Connect with us

Uncategorized

Aύξηση 4% στις βασικές συντάξεις από το 2024, ανακοίνωσε το Υπ.Εργασίας.

Published

on

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου, ανακοίνωσε ότι η βασική σύνταξη θα αυξηθεί περίπου 4% από την αρχή του επόμενου έτους. Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενεργοποιήθηκαν οι διατάξεις του νομοθετικού πλαισίου του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ), και αποφασίστηκε η αυξημένη σύνταξη από την αρχή του επόμενου έτους. Ο Υπουργός επισήμανε ότι αυτό αποτελεί απόδειξη για τον βελτιωτικό ρόλο του ΤΚΑ, που επιτρέπει τη σταδιακή βελτίωση των συντάξεων σύμφωνα με την οικονομική πραγματικότητα.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του νομοθετικού πλαισίου του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ), αποφασίστηκε ότι θα υπάρξει περίπου 4% αύξηση στο ύψος των βασικών συντάξεων από την αρχή του νέου έτους. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού, αυτή η απόφαση επιβεβαιώνει τη δυνατότητα του ΤΚΑ, μέσω της δομής του, να παρέχει μια συνεχή και σταδιακή βελτίωση στις απολαβές των συνταξιούχων, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά δεδομένα.


Η Κυβέρνηση προβλέπεται να εκδώσει ένα σχετικό διάταγμα για την αύξηση των συντάξεων την επόμενη εβδομάδα, με σχετικές ανακοινώσεις προς το κοινό. Συγχρόνως, αναφέρθηκε ότι ο στόχος της Κυβέρνησης είναι η πραγματοποίηση συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης μέχρι το 2025. Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσω κοινωνικού διαλόγου, βασιζόμενης σε επιστημονικά δεδομένα και εκμεταλλευόμενης διεθνείς καλές πρακτικές, με στόχο τη βελτίωση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Η διαδικασία θα συμπεριλαμβάνει επίσης εισηγήσεις από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας και το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι η Κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες των συνταξιούχων έχει ήδη επιταχύνει τη διαδικασία για την καταβολή της θεσμοθετημένης σύνταξης από τη συμπλήρωση της ηλικίας των 65 ετών. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, αυτό θα εφαρμοστεί ήδη εντός ενός μηνός από την επίτευξη αυτής της ηλικίας. Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα ισχύσει το ίδιο μέτρο και για όσους συνταξιοδοτούνται πριν από τα 65 έτη.

Όσον αφορά την αναλογιστική μείωση του 12% για πρόωρη συνταξιοδότηση είπε ότι η Κυβέρνηση έχει προβεί σε αναλογιστική μελέτη για να προωθηθεί μια διαφοροποίηση σε σχέση με αυτό, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται η βιωσιμότητα του ΤΚΑ και χωρίς να αυξηθούν οι εισφορές των εργαζόμενων. Ανέφερε ότι έχει διαμορφωθεί σχετική πρόταση και συζητείται με τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ πρόσθεσε ότι αν στο μέλλον υπάρχουν δυνατότητες για οτιδήποτε διαφορετικό αυτό θα αποφασιστεί αναλόγως.

Σε σχέση με τη θεσμοθέτηση της σύνταξης χηρείας για τους άνδρες, ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη δοθεί οδηγίες για τον προσδιορισμό του κόστους από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ). Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα και στους άνδρες που χήρευσαν πριν από το 2018, πριν από την ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας, να λάβουν υπόψη τους το κόστος αυτό.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη να μετρά και να σταθμίζει προσεκτικά τις δυνατότητές της προτού λάβει οποιαδήποτε απόφαση. Τονίζεται η σημασία του να μην γίνονται πειράματα με το ΤΚΑ και να μην υπονομεύεται η οικονομία της χώρας με ανεπιθύμητες συνέπειες.

Σημείωσε ακόμα ότι η Κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες των συνταξιούχων επιτάχυνε ήδη την περίοδο που χρειάζεται να μεσολαβήσει από τη συμπλήρωση της ηλικίας του 65ου έτους, ώστε εντός ενός μηνός να ξεκινά να καταβάλλεται η θεσμοθετημένη σύνταξη. Πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ισχύσει το ίδιο και για όσους συνταξιοδοτούνται πριν από το 65ο έτος της ηλικίας τους.

Όσον αφορά την αναλογιστική μείωση του 12% για πρόωρη συνταξιοδότηση είπε ότι η Κυβέρνηση έχει προβεί σε αναλογιστική μελέτη για να προωθηθεί μια διαφοροποίηση σε σχέση με αυτό, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται η βιωσιμότητα του ΤΚΑ και χωρίς να αυξηθούν οι εισφορές των εργαζόμενων. Ανέφερε ότι έχει διαμορφωθεί σχετική πρόταση και συζητείται με τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ πρόσθεσε ότι αν στο μέλλον υπάρχουν δυνατότητες για οτιδήποτε διαφορετικό αυτό θα αποφασιστεί αναλόγως.

Σχετικά με τη θεσμοθέτηση σύνταξης χηρείας των αντρών είπε ότι ήδη δόθηκαν οδηγίες για να προσδιοριστεί το κόστος του ΤΚΑ, ώστε να έχουν αυτή τη δυνατότητα και οι άνδρες που χήρευσαν πριν από το 2018 και τη ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας.

Παράλληλα σημείωσε ότι η Κυβέρνηση έχει ευθύνη πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης να μετρά και να σταθμίζει προσεκτικά τις δυνατότητές της, ώστε «να μην παίζουμε με την οικονομία μας και να κάνουμε πειράματα με το ΤΚΑ».

Διαβεβαίωσε τέλος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τρέφει μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση σε όσους αγωνίστηκαν και εργάστηκαν ώστε σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία να είναι μια χώρα σταθερή, ισχυρή και διαρκώς αναπτυσσόμενη. Η Κυβέρνηση είπε έχει ευθύνη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις των συνταξιούχων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια σε αυτές. Διαβεβαίωσε ότι μαζί με τη Βουλή και όλους τους θεσμικούς παράγοντες θα συνεχίσουν μεθοδικά να προσπαθούν για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του κράτους ώστε να το παραδώσουν ακόμα πιο ισχυρό στις επόμενες γενιές.

Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας: Καταρτισμός Εθνικής Στρατηγικής και Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Τρίτη Ηλικία

Από πλευράς της η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου αναφέρθηκε στην απόφαση της Κυβέρνησης για τον καταρτισμό Εθνικής Στρατηγικής και Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Τρίτη Ηλικία, με στόχο την ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών για την κοινωνική ενσωμάτωση, την υγιή γήρανση, τη συμπερίληψη, την κοινωνικοποίηση, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στήριξης και φροντίδας και γενικά την ολιστική αντιμετώπιση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα Τρίτης Ηλικίας.

Συντονιστικός φορέας, ανέφερε,  θα είναι το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, με διυπουργική συμμετοχή και με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Πρόσθεσε ότι παράλληλα το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας συνεχίζει τις δράσεις και τις πολιτικές του, εφαρμόζοντας προγράμματα που έχουν στόχο τη στήριξη ατόμων Τρίτης Ηλικίας, με σκοπό την προώθηση δομών και δράσεων υποστήριξης, φροντίδας, ενδυνάμωσης και κοινωνικοποίησής τους.

Όσον αφορά της ακρίβεια που επηρεάζει και τους ηλικιωμένους, αναφέρθηκε στο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση από το οποίο επωφελούνται και τα άτομα Τρίτης Ηλικίας.

Σημείωσε ακόμα ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου, εγγράφουν και επιθεωρούν τη λειτουργία προγραμμάτων παροχής φροντίδας για τους ηλικιωμένους, διασφαλίζοντας έτσι, ότι το επίπεδο ποιότητας είναι σύμφωνα με τις σχετικές νομοθεσίες και κανονισμούς.

Σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές παροχές στη βάση της νομοθεσίας για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, είπε ότι κατά το 2022 έχουν επωφεληθεί 5.813 οικογένειες άνω των 65 ετών με συνολική δαπάνη €25,3 εκ. για σκοπούς κάλυψης των βασικών και έκτακτων αναγκών τους.

Ταυτόχρονα, 2.769 άτομα άνω των 65 ετών έλαβαν ποσό ύψους €8.5 εκ. για κάλυψη αναγκών φροντίδας, στοχεύοντας στην ενίσχυση των εισοδημάτων των νοικοκυριών συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα. Πρόσθεσε ότι κατά το 2022 επωφελήθηκαν από το σχέδιο χαμηλοσυνταξιούχων πέραν των 22.000 οικογενειών, με συνολική δαπάνη €90,7 εκ., ενώ παραχωρήθηκε επίσης κατά το 2023 πασχαλινό επίδομα ύψους €3,5 εκ. σε περίπου 18.500 χιλιάδες συνταξιούχους. Παράλληλα, είπε ότι περίπου 32.000 χαμηλοσυνταξιούχοι επωφελήθηκαν ποσό ύψους 7,7 εκ. λόγω της αύξησης κατά 5% στο  Επίδομα Χαμηλοσυνταξιούχου και της ταυτόχρονης απορρόφησης των αυξήσεων που δόθηκαν στις συντάξεις των Κοινωνικών Ασφαλίσεων από την 1/1/2022.

Σημείωσε επίσης ότι κατά το 2022 έχει διατεθεί ως επίδομα πολύτεκνης μάνας, ποσό ύψους 6,3 εκ. σε 16.000 δικαιούχες, οι οποίες κατά το 2023, επωφελήθηκαν και της αύξησης που αποφάσισε η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη στο τιμητικό επίδομα πολύτεκνης μάνας, ύψους €800.000.

Η Κυβέρνηση, ανέφερε επίσης, έχει λάβει την απόφαση να ξεκινήσει διαδικασία για εκ νέου διορισμό του Συμβουλευτικού Σώματος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού ληφθούν από όλους τους αρμόδιους φορείς οι εισηγήσεις για τους εκπροσώπους τους. Το Υφυπουργείο θα προχωρήσει επίσης, στην αναθεώρηση του Οδηγού Ωφελημάτων Ηλικιωμένων με σκοπό την καλύτερη πληροφόρηση των ατόμων Τρίτης Ηλικίας.

Ανέφερε επίσης  ότι δίνεται ενίσχυση σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη λειτουργία προγραμμάτων που στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών φροντίδας των ηλικιωμένων και ότι το 2022, 61 τέτοια προγράμματα που εξυπηρετούν ηλικιωμένους, έλαβαν συνολική κρατική ενίσχυση ύψους €1,7 εκ.

Επίσης, μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης και Aνθεκτικότητας, δίδεται η δυνατότητα για δημιουργία νέων ή αναβάθμιση και επέκταση  υφιστάμενων Κέντρων 24ωρης Φροντίδας ενήλικων ατόμων με ανάγκες μακροχρόνιας φροντίδας. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2024, ανέφερε. θα δημιουργηθούν δύο νέες δομές και μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2026 επιπλέον τέσσερις νέες δομές.

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

Uncategorized

Ο Ανδρέας Κακουρής είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών

Published

on

Τη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών ανέλαβε στις 3 Απριλίου, ο Πρέσβυς Ανδρέας Σ. Κακουρής.

Σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριαμό του Υπουργείου Εξωτερικών στην πλατφόρμα Χ, τον νέο Γενικό Διευθυντή καλωσόρισε, στην παρουσία όλου του προσωπικού του Υπουργείου, ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και δύναμη στο έργο του”, αναφέρεται στην ανάρτηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Continue Reading

Uncategorized

Το 67% της Κύπρου θα εφαρμόζει το σύστημα “πληρώνεις ανά ρίψη” μέχρι το τέλος του έτους.

Published

on

Σχεδόν τα δύο τρίτα της Κύπρου θα χρησιμοποιούν το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων “Πληρώνεις ανά ρίψη” μέχρι το τέλος του έτους, ανακοίνωσε το τμήμα περιβάλλοντος την Τετάρτη.

Το τμήμα ανέφερε ότι το σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή στις 1 Ιουλίου, και έξι δήμοι που αντιπροσωπεύουν το 30% του πληθυσμού είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν τις μελέτες τους τον Μάρτιο και θα ορίσουν τιμές για σακούλες και κάδους.

Οι δήμοι θα διευκρινίσουν επίσης πόσα κάδους χρειάζονται.

Η ανώτερη αξιωματούχος του Τμήματος Περιβάλλοντος Ελένη Κωνσταντινίδου δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι αυτοί οι έξι δήμοι είναι: Δήμος Λατσιών, Δήμος Λακατάμιας, Άγια Βαρβάρα, νότιος Δήμος Λευκωσίας, Δήμος Αραδίππου, Δήμος Λάρνακας, Δήμος Ανατολικής Λεμεσού και Δήμος Πολεμιδιών.

Σύμφωνα με το τμήμα, μέχρι τον Ιούνιο του 2024 αναμένεται να ολοκληρώσουν τις μελέτες τους ο Δήμος Λευκωσίας, ο Δήμος Δυτικής Λεμεσού και ο Δήμος Λεμεσού.

Αυτές οι περιοχές αντιπροσωπεύουν το 37% του πληθυσμού.

Άλλες εννέα περιοχές που αντιπροσωπεύουν το 21,5% του πληθυσμού πρόκειται να ολοκληρώσουν τις μελέτες τους το καλοκαίρι ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ μια άλλη αναμένεται να ολοκληρώσει το Νοέμβριο, καλύπτοντας το 11,15% του πληθυσμού.

Βασισμένο σε μια παρουσίαση μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε για τον Δήμο Αραδίππου και στα προκαταρκτικά δεδομένα, υπάρχει μια εκτίμηση των 6 λεπτών ανά λίτρο για τις σακούλες, δηλαδή μια σακούλα δέκα λίτρων θα κοστίζει 60 λεπτά, μια σακούλα 35 λίτρων 2 ευρώ, και μια σακούλα 56 λίτρων 3,33 ευρώ.

Continue Reading

Uncategorized

Η αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων και η εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων μειώνουν την ένταση για τη μεταρρύθμιση του ΤΑ.

Published

on

Ούτε εκπλήξεις, ούτε ανατροπές, δεν έφερε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για την εφαρμογή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πέρα από τις αλλαγές σε νομοτεχνικό επίπεδο, οι οποίες θα πρέπει να οδηγηθούν άμεσα στη Βουλή, αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι πως δεν μπορούν το επόμενο διάστημα να γίνουν αλλαγές που θα αλλάζουν θεμελιώδη ζητήματα της Μεταρρύθμισης.

Στόχος της σύσκεψης ήταν να γίνει ενημέρωση των κομμάτων για το πού βρίσκεται η Μεταρρύθμιση, που χρειάζεται να εστιαστούν οι προσπάθειες και φυσικά, που χρειάζεται η συνδρομή των κομμάτων. Αφενός η Κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως η Μεταρρύθμιση δεν είναι η ιδεατή, διότι πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν σχεδιαστεί πολύ καλύτερα, αφετέρου δηλώνει αποφασισμένη να την εφαρμόσει κατά γράμμα.

Στη βάση των δηλώσεων που έγιναν μετά το πέρας της σύσκεψης, είναι ξεκάθαρο πως επιχειρήθηκε από κοινού να κατέβουν οι ψηλοί τόνοι των προηγούμενων ημερών, όταν τα πολιτικά κόμματα, επιδόθηκαν σε ένα blame game για το ποιος ευθύνεται, για το γεγονός ότι η Μεταρρύθμιση, δεν επιτρέπει σε όλους να αισιοδοξούν ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν, όταν γίνονταν οι σχεδιασμοί και διαμορφώνονταν τα Νομοσχέδια.

Το διακύβευμα για τη Μεταρρύθμιση, δεν είναι άλλο από το να είναι όλα έτοιμα στις αρχές Ιουλίου όταν και θα εφαρμοστεί η Μεταρρύθμιση. Μέχρι εκείνο το σημείο ωστόσο, υπολείπεται αρκετός δρόμος, αφού σε πολλές επαρχίες δεν καταγράφεται η αναμενόμενη πρόοδος. Ήδη οι περισσότεροι Επαρχιακοί Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης, δεν έχουν επιλύσει θέματα, όπως το κτιριακό. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως, εάν δεν λύσουν σύντομα αυτό το θέμα, έτσι ώστε να αρχίσει η προετοιμασία των χωρών, ώστε να υποδεχτούν και το προσωπικό, αλλά και τους χιλιάδες φακέλους, είτε της πολεοδομίας, είτε των υπόλοιπων οργανισμών που καταργείται η λειτουργιά τους και οι εξουσίες τους μεταφέρονται στον ΕΟΑ.

Υπολογίζεται ότι από τη στιγμή που η πολεοδομία θα πάψει να δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ΕΟΑ, περίπου 900 χιλιάδες φάκελοι θα πρέπει να μετακινηθούν στα νέα κτίρια. Είναι γεγονός, πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, θα υπάρξουν προβλήματα, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού εκκρεμουσών υποθέσεων που θα μεταφερθούν στους νέους Οργανισμούς, που αυτή τη στιγμή υπολογίζονται σε 20 χιλιάδες υποθέσεις Παγκύπρια, όπως επίσης και λόγω των ελλείψεων προσωπικού, της εμπειρίας που ενδεχομένως αυτό να μην διαθέτει και των κτιριακών εγκαταστάσεων, με έλλειψη αποθηκευτικών χώρων και κατάλληλων υποδομών.

Και κάπου εδώ έρχεται ο ρόλος των κομμάτων, που θα πρέπει να ενθαρρύνουν μέσα από τους μηχανισμούς που διαθέτουν τους αιρετούς τους στις υφιστάμενες δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να συνεργαστούν, ώστε αυτά τα προβλήματα να εκμηδενιστούν. Το γεγονός μάλιστα ότι αρκετοί από τους υφιστάμενους αιρετούς, θα είναι υποψήφιοι και στις επικείμενες εκλογές, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, αφού αντί να ασχολούνται με την προετοιμασία των νέων δομών, μέσω των Προσωρινών Συντονιστικών Συμβουλίων, ασχολούνται με την προεκλογική τους εκστρατεία.

Για αυτό και τα κόμματα έχουν να διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο και να βοηθήσουν, την προβληματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Αυτό ήταν ένα από τα μηνύματα που στάλθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη.

Από εκεί και πέρα, τα τεχνικά ζητήματα που προκύπτουν, σε ότι αφορά τα μηχανογραφικά των δήμων και άλλα παρεμφερή θέματα, ενδεχομένως να ληφθούν εν καιρώ ανάλογες αποφάσεις που θα αλλάζουν τον προγραμματισμό όχι όμως την εφαρμογή της Μεταρρύθμισης από την 1η Ιουλίου, μετατιθοντας την ημερομηνία, έναρξης λειτουργίας, απομέρους συστημάτων της Μεταρρύθμισης, όπως το «Ευαγόρας».

Εξάλλου, το ξεκάθαρο μήνυμα που δόθηκε, και ουσιαστικά απαντούσε σε διάφορες απόψεις που τέθηκαν, είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές που να αγγίζουν ουσιώδη σημεία της Μεταρρύθμισης, πριν από την εφαρμογή της. Άλλωστε, είναι πολλά τα θέματα που προκύπτουν και στην πράξη θα δείξουν, εάν ευσταθούν οι εκτιμήσεις που γίνονται για κάποιους δήμους που ενδεχομένως να μην είναι βιώσιμοι, λόγω έλλειψης ικανοποιητικής πληθυσμιακής μάζας.

Μια εκκρεμότητα, πάντως που αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, είναι αυτή της αυριανής σύσκεψης που συγκλήθηκε στη Βουλή, από την Αννίτα Δημητρίου για τα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει, αν η συγκεκριμένη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία, μάλιστα του υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Εξάλλου η Αννίτα Δημητρίου, φρόντισε να εξωτερικεύσει την δυσαρέκσειά της για το γεγονός, ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, έσπευσε τη Δευτέρα να οργανώσει την έκτακτη σύσκεψη για την Τρίτη, λίγο μετά που έγινε γνωστό, ότι η ίδια συγκάλεσε σύσκεψη για το ίδιο θέμα την Πέμπτη στη Βουλή. Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε, σε συνδυασμό με το βαρυφορτωμένο της πρόγραμμα, που η ίδια δεν παρέστη στη σύσκεψη του Προεδρικού.

Πηγή: reporter 

Continue Reading

Trending