Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Πού να πάμε για (το καλύτερο) brunch;

Published

on

Μπορεί να μην αποτελεί μία καθαρά κυπριακή συνήθεια, είναι όμως εξαιρετικά απολαυστική, ειδικά τις Κυριακές. Ο λόγος για το brunch, το οποίο θα βρεις πλέον σε πολλά χαριτωμένα μαγαζιά της πόλης.

Pancakes, αβγά σε διάφορες εκδοχές, γιαούρτι με δημητριακά, κρουασάν, γλυκά, ακόμα και πιάτα με έθνικ επιρροές γεμίζουν τους καταλόγους πολλών καταστημάτων και σε καλούν να μυηθείς στην εμπειρία αυτό του ενδιαμέσου γεύματος.

Πολλές φορές τα μαγαζιά που το σερβίρουν έχουν κι συνοδεία ζωντανής μουσικής, συνήθως τζαζ, οπότε πάρε την παρέα σου και απόλαυσε αυτή τη μικρή πολυτέλεια.

BLUEBERRY STUFFED FRENCH TOAST.jpg

Apron Cooking Stories
Το brunch στο Apron είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό πιάτο. Εδώ μιλάμε για μία αληθινή εμπειρία, ένα ταξίδι στον κόσμο της γεύσης και της απόλαυσης. Για όσους αναζητούν ένα πεντανόστιμο γεύμα που δημιουργείται από εκλεκτά προϊόντα, το brunch στο Apron, αποτελεί αναμφίβολα τον προορισμό τους. Αρχικά, στο Apron θα βρεθείς σε ένα ζεστό, φιλόξενο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί με μεράκι και αγάπη. Εδώ μπορείς να ξεφύγεις για λίγο από τις σκοτούρες της καθημερινότητας, να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την ευχάριστη παρέα των αγαπημένων σου ανθρώπων, ενώ, ταυτόχρονα, απολαμβάνεις εξαιρετικό φαγητό. Το Apron, μας δίνει απλόχερα την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ξεχωριστές στιγμές και να ενώσουμε γεύσεις και αρώματα που θα μας κάνουν να χαμογελάμε!

MIXED FRUIT GRANOLA POT.jpg

Απόλαυσε: Στο μενού θα βρεις, φυσικά, τα αγαπημένα πιάτα με αυγό ή pancakes πάντοτε με ξεχωριστές πινελιές με τη σφραγίδα του Apron. Εμείς μαζέψαμε μερικές γαστρονομικές απολαύσεις και σας τις παραθέτουμε πιο κάτω: Το Pork Fillet Steak Sandwich με ολόφρεσκο χοιρινό φιλέτο, τυρί τσένταρ, καραμελωμένα κρεμμύδια σε χειροποίητη ciabatta και γλυκοπατάτες για συνοδευτικό. Το Tower Club Sandwich, ένας απολαυστικός πύργος με ψητό κοτόπουλο, τραγανό μπέικον, αβοκάντο και τηγανητό αυγό. Τα Spiced Yoghurt Eggs με 3 αυγά ποσέ, πικάντικη σάλτσα με γιαούρτι σερβιρισμένα με πολύσπορο ψωμί. Και όπως συνηθίζουμε να λέμε, τα καλύτερα τα αφήνουμε για το τέλος: Blueberry Stuffed French Toast από τηγανητά ψωμάκια μπριός, μουλιασμένα σε αυγά και γάλα, γεμιστά με τυρί κρέμα και βατόμουρα -και από πάνω τυρί μασκαρπόνε και φράουλες περιχυμένες με σιρόπι σφενδάμου. Και το καλύτερο, συνοδεύεται από μια σπιτική μαρμελάδα φρούτων του δάσους. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι στο μενού υπάρχουν και δύο μοναδικά ποτ με χειροποίητη γκρανόλα. Η γκρανόλα του Apron ψήνεται με σιρόπι σφενδάμου, ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, ηλιόσπορους, νιφάδες βρώμης, καρύδα και cranberries. Σερβίρεται με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και φρέσκα εποχιακά φρούτα. Για βίγκαν επιλογή, σερβίρεται με γιαούρτι καρύδας. Όπως καταλαβαίνετε, η απόλυτη ευτυχία σας περιμένει! Μαζέψτε λοιπόν την παρέα και κάντε μια στάση στο Apron, οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας, για να απολαύσετε μία μοναδική εμπειρία brunch!
(22675858) Σοφούλη 32-34, Λευκωσία.
Ώρες λειτουργίας: Δ-Κ 08:30-15:45
Websitehttps://apron.cy
FacebookApron Cooking Stories
Instagramwww.instagram.com/apron.cy

thumbnail_Cafe Calma Outdoor Photo.jpg

Cafe Calma
Μέλος των Carob Mill Restaurants, το Café Calma Bar and Restaurant είναι η ιδανική τοποθεσία για να απολαύσεις μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία σε ένα χαλαρωτικό και φιλόξενο περιβάλλον, με θέα το απέραντο γαλάζιο. Ένας all day χώρος με διακριτικό στυλ, ξεχωριστή θέα -βρίσκεται στην πλατεία της Μαρίνας Λεμεσού, λίγα βήματα μακριά από τη θάλασσα- κι ένα μενού αποτελούμενο από μία μεγάλη γκάμα επιλογών ώστε να επιλέξεις ό,τι λαχταράς: γευστικά πιάτα, καλό κρασί από μία μεγάλη λίστα, εξαιρετικά κοκτέιλ και δελεαστικά επιδόρπια. Ανοικτό καθημερινά, το Cafe Calma αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για πρωινό/brunch συνοδευόμενο από μία μεγάλη ποικιλία από αρωματικούς καφέδες και νόστιμα smoothies, καθώς επίσης μεσημεριανό αλλά και βραδινό, αποτελώντας και το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις νόστιμη μεσογειακή κουζίνα που προετοιμάζεται προσεκτικά από τους σεφ του.

thumbnail_Cafe Calma Breakfast Photo.jpg

Απόλαυσε: Δοκίμασε υγιεινές, δροσερές επιλογές όπως το Acai Bowl με μπανάνα, γάλα καρύδας, φρούτα του δάσους, granola και νιφάδες καρύδας, και το Chia Pudding με σπόρους Chia, γάλα καρύδας και σιρόπι σφενδάμου, ενώ για επιπλέον ενέργεια επίλεξε το Peanut Butter N’ Rye Bread, το αφράτο ψωμί σίκαλης με φυστικοβούτυρο, μπανάνα, μέλι, νιφάδες αμυγδάλου, μαρμελάδα ρόδι και ρόδι. Επίσης, από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αβγά σε διάφορες εκδοχές (όπως ομελέτα, τηγανητά, scrambled, Benedict, Poached), το κυπριακό πρωινό και το English Breakfast! Στο πλούσιο μενού του θα βρεις ακόμα επιλογές όπως το Smoked Salmon Bagel, με φυτικό τυρί κρέμα, καπνιστό σολομό, baby ρόκα, αβοκάντο και ντοματίνια, σε κουλούρι ολικής αλέσεως, τα αγαπημένα σε μικρούς και μεγάλους κρουασάν αλλά και λαχταριστά pancakes, σε διάφορες γεύσεις: American Pancakes, Tiramisu, Forest Fruits και Honey Pancakes. Μην παραλείψεις να συμπληρώσεις το πρόγευμά σου με αρωματικό καφέ ή να επιλέξεις από την πλούσια συλλογή από κρύες και ζεστές σοκολάτες, smoothies, χυμούς κ.ά.
(25051333/ www.cafecalma.com.cy) Mαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός.
Ώρες λειτουργίας: Δ-Κ 09.00-01:00 (brunch 09.00-12.00)
FacebookCafe Calma
InstagramCafe Calma

DSC09443.jpg

Gazebo Mare Με θέα τη θάλασσα, στην καρδιά της Λεμεσού!
Ίσως από τα ομορφότερα σημεία στο νησί, αφού το γαλάζιο της Μεσογείου, η χρυσή αμμουδιά της Μαρίνας Λεμεσού και το γρασίδι στον κήπο του Gazebo Mare είναι η πρώτη εικόνα που μαγνητίζει κάθε επισκέπτη. Ξεκίνα το brunch σου, με ένα φρεσκοαλεσμένο καφέ για να συνεχίσεις με ένα κοκτέιλ γεμάτο χρώματα και αρώματα. Εννοείται πως τα αυγά έχουν την τιμητική τους, γι’ αυτό άσε τη φαντασία σου ελεύθερη. Από τη Shakshuka σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας μέχρι και τα Tacos με αυγά και βοδινό τσίλι, από τη μεγάλη γκάμα bagels μέχρι και το σπιτικό Black Angus Beef οι προτάσεις brunch του Gazebo θα σε ξετρελάνουν.

gazebo2.jpg

Απόλαυσε: Τις νέες συνταγές που θα σε αφήσουν άφωνο! Το Ελληνικό πρόγευμα με ταχίνι hollandaise και κυκλαδίτικη σαλάτα και η κρέπα από σπανάκι με αυγό και φρέσκα λαχανικά εποχής, είναι δύο από τις τελευταίες αφίξεις στο μενού που έρχονται για να επικρατήσουν ως τάση της σεζόν! Αν είσαι από αυτούς που αγαπάνε τις τηγανίτες και τις βάφλες, το πρώτο γεύμα της ημέρας θα είναι για σένα το καλύτερο αφού ο ουρανίσκος θα νιώσει την απόλυτη απογείωση. Τολμάς για ένα συνδυασμό burger με βάφλες; Οι σεφ του Gazebo τόλμησαν και το αποτέλεσμα τους αγκαλιάστηκε ως μία από τις κορυφαίες επιλογές. Τα μικρά πιατάκια της παρέας για τους ψαροφαγάδες ή τους κρεατοφαγάδες είναι αυτά που θα σε κάνουν να συνεχίσεις να εμπλουτίζεις το brunch σου και να το μετατρέπεις σε lunch ενώ μόλις δεις το USDA Ribeye και Angus Fillet, θα κολλήσεις εκεί! Να απολαμβάνεις κάθε μπουκιά με θέα τη θάλασσα! Ειδικά τώρα τον χειμώνα, η ατμόσφαιρα ζεσταίνει δίπλα από το τζάκι με τη μουσική του Resident Dj! Μια γαστρονομική εμπειρία με την υπογραφή της πολυβραβευμένης ομάδας της PNS Restaurants Ltd.
To Gazebo Mare, σε καλωσορίζει για brunch καθημερινά, 10:00-16:00
(25 051878) Παραλία Μαρίνας Λεμεσού. Δ-Κ: brunch, lunch, dinner.
Website:
 pns.com.cy
Facebook:
 Gazebo Mare
Instagram:
 gazebomare

118381546_188155482710191_6114506332049796706_n.jpg


Jam
Πριν από τρία καλοκαίρια ένα all day καφέ-εστιατόριο που σερβίρει εκπληκτικό brunch άνοιξε τις πόρτες του σε ένα “κρυμμένο” σημείο στο κέντρο της Λεμεσού, ως αναπόσπαστο κομμάτι ενός υπέροχου city hotel, του Old Port Hotel. Από τότε το Jam έχει εξελιχθεί σε σταθερό στέκι του κέντρου, ένα γουστόζικο και πολύ δημοφιλές μαγαζί στο οποίο όλοι νιώθουν σαν το σπίτι τους. Ο αέρας της παλιάς πόλης, η καλαίσθητη διακόσμηση, το πολύχρωμο σκηνικό και το καταπράσινο περιβάλλον συνυπάρχουν σε έναν χώρο που εκτός από όμορφη ατμόσφαιρα έχει και πολύ καλό φαγητό. Στο Jam λοιπόν -παρά τα τρία χρόνια λειτουργίας του- θα βρεις πιάτα σχεδόν εμβληματικά, και πολύς κόσμος καταφθάνει εδώ από κάθε γωνιά της πόλης μόνο και μόνο για να τα δοκιμάσει. Στα μικρά τραπεζάκια του θα απολαύσεις υπέροχες και άκρως γευστικές προτάσεις από το brunch μενού του, τις οποίες θα συνοδεύσεις με εξαιρετικό καφέ, δροσιστικά smoothies, φρεσκοστυμμένους χυμούς, σπιτική λεμονάδα κ.ά. Εδώ λοιπόν οι γεύσεις παίρνουν τη θέση που τους αξίζει μέχρι το βράδυ, δημιουργώντας στιγμές για ένα ελαφρύ lunch ή και δείπνο.

thumbnail_image_6483441.jpg

Απόλαυσε: Τις λαχταριστές προτάσεις του brunch menu του θα τις δοκιμάσεις καθημερινά αλλά και τα σαββατοκύριακα από τις 10.30-16.00. Επίλεξε πιάτα με αβγά σε διάφορες εκδοχές, όπως το Avocado Smash, με προζυμένιο ψωμί, τυρί σαγανάκι και δύο ποσέ αβγά, τα Scrambled Eggs με σχοινόπρασο σε προζυμένιο ψωμί ή το Salmon Asparagus, με σολομό, σπαράγγια, ποσέ αβγά και σάλτσα hollandaise. Θεϊκό είναι και το Steak Sandwich, με 200gr. Rib Eye steak Δανίας, σε ψωμί ciabatta, με σοτέ κρεμμύδια και μανιταράκια και σάλτσα teriyaki, σόγια, mustard scamorza cheese, σερβιρισμένο με φρεσκοκομμένες πατάτες και σαλάτα. Ωστόσο, στα must try πρέπει να μπει το The Vromiko, ένα πιάτο με γεύσεις που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σου και θα σε χορτάσει και με το παραπάνω. Ένα κουλούρι, με ψητό χοιρινό, λουκάνικο, χαλούμι σχάρας, τυρί, μπέικον, σπιτική miso mayonnaise, μαρούλι, καραμελωμένα κρεμμύδια και ντομάτα. Φυσικά, αυτές είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις του καταλόγου. Αν έχεις διάθεση για κάτι γλυκό, πάρε ένα French Kiss, ένα γαλλικό τοστ με νουτέλα και μούρα, ή δοκίμασε τα άπαιχτά του Choco / Yummm Pancakes. Ο κατάλογος είναι μακρύς, εξ ου και μπορεί να ικαονοποιήσει ακόμα και όσους αναζητούν healthy επιλογές. Παράγγειλε ένα Greek Yogi, Choco-tahini bowl, Chia Pudding που θα σε γεμίσουν ενέργεια! Πάντως, ό,τι κι αν διαλέξεις μπορείς να το ευχαριστηθείς σε έναν χώρο που γίνεται στέκι από την πρώτη στιγμή.
(25353209) Δημήτρη Μητροπούλου 2, Λεμεσός.
Ώρες λειτουργίας: Δ-Κ 07.00-00.00.
Websitehttps://oldporthotel.com.cy
Facebookjamlimassol
Instagram:jamlimassol

3.jpg

Madama Residence
Φωλιασμένο στην καρδιά της Λευκωσίας το Madama Residence είναι ένα γαστρονομικό στολίδι που καλεί όσους αναζητούν μια εξαιρετική γευστική εμπειρία. Αυτό που κάνει το Madama Residence να ξεχωρίζει, δεν είναι μόνο η γαστρονομική του ικανότητα, αλλά και η φιλόξενη ατμόσφαιρα που σε τυλίγει μόλις περάσεις τις πόρτες του. Η ζεστή διακόσμηση σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, με έντονα παραδοσιακά στοιχεία, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που είναι ταυτόχρονα κομψή και φιλόξενη. Το δε εξυπηρετικό προσωπικό, με το γνήσιο πάθος του για τη φιλοξενία, προσθέτει μια προσωπική πινελιά σε κάθε γευστική εμπειρία, διασφαλίζοντας ότι οι επισκέπτες αισθάνονται σαν αγαπημένα μέλη της οικογένειας Madama Residence.

madame.jpg

Απόλαυσε: Κάθε πιάτο είναι μια απόδειξη της πλούσιας γκάμας γεύσεων για τις οποίες φημίζεται. Το μενού στο Madama Residence είναι μια γιορτή των μεσογειακών γεύσεων, με μια σειρά από πιάτα που είναι τόσο διαφορετικά όσο και απολαυστικά. Από χορταστικά brunch πιάτα μέχρι ζουμερά ψητά στη σχάρα, θαλασσινά εμπλουτισμένα με εσπεριδοειδή και βότανα, κάθε πιάτο δημιουργεί μια γευστική συμφωνία που είναι και οικεία και εκπληκτική. Εξάλλου, το Madama Residence είναι κάτι περισσότερο από ένα εστιατόριο. Είναι ένα διαμαντάκι κρυμμένο στην καρδιά της πόλης. Με κάθε πιάτο φτιαγμένο με φροντίδα και πάθος αυτό το στολίδι της Λευκωσίας υπόσχεται μια γευστική εμπειρία που παραμένει στη μνήμη πολύ μετά την τελευταία μπουκιά.
(22445551) Πύθωνος 11, 1011 Λευκωσία.
Ωράριο: Δ-Παρ 12:00-22:30 και Σ-Κ 12:00-22:30 & 16:00-23:00.
Websitemadama.com.cy/
FacebookMadama Residence
Instagrammadamaresidence

MingleQbic by DEC-3.jpg

Mingle Cafe
Πρόκειται για ένα μικρό, κουκλίστικο και μοντέρνο μαγαζάκι στην καρδιά της πόλης του Ζήνωνα, στην οδό Ερμού, το οποίο από το 2017 είναι ο must προορισμός αν θέλεις να ανακαλύψεις τον κόσμο του πραγματικού brunch. Αν το επισκέφθηκες, θα το έχεις διαπιστώσει ήδη, καθότι ο χώρος που δημιούργησαν οι άνθρωποί του έχει μια μοντέρνα και cozy φιλοσοφία και σου προσφέρει την απόλαυση εύγευστων και εκλεκτών πιάτων brunch. Μάλιστα αποτελεί το τέλειο μέρος για όλους, καθώς το μενού του απευθύνεται προς οποιαδήποτε διατροφική συνήθεια, αφού πέρα από τα πιάτα brunch, δεν λείπουν οι προτάσεις για vegan, χορτοφάγους και όσους αποφεύγουν τη γλουτένη!

MingleQbic by DEC-121.jpg

Απόλαυσε: Εδώ θα απολαύσεις την καλύτερη ποιότητα καφέ, κατευθείαν από το Άμστερνταμ, που καβουρδίζεται όπως πρέπει, μόνο από επαγγελματίες baristas και σερβίρεται έτσι ώστε να απελευθερώνει όλα του τα αρώματα… Έτσι ο καφές έχει απαλή και μεταξένια γεύση που μόνο ευχαρίστηση και απόλαυση προσφέρει. Επιπλέον σερβίρει πρωινό, καθώς στεγάζεται σε ξενοδοχειακή μονάδα, τo Qbic City Hotel, brunch και μεσημεριανό, από τις 07:30 έως τις 16:00 τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα από τις 07:30 μέχρι και τις 18:00 μέσα από ένα πλούσιο μενού που περιλαμβάνει κάτι για όλους! Από μία μεγάλη ποικιλία vegan πιάτων, φτιαγμένων με τα πιο φρέσκα και πρωτοποριακά υλικά, όπως το σπιτικό vegan burger (φτιαγμένο με παντζάρι και χούμους) ή το chia pudding με γάλα καρύδας μέχρι και τα αφράτα pancakes, επίσης για vegans, φτιαγμένα με φρούτα, ξηρούς καρπούς και σιρόπι σφένδαμου, χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία ξεπερνούν κάθε γευστική προσδοκία! Επίσης δοκίμασε σπιτικά raw και vegan γλυκά, φτιαγμένα με φρούτα και σιρόπι σφενδάμου, χωρίς γλουτένη και τεχνητή ζάχαρη, acai bowl, φρεσκοφτιαγμένα smoothies και chia pudding. Τα δε overnight oats bowl, πρωταγωνιστούν πλέον στις επιλογές όλων όταν επισκέπτονται το Mingle. Άλλωστε οι άνθρωποι του μαγαζιού, πιστεύουν ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι ταυτόχρονα νόστιμη και δημιουργική κι αυτή ήταν και η μεγαλύτερή τους πρόκληση. Εξ ου και είναι από τα πρώτα μέρη στο νησί που πρόσθεσαν superfoods, raw, vegan και gluten free επιλογές στο μενού τους. Κι επειδή, στόχος τους είναι να τους ικανοποιεί όλους, στο μενού φιλοξενεί και επιλογές για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα funky brunch. Mingle Pancakes, Lava Brunch και Egg Frittata είναι τα 3 κορυφαία πιάτα του μενού, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τα burgers τους, καθότι φτιάχνονται με 100% βοδινό κρέας Black Angus και είναι το απόλυτο γεύμα για τους περισσότερους από εμάς τα τελευταία 6 χρόνια. Γι’ αυτό αν δεν το έχεις κάνει ήδη, σπεύσε να τα δοκιμάσεις και θα μας ευχαριστείς.
(24209300) Ερμού 153, Λάρνακα.
FacebookMingle Cafe
InstagramMingle

Copy of Rooms 1210113.jpg

S Paul Hotel
Come on, let’s BRUNCH again, στο υπέροχο patio του S Paul Hotel. Με χορταστικές, νέες προτάσεις, με τα κλασικά αλλά πολυαγαπημένα πιάτα με τα οποία μας συστήθηκε και με νέα executive chef, την ατρόμητη Χριστίνα Ιντζεγιάννη, το ανεπιτήδευτα καλαίσθητο, boutique ξενοδοχείο της Λεμεσού, επανέρχεται δυναμικά για τη νέα σεζόν. Καθημερινά – όχι μόνο το σαββατοκύριακο- από τις 10 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, δίνουμε το ραντεβού μας στο S Paul Hotel. Κάνουμε την κράτησή μας στο πολύ γραφικό patio του ξενοδοχείου, το οποίο καθημερινά μετατρέπεται στο ιδανικό και instagrammable σκηνικό που χρειαζόμαστε για να αισθανθούμε όμορφα, να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε το γεύμα μας,επαναφορτίζοντας μπαταρίες και βελτιώνοντας τη διάθεσή μας.

3.jpg

Απόλαυσε: Με τη νέα σεζόν, το brunch εμπλουτίζεται με πιάτα καινούργια και οι κατηγορίες των φαγητών είναι πολύ ευδιάκριτες. Υπάρχουν τα πιάτα με βάση το αυγό για eggστρα good και χορταστικό brunch, όπως η στραπατσάδα, η D.I.Y ομελέτα, η ομελέτα του αγρού, το croque madame, τα αυγά benedict και royale. Το menu έχει εμπλουτιστεί με sandwiches σε ψωμί της επιλογής σας, ενώ όσοι βρίσκονται σε διατροφή ή είναι vegan και vegetarian μπορούν να επιλέξουν από το menu κάτι που θα τους ικανοποιήσει απόλυτα. Βέβαια από το μενού δεν λείπουν οι κλασικές κι αγαπημένες επιλογές, όπως τα pancakes με κλασικές γεύσεις ή πιο κυπριακές, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσετε τις δικές σας αναλόγως ορέξεως. Αν είστε από αυτούς που αγαπάτε το καλό φαγητό και η ενισχυμένη ποσότητα είναι η μοναδική ποσότητα που σας ικανοποιεί, να θυμάστε πως “Ο Πύργος της Κολάσεως” δεν θα σας απογοητεύσει.
(25755454, spaul@spaulhotel.com) S Paul Hotel, Ιφιγενείας 5, Τ.Κ. 3036, Λεμεσός. Δ-Κ 10.00-14.00.
Websitespaulhotel.com
FacebookS Paul Hotel 
Instagramspaulhotel

img_9923.jpg

The Boy At Number Five
Στην πολυσύχναστη Θεμιστοκλή Δέρβη έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικά χρόνια ένα στέκι για πολλούς, το The Boys at Number Five, το οποίο έκτοτε μάς έχει κάνει φανατικούς οπαδούς του brunch. Πρόκειται για ένα πανέμορφο μαγαζί που εκτός από όμορφη ατμόσφαιρα έχει και πολύ καλό φαγητό. Ο εσωτερικός χώρος είναι λιτός και καλαίσθητος ενώ στον εξωτερικό χώρο, οι άσπρες ομπρέλες και τα φυτά που πλαισιώνουν τα τραπεζάκια στην υπέροχη του αυλή, δημιουργούν ένα cozy σκηνικό. Δεν είναι τυχαίο που εδώ και χρονιά αποτελεί αγαπημένο και σταθερό στέκι της Λευκωσίας (και όχι μόνο), μέσα στο οποίο όλοι νιώθουν σαν το σπίτι τους. Στο The Boys At Number Five, υπάρχουν άπαιχτα πιάτα που γαργαλάνε τον ουρανίσκο, εξ ου και πολύς κόσμος καταφθάνει εδώ από κάθε γωνιά της πόλης μόνο και μόνο για να απολαύσει ένα από τα κορυφαία brunch της πρωτεύουσας.

326789396_1325480931577440_2983573527004975189_n.jpg


Απόλαυσε:
 Οι γευστικές προτάσεις του έχουν μετατρέψει το brunch σε θεσμό, καθώς ο κατάλογός του είναι μακρύς με κλασικές και μη επιλογές που θα σε ξετρελάνουν. Σημείωσε ότι το δημοφιλές brunch spot ειδικεύεται στα pancakes, στο μενού του θα τα βρεις σε 4 διαφορετικές αλλά εξίσου νόστιμες εκδοχές! Εδώ όλες οι γεύσεις είναι μοναδικές, αλλά αν θέλεις να νιώσεις την πιο casual chic brunch εμπειρία, πρέπει να δοκιμάσεις τα πιάτα στα οποία πρωταγωνιστής είναι το αβγό: Egg Royale, Scrambled Eggs, Egg Benedict, καθώς επίσης και πιάτα όπως το Small Avocado Toast, στο οποίο φιγουράρουν 2 ποσέ αβγά, το Cilbir, τα αβγά με γιαούρτι που θα σε ενθουσιάσουν, αλλά και το True English, με αβγά τηγανητά ή ομελέτα, χαλλούμι, λουκάνικα, μπέικον, baby πατάτες, ντομάτα, φασόλια φούρνου και μανιτάρια. Παράγγειλε Αβοκάντο Toast σε πολύσπορο ψωμί ολικής αλέσεως με ποσέ αυγά ελευθέρας βοσκής, κυπριακό αβοκάντο, κρέμα γλυκοπατάτας και κατσικίσιου τυριού, και σος chimichurri. Τη φρεσκάδα των ντόπιων υλικών θα την αντιληφθείς από την πρώτη και μόνο μπουκιά! Δοκίμασε το French Toast με σπιτικό brioche με pistachio crumble και εποχιακά φρούτα. Λαχταριστή και η κατηγορία health bowls με διαφορετικούς συνδυασμούς που σε εκπλήσσουν. Ανάμεσα στις επιλογές θα βρεις σπιτικά σάντουιτς και αλμυρά. Το The Boys At Number Five έχει γίνει και ο μεσημεριανός προορισμός σου για ένα light lunch, καθώς το μενού διαθέτει υγιεινά πιάτα που θα σε χορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο. Πάντως, ό,τι κι αν διαλέξεις μπορείς να το ευχαριστηθείς σε έναν χώρο που γίνεται στέκι από την πρώτη στιγμή.
(22 660421) Θεμιστοκλή Δέρβη 5, Λευκωσία.
Ώρες λειτουργίας: Δ-Κ 08.30-15.30.
Facebook: The Boys At Number Five
Instagram: theboysatnumber5

350280024_910379746742108_1083437912687551394_n.jpg


Το Αρκατένο Ελένης
Το διάσημο Αρκατένο Ελένης, θα το συναντήσεις σ’ ένα υπέροχο μαγαζί στο χωριό Όμοδος, όπου πρωταγωνιστές είναι τα διάσημα κουλούρια. Ακολουθώντας την τάση της εποχής, που θέλει το brunch να είναι η απόλυτη συνήθεια του πρωινού που τόσο πολύ αγαπάμε, έστησε τα τραπεζάκια του και δημιούργησε ένα πλούσιο μενού με platter, το οποίο μπορείς να διαμορφώσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Αυτό το υπέροχο στέκι προσφέρει εξαιρετικό παραδοσιακό brunch με μοντέρνες πινελιές και είναι (πραγματικά) ιδανικό γι’ αυτούς που αγαπούν τα αρκετένα, την ποικιλία και την ποσότητα. Κάνε στάση για το πιο ευχάριστο διάλειμμα της ημέρας, το οποίο πρέπει να το απολαμβάνεις όπως ακριβώς του αξίζει, σε έναν χώρο που σε κερδίζει με την αισθητική, τις γεύσεις και τη φιλική του διάθεση. Το παρεΐστικο και φιλόξενο περιβάλλον του μαγαζιού εκπέμπει ηρεμία , ενώ το μενού έχει ενδιαφέρουσες επιλογές για ολες τις ώρες της μέρας και για όλη την παρέα.369144383_855258119616659_1637582993634665485_n.jpg


Απόλαυσε:
 Νόστιμα πιάτα φτιαγμένα από προϊόντα άριστης ποιότητας, παραδοσιακές γεύσεις, λαχταριστά αυγά, πληθωρικά σάντουιτς, σαλάτες και λιχούδικα επιδόρπια. Καφέδες, ροφήματα και φυσικοί φρέσκοι χυμοί συμπληρώνουν εξαιρετικά το γεύμα. Στα μοναδικής νοστιμιάς πιάτα του μενού συμπεριλαμβάνεται το “δυνατό” brunch platter το οποίο περιλαμβάνει ολόφρεσκο, ζεστό αρκατένο, scrambled αυγά, δροσερό αγγουράκι, ντομάτα, λούντζα, τυρί, χαλλούμι, λουκάνικο και άπαιχτες σπιτικές μαρμελάδες. Σημείωσε ότι η γευστική εμπειρία ολοκληρώνεται με τη φρέσκια αναρή η οποια “εισβάλει” στο τραπέζι σου με επικάλυψη χαρουπόμελου. Απ΄τον κατάλογο μπορείς να επιλέξεις λαχταριστά επιδόρπια και ανάμεσά τους τα Αρκατένα churros . Το μαγαζί σερβίρει και μια σειρά από ζεστά/παγωμένα ροφήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Με ζεστή φιλοξενία, ιδιαίτερα προσεγμένο περιβάλλον, ευχάριστη και χαλαρή ατμόσφαιρα και εξαίσιο φαγητό, το Αρκατένο Ελένης υπόσχεται ανεκτίμητες στιγμές χαλάρωσης και γευστικής απόλαυσης.
(70004949) Πλατεία Ομόδους, επ Λεμεσού.
Ώρες λειτουργίας: Δ-Π 7.30-18.00 & Σ 8.00-13.00.
Website:toarkateno
Facebook:
 Το Αρκατένο Ελένης – To Arkateno Elenis
Instagram:
 arkatenobrunchanddesserts

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Xωρίς συμφωνία εκεχειρίας αποχωρεί ο Μπλίνκεν από Μέση Ανατολή

Published

on

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε χθες Τρίτη τη Χαμάς να δεχθεί την πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση για να κηρυχθεί εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, αναγνώρισε πάντως πως υπάρχουν ακόμη αποκλίσεις με το Ισραήλ, ολοκληρώνοντας την ένατη περιοδεία του στην περιοχή από την 7η Οκτώβριο.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας προειδοποίησε ότι η πρόταση για κατάπαυση του πυρός πιθανόν αποτελούσε την «τελευταία ευκαιρία» να τερματιστεί η ένοπλη σύρραξη.

Καθώς ο πόλεμος διανύει την 320ή ημέρα του, ο χρόνος είναι «μετρημένος», είπε, μετά τις επισκέψεις του κατά σειρά στο Κατάρ, στην Αίγυπτο —χώρες που μεσολαβούν μαζί με τις ΗΠΑ στις έμμεσες διαπραγματεύσεις— και στο Ισραήλ.

Ο πόλεμος, με έναυσμα άνευ προηγουμένου έφοδο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, δεν έχει σταματημό. Ισραηλινός βομβαρδισμός σε σχολείο που είχε μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας εσωτερικά εκτοπισμένων σκότωσε τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους παιδιά, στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως στοχοποίησε «τρομοκράτες» οι οποίοι ήταν «κρυμμένοι», κατ’ αυτόν, στο σχολείο.

Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για το αδιέξοδο της προσπάθειας για την επίτευξη συμφωνίας, με φόντο τις ανησυχίες σε διεθνές επίπεδο για την εξάπλωση του πολέμου στην περιφέρεια.

«Κάθε μέρα που περνάει υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει κι άλλο κακό σε τίμιους ανθρώπους που δεν το αξίζουν», είπε στον Τύπο ο κ. Μπλίνκεν προτού αναχωρήσει από την Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, όπου είχε συνομιλίες με τον υπουργό Μοχάμεντ μπιν Αμπντελαζίζ αλ Χουλάιφι.

Απαιτείται συμφωνία, «πρέπει να γίνει αυτό, να γίνει τις ημέρες που έρχονται. Και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περάσουμε τη γραμμή του τερματισμού», επέμεινε.

Την περασμένη Παρασκευή, η Ουάσιγκτον υπέβαλε συμβιβαστική πρόταση στις διαπραγματεύσεις στη Ντόχα ανάμεσα στο Ισραήλ και τους μεσολαβητές. Νέες συνομιλίες αναμένεται να γίνουν εντός της εβδομάδας στην Αίγυπτο.

Ο κ. Μπλίνκεν είπε προχθές Δευτέρα ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «δέχθηκε» το σχέδιο και κάλεσε τη Χαμάς να «κάνει το ίδιο», αξίωση που επανέλαβε χθες.

Όμως, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ο κ. Νετανιάχου επιμένει ο στρατός του Ισραήλ να διατηρήσει τον έλεγχο του λεγόμενου διαδρόμου της Φιλαδέλφειας, στενής ζώνης γη κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου.

Από την αρχή έχει ειπωθεί «πολύ καθαρά πως οι ΗΠΑ δεν αποδέχονται τη μακροπρόθεσμη κατοχή της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ», δήλωσε ο κ. Μπλίνκεν ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο κ. Νετανιάχου.

Είπε ακόμη πως το Ισραήλ αποδέχθηκε τις «τοποθεσίες» και το «χρονοδιάγραμμα» για την «απόσυρση» μονάδων του στρατού του.

Αμερικανός αξιωματούχος που συνόδευε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην περιοδεία του είπε πάντως, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, πως τέτοιες «μαξιμαλιστικές δηλώσεις» από πλευράς ισραηλινού πρωθυπουργού δεν είναι «εποικοδομητικές» ως προς την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Ο κ. Μπλίνκεν περιορίστηκε να αναγνωρίσει πως εξακολουθούν να υπάρχουν χάσματα, καλώντας το Ισραήλ και τη Χαμάς να επιδείξουν τη «μέγιστη ευελιξία».

Η Αίγυπτος, η πρώτη χώρα του αραβικού κόσμου που σύναψε συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ, μετά δυσκολίας συγκρατεί την οργή της για την κατάληψη του ελέγχου των συνόρων τον Μάιο από τον ισραηλινό στρατό.

Η Χαμάς από την πλευρά της τόνισε πως παρότι «θέλει να καταλήξει σε κατάπαυση του πυρός», καταγγέλλει και απορρίπτει τους «νέους όρους» που έθεσε το Ισραήλ και συμπεριλήφθηκαν στην πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση.

Το παλαιστινιακό κίνημα αξιώνει να εφαρμοστεί όπως παρουσιάστηκε προηγούμενη πρόταση, στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την 31η Μαΐου και η Χαμάς διαβεβαίωσε πως αποδέχεται στις αρχές Ιουλίου. Προέβλεπε ανακωχή έξι εβδομάδων, απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από πυκνοκατοικημένες ζώνες του θυλάκου, απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων και σε αντάλλαγμα παλαιστινίων φυλακισμένων και κατόπιν, σε δεύτερη φάση, την πλήρη αποχώρηση του ισραηλινού στρατού.

Ο κ. Νετανιάχου δεν σταματά να επαναλαμβάνει πως σκοπός του είναι να συνεχίσει τον πόλεμο ώσπου να εξαλειφθεί η Χαμάς, στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, που χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση, όπως και οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

Την 7η Οκτωβρίου, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς εξαπέλυσε με ορμητήριο τη Λωρίδα της Γάζας έφοδο άνευ προηγουμένου στο νότιο Ισραήλ, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 1.199 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, 105 πιστεύεται ότι εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στη Γάζα, πλην όμως 34 έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε αντίποινα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 40.173 ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Κατά τον ΟΗΕ, στην πλειονότητά τους τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά.

Χθες Τρίτη ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ανέκτησε τα πτώματα έξι ισραηλινών ομήρων σε επιχείρηση σε υπόγεια σήραγγα στη Χαν Γιούνις (νότια). Οι πέντε είχαν κηρυχθεί νεκροί τους τελευταίους μήνες· ο θάνατος του έκτου ανακοινώθηκε χθες.

Στην πολιορκημένη κι ερειπωμένη Λωρίδα της Γάζας, όπου σχεδόν όλος ο πληθυσμός των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εκτοπιστεί τουλάχιστον μια φορά, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και οι χερσαίες επιχειρήσεις δεν σταματούν.

Πέρα από τον βομβαρδισμό στο σχολείο, έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Ράφα (νότια), σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Ενώ ακόμη τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά σε ανατολικό τομέα της Χαν Γιούνις, σύμφωνα με γιατρό.

Άλλοι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης σε ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρικά), σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

Για τις ΗΠΑ, η επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας θα συνέβαλε να αποφευχθεί ενδεχόμενη επίθεση εναντίον του Ισραήλ από το Ιράν και συμμάχους του — το λιβανικό σιιτικό κίνημα Χεζμπολά, το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, τους υεμενίτες αντάρτες Χούθι, ιρακινούς παραστρατιωτικούς…

Το Ιράν και οι σύμμαχοί του ορκίστηκαν πως θα εκδικηθούν για την αποδιδόμενη στο Ισραήλ δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη την 31η Ιουλίου και αυτήν μερικές ώρες νωρίτερα, την 30ή Ιουλίου, του Φουάντ Σουκρ, ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού βραχίονα της Χεζμπολά, σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Το λιβανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως ισραηλινοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο και τραυμάτισαν άλλους 19 στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μερικές ώρες μετά τον θάνατο τεσσάρων ακόμη σε βομβαρδισμούς στον νότο.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ 

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Yes, she can» – O Μπάρακ Ομπάμα έδωσε το σύνθημα για Καμάλα Χάρις (ΒΙΝΤΕΟ)

Published

on

Σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκε η δεύτερη νύχτα  του εθνικού συνεδρίου των Δημοκρατικών  στις ΗΠΑ.Το Δημοκρατικό κόμμα επιβεβαίωσε επίσημα ότι η Κάμαλα Χάρις είναι η υποψήφια της παράταξης για την προεδρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν την 5η Νοεμβρίου, κάτι που θεωρείτο απλά τυπικότητα, στο συνέδριό του στο Σικάγο χθες Τρίτη το βράδυ (τοπική ώρα).

Οι σύνεδροι από όλες τις αμερικανικές πολιτείες και περιοχές για ακόμη μια φορά τάχθηκαν υπέρ της κυρίας Χάρις στην ψηφοφορία, με καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, και φόντο μουσική, φωτορυθμικά, σύντομες ομιλίες και πολλούς πανηγυρισμούς στο United Center.

Ήταν η βραδιά των Ομπάμα, με τον πρώην πρόεδρο και την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ να ξεσηκώνουν τους συνέδρους με τις τοποθετήσεις τους. Ήταν δεδομένο ότι η κυρία Χάρις θα λάμβανε το χρίσμα της παράταξης, έπειτα από ψηφοφορίες που έγιναν ψηφιακά νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Η αντιπρόεδρος, σε εκστρατεία στο Μιλγουόκι, συμμετείχε στη διαδικασία ψηφιακά. Τόνισε ότι την τιμά η υποψηφιότητα. Αναμένεται να εκφωνήσει μεγάλη ομιλία στο μεγάλε φινάλε του συνεδρίου, που είχε σκοπό να δώσει ώθηση στο κόμμα καθώς η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ έχει πλέον εισέλθει στους τελευταίους της μήνες.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες αναφορές και αποσπάσματα από τις ομιλίες

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε την κεντρική ομιλία, λέγοντας ότι «η Αμερική είναι έτοιμη για ένα νέο κεφάλαιο» υπό την Χάρις, και λάνσαρε το νέο σύνθημα της εκστρατείας  της: «ναι, μπορεί! «Yes She Can». Επέκρινε επίσης τον Ντόναλντ Τραμπ για την «περίεργη εμμονή του με τα μεγέθη του πλήθους».

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-0&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1826098150433763600&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fwww.sigmalive.com%2Fnews%2Finternational%2F1247474%2Fyes-she-can-o-mparak-ompama-edose-to-synthima-gia-kamala-xaris-vinteo&sessionId=d277d50c33c9d8044f1c1b4d32d41c16d3996522&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

Η Μισέλ Ομπάμα έπλεξε και αυτή τα εγκώμια της Χάρις, λέγοντας ότι ήταν «ένας από τους πιο ικανούς ανθρώπους ποτέ» για να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Επικρίνει επίσης τον Τραμπ για τη χρήση της φράσης «Μαύρες δουλειές».

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-1&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1826107608006275145&lang=en&maxWidth=560px&origin=https%3A%2F%2Fwww.sigmalive.com%2Fnews%2Finternational%2F1247474%2Fyes-she-can-o-mparak-ompama-edose-to-synthima-gia-kamala-xaris-vinteo&sessionId=d277d50c33c9d8044f1c1b4d32d41c16d3996522&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

Η Καμάλα Χάρις δεν εμφανίστηκε στον χώρο της συνέλευσης στο Σικάγο, αντ’ αυτού πραγματοποίησε μια συγκέντρωση με τον Walz στο Μιλγουόκι. Όμως, σε μια έξυπνη κίνηση, το convention jumbotron έδειξε τις εναρκτήριες στιγμές της εκδήλωσης και ο αντιπρόεδρος χαιρέτησε τα πλήθη και στις δύο πόλεις.

Η Χάρις και ο Walz έχουν ήδη εξασφαλίσει την επίσημη υποψηφιότητα του κόμματος, αλλά το κόμμα πραγματοποίησε μια τελετουργική ονομαστική κλήση που έδωσε σε αντιπροσωπείες από όλο το έθνος την ευκαιρία να λάβουν μέρος.

Η Stephanie Grisham, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου επί Τραμπ, είπε στο συνέδριο πως το πρώην αφεντικό της «δεν έχει ενσυναίσθηση, δεν έχει ηθική και δεν πιστεύει στην αλήθεια».

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-2&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1826039585270374829&lang=en&maxWidth=560px&origin=https%3A%2F%2Fwww.sigmalive.com%2Fnews%2Finternational%2F1247474%2Fyes-she-can-o-mparak-ompama-edose-to-synthima-gia-kamala-xaris-vinteo&sessionId=d277d50c33c9d8044f1c1b4d32d41c16d3996522&theme=light&widgetsVersion=2615f7e52b7e0%3A1702314776716&width=550px

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χειροπέδες στην 38χρονη που χρέωσε 20.000 ευρώ τουριστικό γραφείο

Published

on

Μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν χθες στη σύλληψη  38χρονης, η οποία παρίστανε την ταξιδιωτική πράκτορα.

Πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 38 ετών, η οποία συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος σύλληψης και τέθηκε υπό κράτηση.

Η υπόθεση αφορά καταγγελία ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού γραφείου στη Λευκωσία, ότι την περίοδο μεταξύ των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου 2024, η 38χρονη σε 27 περιπτώσεις αγόρασε ταξιδιωτικά πακέτα από το γραφείο του, συνολικής αξίας 20 περίπου χιλιάδων ευρώ, τα οποία μεταπώλησε σε πελάτες, πληρώνοντας το γραφείο του, με εικονικά εμβάσματα.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

Trending