Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Published

on

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαουδική Αραβία: Επιδεινώθηκε η υγεία του βασιλιά Σαλμάν

Published

on

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, πρίγκιπας διάδοχος, πρωθυπουργός και de facto ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, ανέβαλε προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα επίσημη επίσκεψή του στην Ιαπωνία, «εξαιτίας της κατάστασης της υγείας» του πατέρα του βασιλιά Σαλμάν, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιμάσα Χαγιάσι.

Ο μονάρχης, 88 ετών, έχει πνευμονική λοίμωξη και του χορηγείται θεραπεία με αντιβιοτικά, γνωστοποίησε η αυλή του χθες Κυριακή.

Η επίσκεψη του «MbS» στην Ιαπωνία, που είχε αναγγελθεί τη 10η Μαΐου, αναμενόταν να αρχίσει σήμερα και να διαρκέσει ως την Πέμπτη, «θα προγραμματιστεί εκ νέου», εξήγησε ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την τακτική ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών.

Η πρώτη επίσκεψη του σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου στην Ιαπωνία μετά το 2019 αναμενόταν να δώσει την ευκαιρία στο Ριάντ και στο Τόκιο να βελτιώσουν τις ήδη εκτενείς σχέσεις τους στο πεδίο της οικονομίας, πρωτίστως στον τομέα της ενέργειας.

Η Ιαπωνία εισάγει περί το 40% του πετρελαίου που καταναλώνει από τη Σαουδική Αραβία κι επιδιώκει να ιδρύσει θυγατρική για την παραγωγή ευρείας κλίμακας υδρογόνου και αμμωνίας στον Κόλπο, καθώς το Τόκιο θέλει να βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στα αέρια αυτά για την ενεργειακή μετάβαση.

Από την πλευρά του, το Ριάντ ενδιαφέρεται για την ιαπωνική βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, πεδίο που αποτελεί πυλώνα της στρατηγικής του «Όραμα 2030» για τη διαφοροποίηση της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας, που είναι σε κρίσιμο βαθμό αφοσιωμένη στους υδρογονάνθρακες, και για τη βελτίωση της εικόνας του σε διεθνές επίπεδο.

Σαουδαραβικό κρατικό επενδυτικό ταμείο —το PIF—έχει στην κατοχή του ιδίως πάνω από το 8% του κεφαλαίου της εταιρείας Nintendo.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραμένει η σκόνη – Νέα άνοδος στη θερμοκρασία

Published

on

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα οι συγκεντρώσεις της οποίας παροδικά ενδέχεται να είναι αυξημένες, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη, θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Πέμπτη. 

Η πρόγνωση του καιρού: 

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας παροδικά ενδέχεται να είναι αυξημένες.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 27 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 28 υπόλοιπα παράλια και στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που την Τετάρτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη, θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Πέμπτη.

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

LIVE: Νεκρός ο Πρόεδρος και ο ΥΠΕΞ του Ιράν

Published

on

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν αναφέρει πως  ότι δεν υπάρχει «ίχνος ζωής» στο σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Πρόεδρο  Εμπραχίμ Ραϊσί, και τον Ιρανό Υπουργό Εξωτερικών Hossein Amir-Abdollahian. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε από τα κρατικά ΜΜΕ ότι τόσο ο Ραίσι όσο κα ο ΥΠΕΞ της χώρας είναι νεκροί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο – ένα από τα τρία που ταξίδευαν σε αυτοκινητοπομπή – έκανε “σκληρή προσγείωση” την Κυριακή, αφού αντιμετώπισε δυσκολίες λόγω πυκνής ομίχλης στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο Εμπραχίμ Ραϊσί, κατευθυνόταν προς την πόλη Tabriz, στα βορειοδυτικά του Ιράν, αφού επέστρεφε από μια συνοριακή περιοχή Ιράν-Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης

Το περιστατικό πυροδότησε μια μαζική επιχείρηση έρευνας που παρεμποδίστηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες

https://www.youtube-nocookie.com/embed/n3GgsjAMrI0?enablejsapi=1&origin=https%3A%2F%2Fwww.sigmalive.com

Πηγή: Sigmalive

Continue Reading

Trending