Connect with us



ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλλάζει το όριο ταχύτητας στις πόλεις–«Θα αστυνομεύονται και τα 30 χιλιόμετρα»

Published

on

Για τους ελέγχους της Τροχαίας κοντά σε κυκλικούς κόμβους αλλά και για τις απενεργοποιημένες κάμερες στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Βοηθός Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου, Χάρης Ευριπίδου.

Αρχικά, ανέφερε ότι οι δύο αυτές κάμερες λειτουργούσαν με συμβόλαιο και όχι μαζί με τις υπόλοιπες κάμερες που λειτουργούν εδώ και τρία χρόνια. «Όταν έληξε το συμβόλαιο, σταμάτησε η λειτουργία τους και υπήρχαν κάποιες εκκρεμότητες».

Πρόσθεσε ότι τώρα βρίσκονται στη διαδικασία μετακίνησής τους. Εξήγησε ότι πρόκειται για διαφορετική εταιρεία. «Μελετήσαμε το ενδεχόμενο για ένταξη των καμερών στο νέο σύστημα, όμως δεν ήταν δυνατό λόγω συμβατικών υποχρεώσεων».

Ο κ. Ευριπίδου σημείωσε ότι κάθε χρόνο συλλέγονται τα στοιχεία από την Τροχαία και εντοπίζονται τα μελανά και επικίνδυνα σημεία στους δρόμους. «Στον εν λόγω δρόμο θα γίνονται έλεγχοι από τους αστυνομικούς και θα χρησιμοποιηθούν οι κινητές κάμερες».

Όσον αφορά το όριο ταχύτητας, ανέφερε ότι θα είναι δρόμος των 50 χιλιομέτρων την ώρα. «Υπάρχει ποδηλατόδρομος και κυκλοφορούν πεζοί. Όλη η έκταση της λεωφόρου Γρίβα Διγενή θα είναι 50 χιλιόμετρα. Όταν γίνουν οι σχετικές αλλαγές, τότε θα τοποθετηθούν και οι σχετικές πινακίδες».

Επεσήμανε ότι σε αρκετά σημεία, όπως έξω από σχολεία και στα κέντρα των πόλεων, υπάρχει εισήγηση για όριο 30 χιλιομέτρων. «Θα αστυνομεύεται το όριο στα 30 χιλιόμετρα. Θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις».

«Είχαμε θανατηφόρα σε κυκλικούς κόμβους»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις καταγγελίες πολιτών για εξώδικα κοντά σε κυκλικούς κόμβους. «Δεν είναι λάθος να γίνεται έλεγχος κοντά σε κυκλικούς κόμβους. Υπήρξε θανατηφόρο ατύχημα στο συγκεκριμένο σημείο, μεταξύ των δύο κυκλικών κόμβων. Το προηγούμενο διάστημα σημειώθηκαν ακόμη δύο θανατηφόρα σε κυκλικούς κόμβους».

Υπογράμμισε ότι υπάρχει εγκύκλιος που αναφέρει πως δεν πρέπει να υπάρχει ραντάρ ειδικά σε σημεία με μείωση ορίου ταχύτητας. «Αυτό που κάνουμε εμείς και γίνεται και σε άλλες χώρες είναι ο απρόβλεπτος έλεγχος».

Τέλος, ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες καταγράφηκε τροχαία παράβαση με ταχύτητα 145 χιλιομέτρων σε δρόμο με όριο 65. «Χάνονται ζωές. Δεν θα σταματήσουμε να ελέγχουμε».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαφιόζικο χτύπημα στο Χαλάνδρι: Ένας νεκρός από πυρά – Καίγονται οχήματα

Published

on

Συμβόλαιο θανάτου φαίνεται πως εκτελέστηκε στο Χαλάνδρι, όπου ένας άνδρας έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμό.

Το θύμα έβγαινε από ιατρικό κέντρο στην περιοχή, όταν τον πλησίασαν δύο άτομα τον πυροβολισαν και εξαφανίστηκαν.

Δυο αυτοκίνητα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες σε Φιλοθέη και Πάτημα Χαλανδρίου με τις αρχές να εκτιμούν ότι πρόκειται για τα οχήματα των εκτελεστών.


Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή: CNN.gr 

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα γενιά ρομπότ με ανθρώπινη μορφή παρουσιάζεται στη Γερμανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Published

on

Σε μια ανοιξιάτικη μέρα στο Ανόβερο της Γερμανίας, παρουσιάστηκε το G1, ένα ανθρωποειδές ρομπότ της κινεζικής εταιρείας Unitree, στην έκθεση Hannover Messe. Το G1 ξεχωρίζει για το μικρό του μέγεθος (130 εκ.), τη χαμηλή τιμή (16.000 δολάρια) και την εντυπωσιακή ευελιξία και κίνηση. Αν και ακόμα ελέγχεται απομακρυσμένα, προορίζεται για αυτόνομη χρήση από ερευνητικά ιδρύματα και τεχνολογικές εταιρείες.

Οι επισκέπτες της έκθεσης εντυπωσιάστηκαν, αλληλεπιδρώντας αυθόρμητα με το G1, γεγονός που δείχνει πόσο η ανθρώπινη μορφή επηρεάζει την αποδοχή της τεχνολογίας.

Παρά τις δυνατότητες, η ευρεία εφαρμογή ανθρωποειδών ρομπότ σε σπίτια ή εστιατόρια παραμένει μακρινή, λόγω της τεχνικής πολυπλοκότητας και των προκλήσεων στην τεχνητή νοημοσύνη. Το σημερινό επίπεδο AI δυσκολεύεται με βασική λογική και πολύπλοκες εργασίες.

Η αγορά ανθρωποειδών ρομπότ αναπτύσσεται ραγδαία, με την Κίνα να κατέχει πλεονέκτημα λόγω ισχυρής εφοδιαστικής αλυσίδας, επενδύσεων και κρατικής στήριξης. Παράλληλα, εταιρείες όπως η Tesla και η Hyundai επενδύουν σε ρομπότ για χρήση σε εργοστάσια.

Στην Ευρώπη, η βρετανική εταιρεία Kinisi παρουσιάζει το KR1, ένα ρομπότ για αποθήκες που κινείται σε τροχούς και κατασκευάζεται με μαζικά διαθέσιμα εξαρτήματα στην Ασία, ώστε να μειωθεί το κόστος. Το μεγάλο στοίχημα, σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας, Μπρεν Πιρς, είναι η εύκολη χρήση από μη ειδικούς και η αποτελεσματική συνεργασία με ανθρώπους.

Παρά τα εντυπωσιακά βήματα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η είσοδος ρομπότ στα σπίτια μας απέχει τουλάχιστον 10-15 χρόνια.

https://www.youtube.com/embed/ERovvnWXGlY

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έτσι τερμάτισε τον «πόλεμο της ξαπλώστρας» ξενοδοχείο στην Κύπρο

Published

on

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, οι τουρίστες ετοιμάζονται για τον πόλεμο της ξαπλώστρας. Έφτασε η εποχή, όπου οι παραθεριστές ξυπνούν χαράματα για να εξασφαλίσουν μια περιζήτητη θέση δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, ένα ξενοδοχείο στην Κύπρο έχει εφαρμόσει μια ευφυή λύση για να βάλει τέλος στη σύγκρουση για τις ξαπλώστρες. Το ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα έχει δεχτεί επαίνους στο TikTok για το πρωτοποριακό του σύστημα κατανομής ξαπλώστρας.

Χρήστης του TikTok μάλιστα ανάρτησε βίντεο από την περιοχή της πισίνας στις 9 το πρωί για να δείξει τις άδειες ξαπλώστρες.

Στο βίντεο εξηγεί πώς λειτουργεί το σύστημα του ξενοδοχείου: «Πηγαίνεις στη μικρή καλύβα με τις πετσέτες και σε ξεναγούν, σου δείχνουν ποιες ξαπλώστρες είναι διαθέσιμες για τη διάρκεια της διαμονής σου».

Οι τουρίστες στη συνέχεια λαμβάνουν συγκεκριμένες ξαπλώστρες για όλο το διάστημα των διακοπών τους. Όμως, αν δεν σου αρέσει η θέση που σου αντιστοιχεί, δεν χρειάζεται να αγχωθείς, αφού μπορείς να επιστρέψεις και να την αλλάξεις. 

Αναφέρει επίσης: «Είναι 9 το πρωί και δεν υπάρχουν καθόλου πετσέτες στις ξαπλώστρες. Είναι απλά καταπληκτικό».

Η ενθουσιασμένη παραθερίστρια παραδέχεται ότι στο παρελθόν έχει συμμετάσχει κι εκείνη στους «πολέμους της ξαπλώστρας». «Έχω ξυπνήσει στις πέντε το πρωί, ενώ ακόμα ήταν σκοτεινά, και έχω τρέξει για να πιάσω ξαπλώστρα — ειδικά όταν έχεις μικρά παιδιά και χρειάζεσαι να είσαι δίπλα στην πισίνα».

Ισχυρίζεται πως σε οποιοδήποτε άλλο ξενοδοχείο, οι άδειες ξαπλώστρες στις 9 το πρωί «θα ήταν σαν χρυσάφι» και «θα είχαν ήδη πετσέτες πάνω τους».

Ωστόσο, ένας άλλος επισκέπτης του ξενοδοχείου δεν ενθουσιάστηκε το ίδιο, σχολιάζοντας ότι: «Όταν μείναμε εκεί, μας δόθηκαν ξαπλώστρες αλλά μετά κάποιοι τις πήραν. Δεν είναι πάντα τόσο καλή ιδέα».

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ