Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

CYS και ETEK ανανέωσαν για το 2024 τη συμφωνία για πρόσβαση στα πρότυπα

Published

on

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) και το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) ανανέωσαν για δέκατη συνεχή χρονιά τη Συμφωνία (Ειδική Συνδρομή) τους για τη διευκόλυνση πρόσβασης στα πρότυπα από τα μέλη του ΕΤΕΚ μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2025.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του CYS μέσω της Συμφωνίας αυτής, τα μέλη του ΕΤΕΚ έχουν δικαίωμα πρόσβασης χωρίς χρέωση στα πρώτα τρία Ευρωπαϊκά (CYS EN, CYS EN ISO, CYS EN IEC) ή/και εθνικά (CYS, CYS ISO) πρότυπα που θα προμηθευτούν, καθώς και άλλα προνόμια, ενώ υπάρχει η δυνατότητα συνδρομής σε προνομιακά σχήματα με πολύ χαμηλό ετήσιο τέλος.

Ο CYS διευκρινίζει ότι μέσω της Συμφωνίας αυτής, δίνεται έμφαση στη στήριξη των Μηχανικών για εξειδίκευση στα πρότυπα, προσφέροντας τους την ευκαιρία για απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων στον τομέα της Μηχανικής επιστήμης.

Αναφέρει περαιτέρω ότι δικαιούχοι είναι μέλη του ΕΤΕΚ, φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν σε ισχύ άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για το 2024 και όσοι έχουν τακτοποιημένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και με βάση την επαγγελματική τους κατάσταση στο μητρώο μελών είναι άνεργοι, συνταξιούχοι ή κάτοικοι εξωτερικού.

Προσθέτει ότι τα μέλη που πληρούν τα πιο πάνω κριτήρια μπορούν να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του CYS για να αποκτήσουν πρόσβαση στα πρότυπα, επισημαίνοντας ότι όσοι έχουν ήδη εγγραφεί στην πλατφόρμα του CYS και έχουν εν ισχύ άδεια άσκησης επαγγέλματος για το 2024, δεν χρειάζεται να επαναλάβουν τη διαδικασία εγγραφής στην πλατφόρμα.

Πηγή: Inbusiness

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αισιόδοξος ο Υπ. Εργασίας για ανανέωση σύμβασης στην Οικοδομική

Published

on

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου, σε σχέση με το θέμα της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης στην οικοδομική βιομηχανία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, και εκτιμά ότι η επικείμενη κατάθεση της μεσολαβητικής πρότασης προς τους κοινωνικούς εταίρους σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή θα λειτουργήσει καταλυτικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παναγιώτου αναμένει ότι αμφότερες οι πλευρές θα ενεργήσουν με τη σοβαρότητα και την ωριμότητα που τις χαρακτηρίζει διαχρονικά, έτσι ώστε η συλλογική σύμβαση του κλάδου να ανανεωθεί ομαλά, και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων να διασφαλιστούν αποτελεσματικά.

Περαιτέρω, ο Υπουργός Εργασίας, επισημαίνοντας τη σημαντικότητα της οικοδομικής βιομηχανίας για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, θεωρεί αναγκαία τη διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στο εσωτερικό, σε μια περίοδο εξωτερικής ρευστότητας και αβεβαιότητας.

Σε κοινή ανακοίνωση, στις 16 Ιουλίου, ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ αναφέρουν ότι “το πλαίσιο που παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Εργασίας προφορικά, ως έχει, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την εργατική πλευρά, αφού δεν δίνει άμεσες λύσεις στα ζητήματα του κλάδου”.

Ακόμη σημειώνουν ότι “στο χρονικό διάστημα που διανύουμε, και με τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους μέχρι στιγμής, δεν μπορούν παρά να εισηγηθούν στους εργαζόμενους της οικοδομικής βιομηχανίας που θα συνέλθουν σε Γενικές Συνελεύσεις την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, όπως αποφασίσουν την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε την απόσυρση της τεχνητής προβλήτας στη Γάζα

Published

on

Το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, (U.S. Central Command ή CENTCOM) ανακοίνωσε ψες την ολοκλήρωση της αποστολής της τεχνητής προβλήτας σε ακτή της Γάζας, σηματοδοτώντας τον επίλογο μιας προσπάθειας για την εκφόρτωση μεγάλων ποσοτήτων ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζονταν για τον άμαχο πληθυσμό του αποκλεισμένου παλαιστινιακού θύλακα.

Αφότου την εγκατέστησε πριν από δυο μήνες ο αμερικανικός στρατός, η πλωτή υποδομή απασχόλησε περισσότερο εξαιτίας των προβλημάτων της. Παρότι κόστισε περίπου 230 εκατομμύρια δολάρια, το τεχνητό λιμάνι αποδείχθηκε εξαιρετικά ευάλωτο στις άσχημες καιρικές συνθήκες και αποσπάστηκε από την ακτή αρκετές φορές αφότου εγκαταστάθηκε αρχικά, στα μέσα Μαΐου. Η προβλήτα υπέστη ζημιές και χρειάστηκε να ρυμουλκηθεί επανειλημμένα στο ισραηλινό λιμάνι Ασντότ για επισκευές.

Η Kυβέρνηση των ΗΠΑ, ο κυριότερος σύμμαχος του Ισραήλ, έλαβε την απόφαση για την κατασκευή αυτού του τεχνητού λιμανιού στη Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών που είχε επιβάλει ο ισραηλινός στρατός στις δια ξηράς παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στον ρημαγμένο από τον πόλεμο παλαιστινιακό θύλακα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοβαρό τροχαίο με τετράτροχη στην Πάφο – Στην εντατική 27χρονη

Published

on

Ο σοβαρός τραυματισμός μια τουρίστριας από τη Γερμανία, ηλικίας 27 ετών είναι ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε χθες στην Πάφο και συγκεκριμένα στο Νέο Χωριό.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, η 27χρονη οδηγούσε τετράτροχη μοτοσυκλέτα ενοικιάσεως στις 17:00 στην οδό Ακάμαντος στο Νέο Χωρίου Πάφου με συνεπιβάτιδα ομοεθνή της ηλικίας 28 ετών όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται απώλεσε τον έλεγχο της μηχανής, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ακολούθως η ανατράπηκε σε παρακείμενο αυλάκι δίπλα στον δρόμο. 

Από τη σύγκρουση οι δυο γυναίκες τραυματίστηκαν και διακομίσθηκαν αρχικά με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Από ιατρικές εξετάσεις που ακολούθησαν, σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, η οδηγός της τετράτροχης διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματός της με σοβαρότερο ένα στον πνευμονοθώρακα με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η παραμονή της για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η κατάσταση της υγείας της, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, είναι σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου και σταθερή ενώ η 28χρονη συνεπιβάτιδα δεν τραυματίστηκε σοβαρά και πήρε εξιτήριο.

Οι εξετάσεις για τα αίτια πρόκλησης του ατυχήματος συνεχίζονται. 

*Φωτογραφία αρχείου 

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

Trending