Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λεύκος Λιμνιώτης αποκλειστικά στο lefkosianews: Αυτή είναι όλη η αλήθεια για τις αποθήκες φαρμάκων

Published

on

«Μου έδωσαν τεμάχιο γης λόγω 1974, έκτισα το υποστατικό και το ενοικίασε το κράτος σε τιμή σχεδόν μισή από εκείνες που ίσχυαν στην ίδια περιοχή». Ο ιδιώτης που ενοικίασε στο υπουργείο Υγείας το υποστατικό στο οποίο στεγάζονται οι αποθήκες φαρμάκων μιλά αποκλειστικά στο Philenews και δίνει τη δική του εκδοχή τόσο για τον τρόπο με τον οποίο κατέληξε να συνάψει συμβόλαιο με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του κράτους, όσο και για το πώς το υποστατικό κατέληξε, εντέλει, στα χέρια πιστωτικού ιδρύματος.

Η οικογένεια του μαζί με άλλους επιχειρηματίες, ανέφερε ο κ. Λεύκος Λιμνιώτης, λειτουργούσαν βιομηχανία ανοδείωσης αλουμινίου στην Μια Μηλιά, την οποία το 1974 έχασαν εξαιτίας της τουρκικής εισβολής.

«Το 1978, μας δόθηκε βιομηχανικό τεμάχιο στην βιομηχανική περιοχή Στροβόλου, ως πληγέντες της τουρκικής εισβολής. Τονίζω, τεμάχιο μας παραχωρήθηκε έναντι ενοικίου και όχι υποστατικό. Όλοι μαζί οι τότε μέτοχοι, δανειστήκαμε τεράστια, για την εποχή χρηματικά ποσά για να κτίσουμε μια νέα βιομηχανία ανοδείωσης αλουμινίου. Και το κάναμε. Ο καθένας πήρε δάνειο και επένδυσε στο κτήριο αυτό».

Η βιομηχανία δεν άντεξε και το 2003 οδηγήθηκε σε αναστολή των εργασιών της. «Ακριβώς απέναντι από το κτήριο, βρίσκονταν υποστατικά που στέγαζαν υπηρεσίες του Κρατικού Χημείου. Όταν εκεί οι λειτουργοί είδαν ότι η βιομηχανία διαλυόταν, με προσέγγισαν και μου είπαν ότι το υπουργείο Υγείας έψαχνε χώρους για να τους χρησιμοποιήσει ως αποθήκες. Χαρακτηριστικά μου είπαν ότι ενόψει της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (το 2004) το κράτος έπρεπε να εξασφαλίσει αποθήκες ευρωπαϊκών προδιαγραφών, διαφορετικά θα υποχρεωνόταν να πληρώσει εκατομμύρια σε πρόστιμα».

Από εκεί, πρόσθεσε, «ξεκίνησε η διαδικασία για να ενοικιάσει το υπουργείο Υγείας το υποστατικό. Εγώ στο μεταξύ από προηγουμένως, είχα δανειστεί για να αγοράσω το μερίδιο των υπολοίπων μετόχων και ως εκ τούτου το υποστατικό ήταν ιδιοκτησία μου. Κατά τη διαπραγμάτευση για την ενοικίαση δεν είχα ποτέ επαφές με μεμονωμένα άτομα αλλά πάντοτε συναντούσα ομάδες, επιτροπές, όπως για παράδειγμα η Επαρχιακή Επιτροπή Ενοικίων. Το συμβόλαιο περιλάμβανε όρους και προϋποθέσεις και εγώ έπρεπε να προχωρήσω και σε κάποιες κατασκευαστικές εργασίες τις οποίες έφερα εις πέρας προχωρώντας σε νέο δανεισμό από πιστωτικό ίδρυμα».

Το κόστος των εργασιών αυτών, διευκρίνισε, «δεν το πλήρωσε το υπουργείο Υγείας». Στη συνέχεια, είπε, «άλλες δύο φορές μου ζητήθηκε να προχωρήσω σε αναδιαμόρφωση των χωρών. Τα ποσά ήταν περίπου £80.000 με £100.000 και αυτά το υπουργείο Υγείας τα επέστρεψε σε μηνιαίες δόσεις. Δεν προστέθηκαν στο ενοίκιο, ήταν επιπρόσθετο ποσό κάθε μήνα. Το υποστατικό ήταν συνολικού εμβαδού 3.000 τ.μ. με 300 τ.μ. γραφεία».

Παράλληλα, «κάθε χρόνο προχωρούσα σε συντήρηση του υποστατικού η οποία στοίχιζε κατά μέσο όρο €15.000 – €20.000. Όποτε μου τηλεφωνούσαν ότι προέκυπτε μια ανάγκη πήγαινα αμέσως. Τις περισσότερες φορές για να καλύψω το κόστος συντήρησης προχωρούσα και πάλι σε δάνειο από πιστωτικό ίδρυμα».

Αυτό, «είχε ως αποτέλεσμα κάποια στιγμή το ενοίκιο των €135.000 που έπαιρνα από το υπουργείο Υγείας να μην φθάνει καλά-καλά για την δόση μου και το 2020 το υποστατικό πέρασε στην ιδιοκτησία του τραπεζικού ιδρύματος». Έκτοτε, τόνισε, «εγώ δεν είχα καμία ουσιαστική επαφή με το κτήριο, ούτε με την συντήρησή του».

«Αυτά είναι τα όσα εγώ έζησα με την ενοικίαση του υποστατικού μου στο υπουργείο Υγείας. Δεν είμαι εκείνος ο ένας που πλήρωνε €6.000 και πληρωνόταν €135.000 για να έβγαζα χρήματα. Εγώ πήρα τεμάχιο και έκτισα και ενοικίαζα υποστατικό. Το ενοίκιο που μου έδωσε το κράτος ήταν σχεδόν το μισό από την αξία που ίσχυε για αντίστοιχους χώρους στην Βιομηχανική Περιοχή Στροβόλου. Όχι μόνο δεν έβγαλα χρήματα αλλά οδηγήθηκα κιόλας στη χρεωκοπία».

Πηγή: Philenews

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος – Στους 42 βαθμούς η θερμοκρασία

Published

on

Συνεχίζονται οι ψηλές θερμοκρασίες ανά το παγκύπριο.

Νέα κίτρινη προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ στις 11:00 το πρωί και θα ισχύει μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 32 στα ψηλότερα ορεινά.

Η πρόγνωση του καιρού: 

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά παράλια μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 34 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 38 στα υπόλοιπα παράλια και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κατά τις αυγινές κυρίως ώρες αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 24 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία την Τρίτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση.

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέλος στην αγωνία για ΑΕΙ Κύπρου-Στρατιωτικές Σχολές – Στις 9 τα αποτελέσματα

Published

on

Τέλος στην αγωνία των υποψήφιων που παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2024, τίθεται σήμερα το πρωί.

Στις 09:00, στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, στην παρουσία της πολιτικής προϊστάμενης του Υπουργείου, Αθηνάς Μιχαηλίδου, θα ανακοινωθούν, τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων Πρόσβασης 2024 για τα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση με drone στο Τελ Αβίβ- Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη

Published

on

Η έκρηξη στο κέντρο του Τελ Αβίβ, που κατά τις «πρώτες ενδείξεις» οφειλόταν σε επίθεση με drone, είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι δύο ελαφρά, δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο Ζάκι Χέλερ, εκπρόσωπος του Ερυθρού Άστρου του Δαυίδ (Magen David Adom), του ισραηλινού αντίστοιχου του Ερυθρού Σταυρού.

Προηγούμενος απολογισμός, που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, έκανε λόγο για επτά τραυματίες. Ωστόσο ο κ. Χέλερ διευκρίνισε πως οι περισσότεροι ήταν άνθρωποι που υπέστησαν σοκ.

Σύμφωνα με τον Ντιν Έλσντουν, εκπρόσωπο της αστυνομίας, το πτώμα του θύματος φέρει εμφανή τραύματα από συντρίμμια και βρέθηκε μέσα σε ακίνητο που χτυπήθηκε όταν έγινε η έκρηξη.

Ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε, στο πλαίσιο «προκαταρκτικής έρευνας», επρόκειτο για επίθεση με drone. Η έκρηξη οφειλόταν σε «πτώση αεροπορικού στόχου», ανέφερε, διευκρινίζοντας πως δεν ενεργοποίησε καμιά σειρήνα της αεράμυνας. Υποσχέθηκε ότι θα διενεργήσει έρευνα «σε βάθος», προσθέτοντας ότι η πολεμική αεροπορία «αύξησε τις περιπολίες της για την προστασία του ισραηλινού εναέριου χώρου».

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος των κινήματος των Χούθι της Υεμένης για στρατιωτικά ζητήματα Γιαχία Σάρια ανήγγειλε μέσω μέσω X πως αργότερα θα δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για «στρατιωτική επιχείρηση» εναντίον του Τελ Αβίβ.

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

Trending