα Αλωνεύτη «έχει μια εξαιρετικά ζεστή, εκφραστική φωνή… Κι ερμηνεύει με χάρη, κομψότητα και φραστική λεπτότητα» (Τζόυς ΝτιΝτονάτο). Παιδί της Κυπριακής διασποράς, που γεννήθηκε στη Μελβούρνη και τώρα διαμένει στο Μόναχο, η Αλωνεύτη εκπαιδεύτηκε κατόπιν πρόσκλησής της στην Κρατική Όπερα της Βαυαρίας, αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές της με πλήρη υποτροφία στην περίφημη Εθνική Σχολή Μουσικής Ecole Normale Αλφρέντ Κορτώ Παρισιού (2018).

Έχοντας περιγραφεί ως «πραγματική ανακάλυψη…που ερμηνεύει με μια σαγηνευτική σκηνική παρουσία, τόσο με την καλλιτεχνική της προσωπικότητα όσο και με την πλούσια φωνή της» (Wiesbadener Tagblatt), η Χριστιάνα έχει ενσαρκώσει αρκετούς οπερατικούς ρόλους, όπως Barbarina (Βαϊμάρη), Musetta (Λυρική Όπερα του Κονέκτικατ), Zerlina, Susanna, Despina (Βόρεια Τσεχική Φιλαρμονική Ορχήστρα), Annina με την Opera Classica Europa / Φιλαρμονική της Φρανκφούρτης Ράιν-Μάιν, και Tsarevna στην αυστραλιανή πρεμιέρα της όπερας του Ρίμσκι-Κόρσακοφ, Κοσέι ο αθάνατος στο Recital Centre της Μελβούρνης. Επικεντρωμένη επί του παρόντος στο οπερατικό ρεπερτόριο για λυρική και σπίντο σοπράνο, η Χριστιάνα Αλωνεύτη έχει χαρακτηρισθεί από το Ινστιτούτο Μουσικής Βάιλ του Κάρνεγκι Χολ ως μια «υπέροχη, επιβλητική φωνή που ερμηνεύει με έντονη μουσική και δραματική αφοσίωση».

Το 2021, το Συμβούλιο Ανθρωπιστικών Επιστημών, Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών της Αυστραλίας απένειμε στην Αλωνεύτη το Βραβείο CHASS για την «εξαιρετική και πολυεπίπεδη συνεισφορά της στις τέχνες, ως ερμηνεύτρια και εκπαιδεύτρια». Την ίδια χρονιά κέρδισε βραβεία από τη Γερμανική Εταιρεία Πνευματικών Δικαιωμάτων (GVL), το Γερμανικό Μουσικό Συμβούλιο και το Βαυαρικό Κρατικό Πρόγραμμα Υποτροφιών για Νέους Καλλιτέχνες. Το 2022, της απενεμήθη άλλη μια υποτροφία από το Γερμανικό Μουσικό Συμβούλιο, και το 2023 υποστηρίζεται εν μέρει από την Βαγκνερική Εταιρεία του Μονάχου.

Περί τις αρχές του έτους, η Χριστιάνα Αλωνεύτη συμμετείχε σε ένα πλήρως χρηματοδοτούμενο μάθημα πολυεπιστημονικών τεχνών στο Theatre Werk του Μονάχου, το οποίο στήριξε τη μετάβασή της σε ένα ευρύτερο οπερατικό ρεπερτόριο και ενίσχυσε την υποκριτική της τεχνική για την σκηνή και τον κινηματογράφο. Το περασμένο καλοκαίρι, ερμήνευσε τη Sibylle (Αρ.4) από την όπερα του Καρλ Ορφ, De Fine Temporum Comoedia στην πρεμιέρα του έργου στη Νυρεμβέργη, στο Μάιστερσινγκερχάλε. Στο Μόναχο ερμήνευσε επίσης αποσπάσματα του Masterclass στα γερμανικά, στον ρόλο της Κάλλας.

Παθιασμένη με το λιμπρέτο και τον κεντρικό ρόλο που αυτό διαδραματίζει στην ενίσχυση της οπερατικής ερμηνείας, η Χριστιάνα καθιερώνεται γρήγορα στον κόσμο του διεθνούς θεάτρου ως μια άκρως ικανή εκπαιδεύτρια λυρικής φρασεολογίας, ενώ παράλληλα είναι εξειδικευμένη σε θέματα στρατηγικής και επικοινωνίας στον κλάδο των τεχνών. Έχοντας ολοκληρώσει την πρακτική της τόσο στην Όπερα της Αυστραλίας όσο και στην Κρατική Όπερα της Βαυαρίας (σεζόν 2020/2021), τώρα εργάζεται με σύμβαση σε θέατρα και εκπαιδευτικά ιδρύματα, και συνεργάζεται με επιλεγμένους καλλιτεχνικούς φορείς. Εκτός από τις μουσικές της σπουδές, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης και του Πανεπιστημίου Monash (Αυστραλία) με BMus και Ανώτερο Δίπλωμα στην Ιταλική γλώσσα και μεταπτυχιακό στη Διερμηνεία και Μετάφραση. Μιλάει άπταιστα πέντε γλώσσες. Επί του παρόντος, προετοιμάζεται για την εμφάνισή της στον ημιτελικό του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωνής Νινγκμπό τον Δεκέμβριο, στο πλαίσιο του οποίου προκρίθηκε ως μία από τις 30 κορυφαίες τραγουδίστριες από την Ευρώπη.

MIKHAIL BERLIN πιάνο

Ο Mikhail Berlin – συνεργαζόμενος πιανίστας που εδρεύει στο Μόναχο – παρακολούθησε της Μουσική Ακαδημία Γκνέσιν της Μόσχας και ολοκλήρωσε περαιτέρω σπουδές στο Ωδείο Ρίχαρντ Στράους του Μονάχου υπό τη διεύθυνση του Michael Leslie. Αποφοίτησε με Καλλιτεχνικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου. Το 2005, ολοκλήρωσε τις ανώτερες σπουδές του, υπό τη διεύθυνση του Donald Sulzen, στη μουσική δωματίου με ειδίκευση τη συνοδεία κλασικού τραγουδιού και συμμετείχε σε εργαστήρια υπό τους καθηγητές Rudolf Kehrer, Anatol Ugorski και Gérard Wyss.

Ο Mikhail Berlin τιμήθηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Στραβίνσκι του Urbana Champaign των ΗΠΑ με το Έκτο Βραβείο καθώς και το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για την καλύτερη ερμηνεία σε έργα του Μπαχ. Κέρδισε επίσης το Πρώτο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου στο Σινσινάτι των ΗΠΑ, και εν συνεχεία εμφανίσθηκε στην Αίθουσα Βάιλ του Κάρνεγκι Χολ. Το 2004, ο Berlin έλαβε υποτροφία από τον Σύνδεσμο Ρίχαρντ Βάγκνερ στο Μόναχο και, έκτοτε έχει δώσει συναυλίες σε Ρωσία, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ισπανία, Τσεχία, Τουρκία, Φινλανδία και Ουγγαρία. Είναι ένας έμπειρος συνοδός κλασσικών τραγουδιστών, έχοντας συνοδεύσει σε εργαστήρια καλλιτέχνες όπως KS Peter Schreier, KS Christa Ludwig, Krisztina Laki μεταξύ πολλών άλλων. Από το 2009, ο Mikhail Berlin εργάζεται ως συνεργαζόμενος πιανίστας στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Βρέμης. Από το 2023 είναι Μουσικός Διευθυντής στο Φεστιβάλ Βέρτινγκεν στη Γερμανία, το οποίο υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Charlotte and Hermann Buhl.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & BOX OFFICE:
Ίδρυμα Τεχνών Φάρος
www.pharosartsfoundation.org & Τηλ. 22-663871 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00πμ-2:00μμ)
Εισιτήρια: €20 / €15 Μαθητές, Συνταξιούχοι & Μέλη του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος

Δήμος Λευκωσίας

Το Κέντρο Αριστείας CYENS και ο ΟΠΕΚ συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση – Το AI στη σύγχρονη ζωή

Published

on

Την εκδήλωση με τίτλο Το AI στη σύγχρονη ζωή – Η επίδραση στην κοινωνία και τα Μ.Μ.Ε., φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του στην οδό Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη, το Κέντρο Αριστείας CYENS, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024.
 
Ο ΟΠΕΚ – Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας έθεσε σε δημόσια συζήτηση την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) στην κοινωνία και τα ΜΜΕ, σε συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας CYENS. Την εκδήλωση στήριξε ο Δήμος Λευκωσίας και η εφημερίδα Πολίτης.
 
Προσκεκλημένοι ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι μίλησαν για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, το πού οδηγεί και πώς ρυθμίζεται, διασφαλίζοντας παράλληλα τα θεμελιώδη δικαιώματα και τη διαχείριση της πληροφορίας.
 
Στη συνέχεια, ακολούθησε διάλογος, προσφέροντας τη δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής των πολιτών σε συζήτηση γύρω από τις σύγχρονες αυτές τάσεις, προσεγγίσεις και προβληματισμούς. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης έγιναν παρουσιάσεις έργων καινοτομίας ερευνητών του Κέντρου Αριστείας CYENS.


 
Στη συζήτηση συμμετείχαν οι ακαδημαϊκοί Λοΐζος Μιχαήλ, Καθηγητής στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και επικεφαλής ερευνητής της ερευνητικής ομάδας SCRAT στο Κέντρο Αριστείας CYENS, και Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και Πρόεδρος  του Ινστιτούτου για το Δίκαιο της Ιδιωτικότητας, τα Προσωπικά Δεδομένα και την Τεχνολογία. Επίσης συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι Έλλη Κοτζαμάνη, Πρόεδρος Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, και Γιάννης Σεϊτανίδης, Αντιπρόεδρος Ένωσης Συντακτών Κύπρου. Τη σύνοψη και τα συμπεράσματα της συζήτησης έκανε η Θεανώ Καλαβανά, πρόεδρος του ΟΠΕΚ.
 
Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου στο Facebook @OPEKCyprus, @CYENSCoE.
 
Η προσέγγιση της ΕΕ όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη επικεντρώνεται στην αριστεία και την εμπιστοσύνη, με στόχο την ενίσχυση της έρευνας και της βιομηχανικής ικανότητας, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα.
 
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Εμείς – Μαζί» που υλοποιεί ο ΟΠΕΚ για την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στη δημόσια ζωή και τις επικείμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024.
 
Το Κέντρο Αριστείας CYENS, ιδρύθηκε το 2018 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, μετά από εξασφάλιση ανταγωνιστικής πρότασης του χρηματοδοτικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας. Συντονιστής του έργου είναι ο Δήμος Λευκωσίας, με εταίρους τα τρία δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου, και τα ευρωπαϊκά επιστημονικά ιδρύματα University Cοllege London (UCL) και Max Planck Institute (MPG) και τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. To Κέντρο δραστηριοποιείται στους τομείς των Διαδραστικών Μέσων, Έξυπνων Συστημάτων και Αναδυόμενων Τεχνολογιών και διεξάγει διεπιστημονική και εφαρμοσμένη έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων.

Continue Reading

Δήμος Λευκωσίας

Η Google for Startups, η NVO Lab, και η GDCy εγκαινιάζουν το LVLUP Accelerator για Φιλόδοξες Εταιρεί

Published

on

O τομέας του gaming είναι ένας ακμάζων τομέας στον χώρο της Πληροφορικής στην Κύπρο. Αναγνωρίζοντας τις τεράστιες δυνατότητές του, η Google for Startups, η NVO Lab και η GDCy ένωσαν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα LVLUP Accelerator. Το πρόγραμμα αυτό, έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει νέα κυπριακά gaming στούντιο και starups, προωθώντας την ανάπτυξή τους και προσελκύοντας παράλληλα επιχειρήσεις gaming στην Κύπρο.
 
Το LVLUP Accelerator δεσμεύεται να παρέχει στις συμμετέχουσες εταιρείες πολύτιμη αρωγή, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της επιχειρηματικής ανάπτυξης, της πρόσβασης σε ένα δίκτυο διεθνών εμπειρογνωμόνων και συμβούλων στον τομέα του gaming, καθώς και βοήθεια για fundraising. Σε μια συλλογική προσπάθεια, το The Games Fund, το GEM Capital και το Green Grey θα λειτουργήσουν ως εταίροι, αξιοποιώντας την εκτεταμένη τεχνογνωσία τους στον τομέα του gaming για να υποστηρίξουν τους συμμετέχοντες καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους. Επιπλέον, το Κέντρο Αριστείας CYENS θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο επιβλέποντας το τμήμα AR/VR/XR του εκπαιδευτικού προγράμματος.
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι ομάδες που θα επιλεγούν θα συμμετάσχουν σε συνεδρίες και εργαστήρια εμπειρογνωμόνων, και θα συνεργαστούν με συμβούλους από διακεκριμένες εταιρείες του gaming, publishers και επενδυτικά προγράμματα. Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος θα διεξαχθεί διαδικτυακά, ενώ έχουν προγραμματιστεί και εκδηλώσεις δια ζώσης στην Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το LVLUP Accelerator είναι εντελώς δωρεάν για τα gaming στούντιο και τα startups.
 
Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το accelerator και για να υποβάλετε την αίτησή σας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του LVLUP: http://lvlup.game
 
Οι εταίροι του accelerator είναι: The Games Fund, GEM Capital, Green Grey, Κέντρο Αριστείας CYENS, Tech Island, και Borscht.
 
Αν είστε ιδιοκτήτης ενός gaming στούντιο ή ενός startup που αναζητεί επενδύσεις, publisher ή την ευκαιρία να συμβουλευτεί κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον κλάδο του gaming, σας καλούμε να υποβάλετε αίτηση. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, 2024, ενώ το πρόγραμμα accelerator θα διαρκέσει από τον Μάρτιο έως τον Μάιο. Το αποκορύφωμα αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού θα αποτελέσει τo LVLUP Accelerator Demo Day, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου, στο GDCy fest.
 
Μην χάσετε αυτή την πολύτιμη ευκαιρία να ενισχύσετε το εγχείρημά σας στο gaming και να αφήσετε το αποτύπωμά σας στον δυναμικό κόσμο του. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση τώρα και ξεκινήστε ένα συναρπαστικό ταξίδι με το LVLUP Accelerator!
 
Ο Vladislav Zdorenko, Διευθύνων Εταίρος της NVO Capital, και Ιδρυτής του NVO lab, τονίζει: “Σε διάστημα έξι ετών, έχουμε πραγματοποιήσει 80+ προγράμματα accelerator για startups στην Ανατολική Ευρώπη. Ως στρατηγική κίνηση, επεκτείνουμε τις γνώσεις και την υποστήριξή μας σε εταιρείες gaming στην Κύπρο που έχουν προοπτική. Η επενδυτική εστίαση της NVO Capital στην Ψυχαγωγία μας προσφέρει την ευκαιρία να βρούμε εταιρείες για επενδύσεις και συνεργασίες”.
 
Ο Tim Fadeev, Ιδρυτής του GDCy – GameDev Cyprus, μοιράζεται την άποψή του:
“Εδώ και τρία χρόνια, υποστηρίζουμε ενεργά τις εταιρείες gaming μέσω των εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών μας για την κοινότητα του gaming. Η εισαγωγή του LVLUP Accelerator αποτελεί μια νέα οδό για να διατηρήσουμε τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη και την πρόοδο της βιομηχανίας του gaming”.
 
Ο Mariusz Gąsiewski, ως CEE Mobile Gaming and Apps Lead στην Google, εκφράζει την προθυμία του Google for startups:
“Το gaming αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των πρωτοβουλιών της Google, και είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε και να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη φιλόδοξων εταιρειών του gaming μέσω ευκαιριών συνεργασίας και ανάπτυξης”.
 
Ο Ilya Eremeev, Συνιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος του The Games Fund, μοιράζεται το όραμα από την πλευρά του The Games Fund:
“Η Κύπρος είναι ένας ανερχόμενος κόμβος ανάπτυξης για το gaming και μια περιοχή-κλειδί για το The Games Fund, όπου βλέπουμε το μέλλον μας, και επενδύουμε ενεργά στην ανάπτυξη και εξέλιξή του. Υπήρξαμε και εμείς ιδρυτές και προγραμματιστές gaming και τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την κοινότητα των προγραμματιστών gaming ως Venture Capitalists (VC), και να μοιραστούμε την τεχνογνωσία μας με τη φανταστική ομάδα του LVLUP και τους εταίρους μας”.
 

Continue Reading

Δήμος Λευκωσίας

Εγκαίνια του έργου αποκατάστασης του Δημοτικού Μεγάρου στον προμαχώνα Νταβίλα

Published

on

  • Το κτήριο σύμβολο του Δήμου της Λευκωσίας για πολλές δεκαετίες

Βίντεο – Ιστορική αναδρομή: https://www.youtube.com/watch?v=GbWsCMfJD2s

Τα εγκαίνια του έργου της αποκατάστασης του Δημοτικού Μεγάρου στον Προμαχώνα Νταβίλα τέλεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε ότι «ήταν χρέος μας η ανακατασκευή αυτού του κτηρίου για να διατηρήσουμε αφενός τη μνήμη ζωντανή και αφετέρου να συντηρήσουμε ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της πρωτεύουσας».

Στη συνέχεια ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ότι τα έργα στο κέντρο της πόλης  αποτελούν και τη μεγαλύτερη επένδυση του Δήμου Λευκωσίας, εφόσον τα τελευταία 12 χρόνια, έχουν επενδυθεί μόνο για έργα στην εντός των τειχών πόλη, 160 εκατομμύρια ευρώ.
Τέλος, ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανέφερε ότι υλοποίηση έργων δεν σταματά με τη λήξη της θητείας του νυν Δημοτικού Συμβουλίου αλλά συνεχίζεται ο σχεδιασμός, η διεκδίκηση και η χρηματοδότηση για την υλοποίηση έργων τα οποία θα ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια της θητείας της επόμενης Δημοτικής Αρχής.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι δεν εγκαινιάζεται απλώς ένα ανακαινισμένο διοικητικό κτήριο. Μαζί του εγκαινιάζεται η νέα ιστορία της πόλης της Λευκωσίας, η οποία θα πλάθεται και θα αναπτύσσεται μέσα στις αίθουσες και στους τοίχους του παλαιού Δημαρχείου, μέσα από όσα θα λαμβάνουν χώρα και θα προβάλλονται στους εσωτερικούς και εξωτερικούς του χώρους.

Συγχρηματοδότηση
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021 – 2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ.

Continue Reading

Trending